Tiba Masanya Untuk Menurunkan Kolestrol Tinggi Anda!

Umumnya, kolestrol terbahagi kepada dua iaitu LDL dan HDL. LDL di kenali sebagai kolestrol jahat di mana ia boleh menyebabkan serangan pada jantung jika ia berada pada paras yang tinggi di dalam darah. Ini kerana LDL akan membentuk plaque pada dinding salur darah dan menyempitkan saluran darah. HDL pula di kenali sebagai kolestrol baik kerana ia akan membawa kolestrol kepada hati di mana hati akan singkirkan kolestrol tersebut.

Menurunkan Kolestrol

Walaupun kolestrol terkenal dengan impak negatifnya, ia tetap di perlukan badan kerana ia memainkan peranan yang penting dalam proses metabolisma dan penghasilan hormon. Kadar kolestrol yang optimum adalah HDL melebihi 40mg/dl dan LDL kurang daripada 130 mg/dl dengan campuran kedua-dua kolestrol perlulah dalam lingkungan 120 -200 mg/dl.

Paras kolestrol yang tinggi pada umumnya disebabkan oleh pemakanan. Oleh itu, walaupun kita selalu melakukan senaman tetapi tidak jaga pemakanan kita, kita tetap ada risiko mengalami lebihan kolestrol di dalam badan.

Berikut adalah cadangan makanan yang boleh diambil untuk menurunkan kolestrol di dalam badan.

Menurunkan Kolestrol
JK Niaga Beli Sekarang

Untuk produk supplemen seperti yang saya cadangkan di atas, pastikan anda dapatkan nasihat doktor sebelum mengambilnya kerana ia mungkin tidak selari dengan ubat yang anda terima daripada doktor.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone:  013-3355598

 

error: Content is protected !!