Mencari-cari Vitamin Untuk Cepat Mengandung? 

Vitamin-vitamin ini sangat sesuai untuk suami dan juga isteri. Berikut adalah vitamin nya:

  1. Multivitamin Vita-Lea
  2. B complex
  3. Vitamin C
  4. GLA Complex
  5. Vivix
  6. Omegaguard

Fungsi-fungsi Vitamin ini dalam Meningkatkan Kesuburan adalah

Multivitamin Vitalea, B Complex dan Vitamin C adalah paling asas untuk membantu mendapatkan semua nutrisi asas yang diperlukan oleh tubuh untuk kekal sihat. Jadi kesemua ini harus diambil sepanjang masa tidak kira lelaki mahupun wanita, suami ataupun isteri.

Namun untuk kesuburan, beberapa vitamin seperti di bawah amat diperlukan untuk kesihatan organ-organ pembiakan.

GLA Complex

Memang ada kajian yang menyatakan bahawa Gamma Linolenic Acid (GLA) dapat membantu mengurangkan kesakitan semasa period, mengurangkan pembengkakan, meningkatkan penghasilan bendalir @ mukus dalam servic dan meningkatkan kesihatan uterus. Ia juga mampu memperbaiki fungsi organ-organ dalam tubuh.

Vivix

Seperti yang semua orang sedia maklum, semakin kita tua, maka semakin kuranglah kadar kesuburan kita. Resveratrol mampu untuk mengurangkan risiko penuaan yang cepat, dan melindungi sel dari cepat rosak.

Omegaguard

Asid lemak omega-3 memang boleh membantu regulate @ mengawal hormon dalam badan, meningkat penghasilan pendalir serviks, menggalakan penghasilan telur wanita, meningkatkan kualiti uterus dan juga meningkatkan pengaliran darah sihat ke dalam rahim dan organ pembiakan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vitamin untuk kesuburan set kesuburan shaklee

error: Content is protected !!