Vitamin Shaklee – Semulajadi atau Sintetik?

Vitamin Shaklee

Adakah semua vitamin adalah sama?

Sesetengah orang tak tahu pun ada vitamin yang sintetik! Terdapat perbezaan besar antara vitamin semulajadi (yang di ekstrak daripada bahan makanan) dan vitamin sintetik. Jadi tersangatlah penting untuk belajar bagaimana nak baca label dan fahami kandungan iaitu bahan – bahan  yang digunakan untuk membuat sesuatu vitamin itu. Sebagai contoh, periksa label suplemen vitamin E anda (atau apa – apa vitamin yang mengandungi vitamin E). “D-Alpha tocopherol” adalah nama saintifik untuk vitamin E semulajadi yang boleh didapati pada makanan yang diperlukan oleh tubuh kita. Jika vitamin E sintetik, ia akan menggunakan ‘prefix’ DL contohnya “DL-Alpha-tocopherol”.
Yang ngerinya vitamin sintetik ni ada kesan – kesan sampingan yang disebabkan oleh bahan – bahan kimia yang mengimitasi vitamin. Jadi sekarang adakah anda benar – benar menggunakan vitamin semulajadi atau sintetik? Baik cepat – cepat periksa label vitamin kat rumah tu sekarang:mrgreen:
>
Terdapat 3 jenis vitamin:
1. Vitamin Sintetik – dibuat oleh ‘test tube’ di makmal untuk membentuk sesuatu vitamin menjadi seakan – akan sama. Ini adalah toksik kepada badan kita dan lebih memberi kemudaratan daripada kebaikan!
***Bayangkan sebenarnya anda telah makan sejenis plastik!
  • Tiada enzim
  • Buatan manusia
  • Bahan bukan semulajadi
  • Ada kesan sampingan
  • Lebih memberi kesan buruk kepada kesihatan
  • Kesan baik hanya untuk sementara sahaja

>

2. Vitamin yang di ekstrak – Secara asasnya ia adalah semulajadi, tetapi semasa proses pembuatan ia dipanaskan. Jadi, semua enzim sebenarnya telah mati. Akhirnya apa yang anda makan adalah vitamin yang hanya beri sebahagian kesan baik, itupun kalau masih ada enzim yang hidup. Kebanyakannya telah dicampur dengan bahan tambahan dan pengawet, menggunakan lapisan plastik dan sesetengahnya ada mengandungi tar.

  • Enzim lemah
  • Menggunakan kaedah pemanasan yang membunuh enzim
  • Mengandungi bahan pengawet
  • Bahan yang digunakan biasanya berkualiti rendah
  • Tak seimbang

>

3. Vitamin Semulajadi – Menggunakan kaedah ‘cold pressed’ untuk ekstrak vitamin, maka enzim akan kekal hidup. Jadi anda boleh dapat vitamin yang betul – betul hampir dengan keadaan semulajadi.

  • Tindakan enzim yang kuat
  • Proses bertekanan rendah
  • Bahan semulajadi
  • Dapat meningkatkan kesihatan sel badan
  • Seimbang
  • Mengandungi nutrien yang badan perlukan
**Sesetengah suplemen hanya memerlukan 10% bahan semulajadi untuk ‘claim’ sebagai produk semulajadi, tapi vitamin Shaklee benar – benar 100% semulajadi.

>

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge