Tak siapa pun sangka sebenarnya vitamin dan supplement memainkan peranan penting dalam menghilangkan jerawat. Sebenarnya bukan lah vitamin tu directly hilangkan jerawat tu pun. Sebenarnya kalau dalam diet seharian kita, segala nutrisi tu cukup sangat dan serba lengkap, insyaAllah badan pun sihat, maka tidaklah jerawat tu nak keluar. Tapi disebabkan kita sendiri pon tak tahu berapa banyak nutrien sebenar yang badan kita serap, maka tak salah kita amalkan vitamin dan supplement as topup nutrien.

Seperti mana wanita di dalam video di bawah ini, beliau menerangkan bahawa pengambilan nutrisi yang konsisten sangat penting untuk perbaiki sel dari dalam badan, dan ia bukanlah mengambil masa yang sekejap (meskipon kebanyakan kita mahukan fast result). Sungguh meskipon slow result tapi insyaAllah ia akan berkekalan dan selamat digunakan. Bukan apa, untuk sel badan kita sembuh dari dalam, memang nutrisi lah yang paling penting. Beliau sendiri mengalami perubahan mendadak kulit dari teruk berjerawat sehingga mulus dan gebu, dalam masa lebih kurang 3-4 bulan.

Sehingga kini, beliau masih setia menggunakan kesemua produk Shaklee dan beliau begitu yakin dengan Shaklee. Ini adalah bukti terbaik Shaklee membantu mengatasi kulit berjerawat teruk.

>

>

>>

Berikut adalah Vitamin-vitamin yang berperanan penting dalam mengekalkan kulit yang sihat.

>

Vitamin B
Vitamin B sangat-sangatlah bagus untuk mengurangkan stress. Stress pulak memang pun merupakan salah satu asbab musabab kenapa jerawat muncul. Makanan-makanan yang kaya dengan Vitamin B adalah sayur-sayur hijau berdaun, daging, telur, dan ikan. Vitamin B juga sangat membantu dalam circulation darah, mengurangkan kadar kolestrol, dan mambantu dalam metabolisme protein, lemak dan gula. Vitamin B dalam rangkain produk Shaklee adalah B complex dengan asid folik (Klik untuk info produk)

<

Vitamin E
Vitamin E adalah antioksidan. Vitamin E merupakan vitamin asas untuk kulit yang cantik. Vitamin E merupakan antioksidan yang kuat, dan membantu kulit melawan radiukal-radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel kulit. Vitamin E membantu mempercepatkan pertumbuhan kulit dan memperbaiki struktur kulit. Makanan yang kaya dengan vitamin E adalah, kekacang, almond, biji bunga matahari, dan brokoli. Jika anda mempunyai masalah jerawat yang agak teruk, dosage vitamin E yang disyorkan adalah sebanyak 400 UI sehari. Vitamin E dalam rangkain produk Shaklee adalah E complex dengan asid folik (Klik untuk info produk)

<

Vitamin C
Vitamin C dan bioflavanoids antioksidan adalah amat diperlukan untuk melancarkan metabolik dalam badan kita. Vitamin C amat penting untuk memulilhkan sel-sel dalam badan, melawan jangkitan kuman dan meningkatkan kadar immuniti badan. Bioflavanoids pula memainkan peranan penting sebagai antibakteria dalam tubuh. Untuk merawat dan menghilangkan jerawat, sekurang-kurangnya 1000mg Vitamin C diperlukan setiap hari. Vitamin C dalam rangkain produk Shaklee adalah Vita-C Plus Sustained Released (Klik untuk info produk)

<

Zinc
Zinc adalan mineral, bukannya vitamin. Tetapi zinc juga amat penting dalam menghilangkan jerawat. Ini kerana zinc membantu memulihkan luka dengan cepat dan juga mengurangkan kesan-kesan luka akibat jerawat. Kekurangan zinc juga merupaan penyebab jerawat muncul. DOsage zinc harian yang dicadangkan adalah antara 25-30mg sehari untuk menghalang jerawat. Zinc dalam rangkain produk Shaklee adalah Zinc Complex (Klik untuk info produk)

<

Chromium
Chromium juga merupakan sejenis mineral yang boleh membantu melawan jangkitan kulit. Biasanya kandungan chromium dalam tubuh amat kurang jika kita sering mengambil diet yang kaya dengan gula. Maka, kurangkan pengambilan gula dan tingkatkan pengambilan chromium sehingga 150mcg sehari. Chromium dalam rangkain produk Shaklee adalah di dalam Vita-lea Multivitamin (Klik untuk info produk)

Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran Yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adalah berbeza. 

 

Vitamin Untuk Hilangkan Jerawat - Vitamin Shaklee, Set Jerawat Shaklee, Cara Buat Air Detox Untuk Jerawat, Vitamin Untuk Jerawat, Vitamin C Untuk Jerawat, Suplemen Untuk Jerawat, Supplement Untuk Kulit Jerawat, Vitamin Untuk Kulit Jerawat, Vitamin Untuk Muka Jerawat, Supplement Untuk Jerawat, Detox Untuk Jerawat, Vitamin Untuk Hilangkan Jerawat, Vitamin Hilangkan Jerawat, Detox Wajah Berjerawat, Detox Untuk Kulit Berjerawat,

 

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan sepertirundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

error: Content is protected !!