Kencing Manis bermaksud kadar gula dalam badan yang terlalu tinggi. Kalaulah kencing manis ini tidak dikawal dari segi pemilihan makanan yang betul dan juga senaman yang sesuai, memang biasanya pesakit terpaksa bergantung kepada ubat kencing manis la jawabnya. Ubat kencing manis pulak memang berbeza ikut jenis kencing manis yang dihidap, dan juga keadaan komplikasi pesakit.

Jika penghidap kencing manis Jenis 1, pankreas tidak dapat menghasilkan insulin. Insulin ni ialah hormin yang membantu menukarkan glucose kepada tenaga untuk diberikan kepada sel badan. Tanpa insulin, akan meningkatlah kandungan glucose dalam darah. Sebab tulah untuk penghidap kencing manis Jenis 1 perlu menyuntik insulin ke dalam badan.

Kencing Manis Jenis 2 pulak, terjadi disebabkan badan tidak menggunakan insulin yang sedia ada dengan baik. So untuk menyokong badan supaya mengunakan insulin dengan optimum, doktor akan menyediakan ubat kencing manis ni. So kenelah juga brgantung kepada ubat kencing manis ni, malah kena juga jaga pemakanan dan juga senaman yang bersesuaian.

Tahap disiplin yang tinggi memang penting bagi penghidap kencing manis. Sebabnya effect kencing manis memang banyak dan kalau boleh memang kita tak nak komplikasi lain timbul pula dengan kencing manis ni. Antara kompikasi kencing ialah:

  1. Penyakit saraf seperti kebas-kebas
  2. Kegagalan buah pinggang
  3. Serangan jantung
  4. Kebutaan / Katarak
  5. Koma (hilang kesedaran)
  6. Angin ahmar (strok)
  7. Sakit saraf atau “mati pucuk”
  8. ‘gangrene’ atau anggota tubuh mati/membusuk

Supplement bukanlah pengganti ubat yang doktor berikan. Tapi supplement saling membantu dengan ubat untuk menjadikan pesakit kencing manis dapat hidup dengan lebih sihat dan mengurangkan komplikasi akibat penyakit yang dialaminya. Ofkos dah tentulah kalau tak kena sakittu lebih baik, prevent dulu dari sebelum dapat sakit tu dengan mengambil supplement.

Jangan keliru antara supplement dengan ubat.

Supplement ialah makanan tambahan yang ditambah dalam diet harian untuk topup atau tambah nutrisi harian yang tidak didapati dari makanan yang kita makan hari-hari secara fizikal. Ia memang kadangkala berbentuk pill, tapi ia bukan ubat atau dadah. So jangan salah paham yang supplement ni adalah ubat kencing manis.

Dalam kes supplement ini, bila mana badan memperoleh nutrisi yang seimbang dan mencukupi, insyaAllah badan akan cuba regulate kembali ke tahap yang optimum dan mengurangkan risiko dan kesan-kesan akibat kencing manis ni.

Berdasarkan pengalaman pengamal Shaklee yang makan vitamin dan supplement Shaklee, rata-rata amat berpuas hati kerana dapat mengawal kencing manis mereka. Perlu diingatkan Shaklee tidak memulihkan pesakit kencing manis secara direct. Ubat kencing manis masih perlu diambil dan hanya boleh diberhentikan atas nasihat doktor. Produk Shaklee membantu pesakit dengan membantu menambahkan nutrisi dan regulate tahap optimum tubuh ya.

ubat kencing manis

JK Niaga Beli Sekarang

Antara produk Shaklee yang boleh membantu mengurangkan kencing manis.

BAGAIMANA SET INI BERTINDAK?

Supplement Shaklee Fungsi sebahagi kawalan ubat kencing manis
Vivix Bertindak sehingga tahap selular dari sebarang kerosakan. Sirap pekat yang mantap terdiri dari Resveratrol dan Polifenol (antioksidan kuat)
ESP (Energizing Soy Protein) Index glisemik rendah (39), lengkap dengan 9 asid amino, 5 sumber vitamin & 4 sumber mineral penting tapi tidak dihasilkan oleh tubuh manusia. Bancuhan 1 hidangannya yang lengkap dapat memberikan sumber tenaga segera yang lebih lama berbanding mi/roti/nasi
Alfalfa Complex Serat dari daun matang alfalfa terpilih antara yang terbaik utk detoksifikasi. Kromium dalam alfafa membantu menstabilkan gula dalam darah.
B-Complex Berfungsi dalam metabolisme gula & pembebasan tenaga
Zinc Complex Membantu dalam penghasilan insulin & pemulihan luka
OsteMatrix® Membekalkan 400mg Magnesium sehari.  Antara faktor yang boleh menyumbang kepada masalah diabetes juga adalah tahap Magnesium yang rendah

 

 

Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide. Shaklee ada kelulusan KKM dan halal diiktiraf oleh JAKIM. Boleh rujuk halal JAKIM di link ini.

Ingin tahu lebih Lanjut mengenai Vivix Shaklee? >> KLIK SINI

 

Ubat Kencing Manis dan Diabetes dan Kanser

 

 

Promosi Vivix Shaklee Klik Di Sini Harga Vivix Shaklee Beli Vivix Shaklee

Cara Beli Vivix Shaklee (KLIK SINI)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar Shaklee sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE dan SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee. “Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga!Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook” 

 

 

 

error: Content is protected !!