Persediaan Untuk Ibu Mengandung

Persediaan Untuk Ibu Mengandung

1. Ambil Asid Folik Setiap Hari Satu hingga 3 bulan sebelum cuba untuk mengandung, ambillah sekurang-kurangnya 400 mikrogram asid folik setiap hari, jumlah yang biasanya ada dalam kebanyakan multi vitamin ibu mengandung. Asid foloik (folate) banyak didapati dalam sayur-sayuran hijau, limau, dan kacang – tetapi kebanyakan wanita memerlukan vitamin ibu mengandung untuk mendapatkan asid folik yang mencukupi sebab kita tak tahu sama

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Vitamin Ibu Hamil

Vitamin Ibu Hamil

Vitamin Ibu Hamil Makan makanan yang berkhasiat semestinya adalah yang terbaik. Tak kiralah sama ada kita hamil mahupun tidak. Tapi ibu hamil tentulah lebih-lebih lagi perlukan makanan berkhasiat. So apa pulak keperluan vitamin ibu hamil? Tujuannya adalah suapaya ia dapat melengkapkan lagi nutrisi makanan harian ibu hamil yang mana-mana terkurang tu. Maklumlah manusia, tak perfectly kira berapa kuantiti nutrisi yang

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Tabiat Pemakanan Ibu Mengandung Yang Baik

Tabiat Pemakanan Ibu Mengandung Yang Baik

Tabiat Pemakanan Ibu Mengandung  yang Baik Alhamdulillah, mengandung dah pun kan? Syukur diberi rezeki mengandung. Mengandung adalah salah satu nikmat yang diberi pada wanita. Tanyalah mana-mana wanita yang pernah bersalin. Sakit ke tak bersalin tu? Sure diorang akan cakap sakit macam nak cabut nyawa. Tanya balik, nak mengandung lagi tak? Sure diorg jawab dengan yakin, NAK! Sebab nikmat mengandung ni

Baca Selanjutnya Klik Sini..

Vitamin Paling Diperlukan Untuk Ibu Hamil/ Mengandung

Merujuk kepada American Congress of Obstetricians and Gynecologists (ACOG), ibu hamil/mengandung perlukan diet yang lengkap dengan semua nutrisi termasuk karbohidrat, vitamin dan mineral dan juga lemak.  Diet yang seimbang adalah langkah yang paling baik untuk mendapatkan kesemua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan ibu hamil/mengandung. Dan vitamin dan supplement juga amat membantu untuk saling melengkapi. Ibu hamil/mengandung hanya perlu mengambil vitamin

Baca Selanjutnya Klik Sini..
error: Content is protected !!