Vitamin untuk Ibu Hamil 

Ibu hamil perlu mengamalkan diet yang terdiri daripada pelbagai makanan termasuk protein, karbohidrat, vitamin, mineral dan lemak. Dengan itu, insyaAllah anda dan bayi anda akan mendapat nutrien yang betul dan vitamin yang mencukupi untuk proses kehamilan yang sihat dan juga perkembangan bayi yang optimum.

Diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk mendapatkan semua nutrien ni, tetapi vitamin untuk ibu hamil juga sangat penting untuk saling melengkapkan nutrien yang mungkin tak berapa optimum diserap oleh tubuh. Walaubagaimanapun, ibu hamil perlulah juga mendapatkan nasihat daripada doktor masing-masing sebelum mengambil keputusan untuk menambah mana-mana vitamin untuk ibu hamil ya. Vitamin untuk ibu hamil tidak bermaksud menggantikan diet pemakanan yang sihat ya. Ia cuma memastikan bahawa seorang ibu hamil itu menerima nutrien harian yang mencukupi. Vitamin bekerja dengan optimum dan lebih baik sekiranyadiambil sebagai sebahagian daripada diet yang sihat dan bukan sebagai pengganti untuk diet yang sihat.

<

Jom kita tengok apa kata pengguna:mrgreen:

vitamin untuk ibu hamil

>

vitamin untuk ibu hamil

<

Di mana ia boleh dicari dalam pemakanan harianKenapa ia diperlukanVitamin untuk Ibu hamil
Milk, fatty fish, sunshineMembantu badan menggunakan kalsium dan fosforus untuk mengukuhkan tulang dan gigi yang kuatVitamin D (5 mcg)
Citrus fruits, bell peppers, green beans, strawberries, papaya, potatoes, broccoli, tomatoesAntioksidan yang melindungi tisu daripada kerosakan dan membantu badan menyerap zat besi; membina sistem imun yang sihatVitamin C (80 – 85 mg)
Whole grain, fortified cereals, wheat germ, organ meats, eggs, rice, pasta, berries, nuts, legumesMeningkatkan tenaga dan mengawal sistem sarafThiamin/B1 (1.4 mg)
Meats, poultry, fish, dairy products, fortified cereals, eggsMengekalkan tenaga, penglihatan yang baik, kulit yang sihatRiboflavin/B2(1.4 mg)
High-protein foods, fortified cereals and breads, meats, fish, milk, eggs, peanutsMenggalakkan kulit yang sihat, saraf dan sistem pencernaanNiacin/B3 (18 mg)
Chicken, fish, liver, eggs, soybeans, carrots, cabbage, cantaloupe, peas, spinach, wheat germ, sunflower seeds, bananas, beans, broccoli, brown rice, oats, bran, peanuts,walnutsMembantu membentuk sel-sel darah merah, membantu morning sickness atau alahan mengandung yang terukPyridoxine/B6(1.9 mg)
Oranges, orange juice, strawberries, green leafy vegetables, spinach, beets, broccoli, cauliflower, fortified cereals, peas, pasta, beans, nuts Menyokong rahim, mengelakkan kecacatan saraf tunjangFolic Acid/Folate(600 mcg)
Yogurt, milk, cheddar cheese, calcium-fortified foods like soy milk, juices, breads, cereals, dark green leafy vegetables, canned fish with bonesMembentuk tulang dan gigi yang kuat, membantu mengelakkan pembekuan darah, membantu otot dan fungsi sarafCalcium (1,000 – 1,300 mg)
Beef, dried beans, spinach, dried fruits, wheat germ, oatmeal or grains fortified with ironMembantu dalam penghasilan hemoglobin; menghalang anemia, mengurangkan risiko bayi pramatangIron (27 mg)
Most animal foods, meat, poultry, eggs, dairy products, veggie burgers, beans, legumes, nutsMembantu dalam pengeluaran asid amino; pemulihan selProtein (71 mg)
Red meats, poultry, beans, nuts, whole grains, fortified cereals, oysters, dairy productsMembantu menghasilkan insulin dan enzimZinc (11-12 mg)

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!