Tanda-tanda Awal Diabetes

Tanda-tanda awal Diabetes Jenis 2 Yang Anda Patut Tahu

Disebabkan Diebetes Jenis 2 boleh menyebabkan komplikasi kesihatan yang sangat serius, sangatlah penting untuk kita ambil perhatian kepada tanda-tanda awal diabets ni. Sebab bila diabetes dirawat awal, dan bila rawatan tu effective, insyaAllah kompiasi serius boleh dielakkan.
>
Walaubagaimanapun, kadangkala Diabetes Jenis 2 ni tak ade pon tanda-tanda awalnya. Malah 1 daripada 3 individu menghidap Diabetes Jenis 2 ni tanpa disedari. Sebab itulah penting untuk selalu buat pemeriksaan kesihatan berkala.

Tanda-tanda Awal Diabetes tanda tanda awal kencing manis
<
Antara tanda-tanda diabetes Jenis 2 adalah termasuk:

  1. Rasa haus yang melampau
  2. Rasa lapar yang melampau (meskipon selepas makan)
  3. Rasa mulit kering
  4. Terlalu kerap kencing (kadang terlalu banyak sehingga berbuih-buih), malah kadang-kala sampai beberapa kali dalam masa sejam
  5. jangkitan pada air kencing
  6. Kehilangan berat badan yang mendadak (meskipon banyak makan dan selalu lapar)
  7. Keletihan dan rasa lemak
  8. Penglihatan menjadi kabur
  9. Sakit kepala
  10. Pengsan (sebab bacaan gula terlalu tinggi)

Tanda-tanda Awal Diabetes

<
Kalau katakan ada la simptom dan tanda seperti yang saya sebutkan di atas ni, pergilah jumpe doktor dan jangan berlengah lagi.
<
Apa komplikasi Diabetes?

Komplikasi diabetes bila dah kronik ialah, badan tidak lagi berupaya untuk menukarkan karbohidrat menjadi tenaga. Maka, sebab itulah kandungan gula akan jadi sangat tinggi dalam darah. Lama kelamaan ia akan menyebabkan penyakit-penyakit yang lain seperti sakit jantung, hilang deria pengihatan, rosak sistem saraf, rosaknya buah pinggang dan juga perlbagai lagi penyakit lain.
<
Berjumpa dengan doktor dan cubalah kawal gula dalam darah anda.

ubat kencing manis tanda tamda awal diabetes

JK Niaga Beli Sekarang

Petua Turunkan Bacaan Kencing Manis

Tanda Kencing Manis Tak Terkawal

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!