Vitamin untuk Ibu Hamil 

Ibu hamil perlu mengamalkan diet yang terdiri daripada pelbagai makanan termasuk protein, karbohidrat, vitamin, mineral dan lemak. Dengan itu, insyaAllah anda dan bayi anda akan mendapat nutrien yang betul dan vitamin yang mencukupi untuk proses kehamilan yang sihat dan juga perkembangan bayi yang optimum.

Diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk mendapatkan semua nutrien ni, tetapi vitamin untuk ibu hamil juga sangat penting untuk saling melengkapkan nutrien yang mungkin tak berapa optimum diserap oleh tubuh. Walaubagaimanapun, ibu hamil perlulah juga mendapatkan nasihat daripada doktor masing-masing sebelum mengambil keputusan untuk menambah mana-mana vitamin untuk ibu hamil ya. Vitamin untuk ibu hamil tidak bermaksud menggantikan diet pemakanan yang sihat ya. Ia cuma memastikan bahawa seorang ibu hamil itu menerima nutrien harian yang mencukupi. Vitamin bekerja dengan optimum dan lebih baik sekiranyadiambil sebagai sebahagian daripada diet yang sihat dan bukan sebagai pengganti untuk diet yang sihat.

<

Jom kita tengok apa kata pengguna:mrgreen:

vitamin untuk ibu hamil

>

vitamin untuk ibu hamil

<

Di mana ia boleh dicari dalam pemakanan harian Kenapa ia diperlukan Vitamin untuk Ibu hamil
Milk, fatty fish, sunshine Membantu badan menggunakan kalsium dan fosforus untuk mengukuhkan tulang dan gigi yang kuat Vitamin D (5 mcg)
Citrus fruits, bell peppers, green beans, strawberries, papaya, potatoes, broccoli, tomatoes Antioksidan yang melindungi tisu daripada kerosakan dan membantu badan menyerap zat besi; membina sistem imun yang sihat Vitamin C (80 – 85 mg)
Whole grain, fortified cereals, wheat germ, organ meats, eggs, rice, pasta, berries, nuts, legumes Meningkatkan tenaga dan mengawal sistem saraf Thiamin/B1 (1.4 mg)
Meats, poultry, fish, dairy products, fortified cereals, eggs Mengekalkan tenaga, penglihatan yang baik, kulit yang sihat Riboflavin/B2(1.4 mg)
High-protein foods, fortified cereals and breads, meats, fish, milk, eggs, peanuts Menggalakkan kulit yang sihat, saraf dan sistem pencernaan Niacin/B3 (18 mg)
Chicken, fish, liver, eggs, soybeans, carrots, cabbage, cantaloupe, peas, spinach, wheat germ, sunflower seeds, bananas, beans, broccoli, brown rice, oats, bran, peanuts,walnuts Membantu membentuk sel-sel darah merah, membantu morning sickness atau alahan mengandung yang teruk Pyridoxine/B6(1.9 mg)
Oranges, orange juice, strawberries, green leafy vegetables, spinach, beets, broccoli, cauliflower, fortified cereals, peas, pasta, beans, nuts  Menyokong rahim, mengelakkan kecacatan saraf tunjang Folic Acid/Folate(600 mcg)
Yogurt, milk, cheddar cheese, calcium-fortified foods like soy milk, juices, breads, cereals, dark green leafy vegetables, canned fish with bones Membentuk tulang dan gigi yang kuat, membantu mengelakkan pembekuan darah, membantu otot dan fungsi saraf Calcium (1,000 – 1,300 mg)
Beef, dried beans, spinach, dried fruits, wheat germ, oatmeal or grains fortified with iron Membantu dalam penghasilan hemoglobin; menghalang anemia, mengurangkan risiko bayi pramatang Iron (27 mg)
Most animal foods, meat, poultry, eggs, dairy products, veggie burgers, beans, legumes, nuts Membantu dalam pengeluaran asid amino; pemulihan sel Protein (71 mg)
Red meats, poultry, beans, nuts, whole grains, fortified cereals, oysters, dairy products Membantu menghasilkan insulin dan enzim Zinc (11-12 mg)

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!