Kenapa kolagen untuk kulit yang cantik?
Kolagen ialah struktur protein yang penting untuki memberi kekuatan kepada tisu, kulit dan organ-organ, Kulit terdiri daripada hampir 80 peratus berat kering kolagen. Banyak perkara yang boleh merosakkan kolagen seperti terdedah terlalu lama kepada cahaya matahari dan juga merokok. Jangan risau sebab terdapat vitamin yang boleh meningkatkan kembali kolagen. Shaklee Collager Powder merupakan kolagen terbaik untuk menggantikan kolagen yang rosak.

 Shaklee Collager Powder

Vitamin C
Vitamin C juga dikenali sebagai asid askorbik dan ianya adalah vitamin larut air. Kita tidak mempunyai keupayaan untuk membuat vitamin C anda sendiri di dalam badan kita maka kita perlu mendapatkannya daripada makanan dan suplemen vitamin. Vitamin C adalah sangat penting dalam pengeluaran kolagen dalam badan. Kekurangan vitamin C boleh menyebabkan skurvi, pendarahan, sakit lebam, sendi dan bengkak, dan keguguran rambut dan kehilangan gigi serta melemahkan saluran darah dan tisu penghubung.

Kolagen Untuk Kulit Yang Cantik

Vita-C Plus Sustained Released Vitamin C Shaklee

Vitamin A
Vitamin A adalah merangkumi sebilangan besar sebatian yang larut lemak yang penting untuk badan untuk pengeluaran kolagen, penglihatan, genetik, dan pengeluaran sel darah merah. Kekurangan Vitamin A boleh menyebabkan rabun malam dan meningkatkan kadar penyakit berjangkit. Kajian mendapati bahawa rawatan dengan vitamin A boleh merangsang sintesis kolagen dalam tubuh.

Kolagen Untuk Kulit Yang Cantik

CarotoMax Shaklee – Sumber Vitamin A terbaik

Zink
Zink merupakan mineral yang diperlukan oleh badan untuk mengekalkan pemulihan kulit yang normal. Zink memainkan peranan penting dalam pembentukan kolagen untuk penyembuhan luka. Zink juga boleh meningkatkan penyembuhan tulang melalui pengeluaran kolagen dalam sel-sel yang menghasilkan tulang.

Zinc Complex Shaklee – sumber Zinc Terbaik

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi dan kolagen untuk kulit yang cantik, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone:  013-3355598

error: Content is protected !!