Tips Dan Panduan Untuk Cepat Hamil

[Bacaan Kesihatan ini adalah Bahan Bacaan Untuk Suami Isteri Sahaja] – Tips Cepat Hamil

cepat hamil

Masih belum dikurniakan rezeki untuk mengandung? Mari kita tengok tips-tips dan panduan yang boleh diikuti untuk cepat dan mudah hamil.

[1] Bilakah Waktu Terbaik Untuk Bersama
Pada hari ovulasi dan 2 hari sebelumnya. Ini kerana sperma sebenarnya dapat hidup dalam sistem pembiakan wanita sehingga 2, 3 hari sebelum mati. Telur yang keluar (ovulasi) tu sebenarnya hanya boleh hidup dalam tempoh 24 jam selepas keluar dari ovari. So, hanya ada masa 24 jam sahaja untuk disenyawakan. Maka, jika bersama selepas ovulasi, mungkin dah terlewat untuk sperma sampai kepada telur. So, bersama sebelum ovulasi merupakan teknik yang strategik untuk mudah hamil. Iyolah kan, berbanding main terjah bila-bila waktu dan ketika. Marilah bertindak bijak dan efisien. Muahahahha!!! Jadi, boleh start kira bila agak-agaknya tarikh wanita ovulasi ya. Agak mudah bagi mereka yang mempunyai kitaran period dan haid yang teratur.

GLA complex membantu mengawal selia hormon dan membantu memulihkan kitaran period dan haid yang teratur.

>

[2] Perlukah Kerap Bersama Untuk Cepat Hamil? Berapa kerap? 
Semakin kerap bersama, semakin tinggilah kadar kebarangkalian untuk cepat hamil. Kerana agak sukar sebenarnya nak jangka bilakah tarikh sebenar folikel telur tu keluar dari ovari. So, aktiviti bersama setiap hari sejurus selepas haid isteri berhenti boleh dianggap sebagai waktu yang sesuai. Jangan risau. Bersama setiap hari tidak menyebabkan kesuburan suami berkurangan. Hohhohoho. :mrgreen:

>

[3] ApakahCara Paling Semulajadi untuk Predict Folikel Telur Keluar dari Ovari?
“Kaedah kalendar,” iaitu mengira bilangan hari selepas haid bermula dan menggunakan purata hari  untuk meramalkan ovulasi. Walau bagaimanapun, kitaran setiap wanita adalah berbeza-beza. Ada yang 28 hari, ada yang 31 hari. Suhu badan sememangnya ada peningkatan SELEPAS ovulasi, tetapi ia dah pun merujuk kepada petunjuk untuk bulan depan. So boleh dikatakan kurang tepat. Boleh juga predict melalui kaedah pemerhatian mukus serviks. Biasanya mukus serviks pada waktu ovulasi lebih jernih dan licin . Rasionalnya adalah untuk membantu sperma berenang apabila telur bersedia untuk disenyawakan. Atau paling-paling malas pon, boleh jek beli tester kit untuk ovulasi yang dijual di farmasi. Hehe.

Tips cepat hamil ini dibawakan oleh Vitamin Ibu Cergas.

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal 8)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge