Tips Hilangkan Sakit Sendi Selepas Bersalin

Sejak masuk 3rd trimester lagi biasanya ibu mengandung akan mula sakit-sakit sendi. Nak mengiring ke kanan sakit, mengiring ke kiri sakit, nak bangun sakit, nak duduk sakit. Memang seksa. Sebab tu lah Syurga di Bawah tapak kaki ibu. Hhuhhuhuhuhu. Hari ini Dr Zubaidi ada berkongsi di laman FBnya perihal Sakit Sendi Selepas Bersalin ni.

SAKIT SENDI SELEPAS BERSALIN

salam… doktor mohon info…saya nak tanya.. sy nyer sendi2 di badan lutut, bahu, pergelangan tangan,rahang muka bila mengunyah makan… kerap jgk berbunyi jika buat 1 perbuatan… dan rasa bisa2 sikit di tempat tertentu di kawasan dari peha hingga ke betis tapi tempat berlainan…..since lps bersalin no 2..tp lately dlm bbrp bulan ni sy try minum, mkn kalsium dan supliment untuk sendi cm xde kurang..sama jer…adakah serius @ ada penyakit ke…?ape punca… nyer jadi begitu…

Dr Zubaidi Hj Ahmad

Wa alaikum mus salam.

Sakit pada sendi selepas melahirkan anak sebanranya kerap berlaku selepas melahirkan anak. Ini disebabkan ketika hamil, tubuh wanita mengeluarkan “hormon relaxin” yang berfungsi bagi melonggarkan sendi dan ligamen, bertujuan agar tulang pelvis mudah dilonggar supaya “jalan untuk bersalin”dapat diperbesarkan.

Ligamen yang longgar ini menyebabkan sendi menjadi sakit apabila digerakkan, dan selalunya mengambil masa beberapa bulan seblum sembuh seperti keadaan sebelum hamil.

Jika keadaan berlarutan selepas 3 bulan, dapatkan pemeriksaan doktor. Suplemen kalsium dan glucosamine tidak membantu dalam hal ini.

Ini pula print screen dari Laman FB Beliau.

Di Shaklee, kami ada Kalsium Ostematrix dan juga AJHT yang dapat membantu anda menangani hilangkan sakit sendi ini. Tak kiralah selepas bersalin atau pon disebabkan peningkatan umur, ia amat membantu.

<

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi dan juga untuk hilangkan sakit sendi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas
Emel: ibucergas@gmail.com
Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge