Sijil Halal Shaklee – Usah Diragukan

Masih tak sangka ada ramai lagi potential customer yang masih ragu-ragu dengan status HALAL Shaklee ni. Lagi-lagi kepada pengguna-pengguna baru yang baru ingin mengenali Shaklee. Huhuhu :(. Malah ada customer yang memulangkan kembali produk Shaklee kepada para pengedarnya hanya kerana tiada sijil halal ditampal di botol Shaklee tersebut. Adeh. Dah banyak kali terangkan pun masing-masing masih lagi ragu-ragu. Shaklee halal la dear.

Malah, botol-botol ubat yang ada di farmasi segala semua tu mana ada tertampalnya sijil halal JAKIM. Lebih-lebih lagi kalau ia merupakan produk luar negara. Malah di Malaysia sekalipun, tidak diwajibkan menampal sijil halal di setiap botol pon. Cukup memadai dengan mempunyai sijil yang menyenaraikan produk tersebut adalah halal dan disahkan oleh JAKIM. Well, logo mana-ma dan siapa-siapa pun boleh cetak, meskipun sijil Halalnya tiada. Betul tak? 8)

Soalan: Kenapa tak tepek logo Halal pada setiap botol Shaklee? Ini jawapannya.

“Shaklee di yakini HALAL. Sijil HALAL Shaklee dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam US (ISA) dan ada sijil terbaru 2016. Dekat botol takde logo halal sebab sijil dah dikeluarkan. So dalam sijil dah list down all the product with HALAL CERTIFICATION.”

Lagi satu isu yang berbangkit nape takde logo HALAL JAKIM.

“JAKIM hanya keluarkan sijil/logo HALAL untuk produk yang dihasilkan di dalam MALAYSIA sahaja. Untuk keluarkan sijil/logo HALAL tu pihak JAKIM perlu pegi ke premis2 yang keluarkan produk tersebut. Ada bnyk lagi premis yang mintak di sahkan HALAL kat MALAYSIA ni masih dalam queue. Adakah JAKIM akan ke US untuk menentukan sah HALAL SHAKLEE? So kite serahkan kepada badan berwajib di sana untuk mengeluarkan sijil HALAL ni. Diorang pun sangat particular bab HALAL. Once dah kata HALAL tapi in case tak HALAL, company pengeluar boleh di saman juta2 dolar tau.. Shaklee sendiri apply HALAL ni in group.. tu sebab keluar sijil. Kalau kita tgk produk2 lain yang dijual kat farmasi pun takde cop HALAL.”

Shaklee dikilangkan di luar negara. Di luar negara pun ramai orang ISlam kan. Takkan lah company besar macam Shaklee dah 50 tahun worldwide tak menjaga kepentingan masyarakat dan pengguna Islam mereka. Rugi tau kalau tak menjual kat golongan muslim sebab kita yang muslim pon cukup ramai kat dunia ni. Jom kita tengok sijil halal Shaklee.

Haa? Boleh percaya ke sijil halal shaklee ni? Boleh dear. ISA (Islamic Services of Amarica) adalah sebuah badan pensijilan Halal yang terkemuka di Amerika Syarikat dan Amerika Utara, yang diiktiraf antarabangsa dalam setiap sektor industri halal termasuk daging dan ayam, penyembelihan dan perkhidmatan pengeluaran. Boleh klik link di bawah ini untuk makluman lanjut pasal ISA dan juga senarai Badan Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Senarai ini sentiasa diupdate dari semasa ke semasa ya.

>

ISLAMIC SERVICES OF AMERICA

BADAN YANG DIIKTIRAF OLEH JAKIM

Sijil Halal Shaklee 2017

Sijil Halal Shaklee 2017

Ok? Boleh? Percaya? Tak percaya takpe. Saya cuma nak kongsi kebaikan Shaklee. Heheeh. Saya dah rasa kelainannya. Saya amat suka dengan dengan hasil positive dan keberkesanan Shaklee. InsyaAllah saya akan teruskan legasi Shaklee dengan anak-anak dan cucu-cicit saya. InsyaAllah. Anda tak nak cuba? Cuba dulu baru jatuh cinta tau.

Ada sijil halal, ada no KKM lagi. (Boleh cek no KKM setiap produk di tepi kiri page ni) dan cek dengan Biro Farmasiutikal Malaysia. InsyaAllah ada semuanya :wink:. Sedangkan produk yang entah apa-apa yang belum ada kelulusan halal atau KKM pun ramai yang sanggup makan untuk hasil yang instant. (Euu.. ngeri). Inikan pula Shaklee yang dijual worldwide selama 50 tahun malah di Malaysia pon dah 20 tahun. Ada sijil KKM, ada sijil Halal Shaklee Diiktiraf JAKIM. Oh, saya sungguh yakin dengan Shaklee – dan lupakan segala yang lain:mrgreen: .

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge