Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

 

Perkenalkan Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

Ibu bapa mana yang tidak mengharapkan kesihatan, kesejahteraan anak-anak supaya membesar dengan sihat, aktif dan menjadi orang yang berjaya.Sebagai ibu bapa kita semestinya ingin memberikan yang terbaik untuk anak kita. Kita usaha mana yang patut, selebihnya kite tawakkal semoga anak kita sihat dan menjadi insan berguna suatu hari nanti. Antara usaha kita iaah menyediakan tempat tinggal yang selesa, makanan yang berkhasiat, keluarga bahagian dan harmoni, didikan agama yang sempurna dan didikan akhlak yang terpuji.

Dari segi makanan, afdal lagi jika kite beri yang segar dan homemade dari air tangan ibu kerana ia lebih berkat. Tidak salah juga untuk mengambil supplement, sekiranya perlu. Andai kata anak anda menghadapi masalah seperti di bawah ini, mungkin juga anda patut mencuba untuk menambahkan supplement dalam diet harian anak anda.

 1. Kurang selera makan
 2. Sering sembelit
 3. Asma
 4. Tidak fokus di dalam kelas
 5. Sering selsema
 6. Kurang berat badan atau terlebih berat badan

Supplement boleh membantu regulate kembali sistem dalam badan anak kita supaya lebih optimum. Bila badan sihat dan sel-sel berkembang dengan baik, insyaAllah organ-organ juga akan berada dalam keadaan optimum, sekaligus menyumbang kepada tubuh badan yang sihat dan peredaran darah yang baik. Sudah tentu semuanya kena lah bersederhana. Bukanlah terlalu taksub kepada supplement sehinggakan makanan basic tidak dijaga. Antara supplement yang boleh membantu kanak-kanak ialah seperti berikut:

>

1. COLINE
Dalam Lecithin mengandungi Coline. Coline diperlukan untuk menghasilkan acetylcholine, iaitu bahan yang diperlukan dalam pembelajaran, memory, fungsi otot, dan peredaran hormon yang sihat. Ia membantu sel-sel saraf untuk menghantar pulses atau isyarat dengan baik. Kajian menunjukkan 2 sudu besar lecithin yang kaya dengan choline sangat membantu untuk meningkatkan daya ingatan yang lemah.

Antara makanan yang kaya dengan choline ialah:

 • Telur
 • Ikan
 • Daging
 • Soybean Lecithin
 • Brokoli
 • Udang
 • Asparagus
 • Kobis bunga
 • Sawi dan lain-lain

Kebaikan Soybean Lecithin adalah, ia merupakan sumber lecithin yang merupakan kolestrol free lecithin.

high_choline Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

Antara kelebihan lain Lecithin selain dari membekalkan choline oleh dibaca di sini (SILA KLIK)

<

2. DHA dan EPA
EPA dan DHA adalah asid lemak yang sangat penting untuk otak. EPA bermaksud eicosapentaenoic acid dan DHA bermaksud docosahexaenoic acid. Kedua-dua EPA dan DHA ini mengandungi Omega 3 yang terdapat dalam ikan sejuk laut dalam. EPA dan DHA merupakan lemak tak tepu dan sangat memainkan peranan yang penting dalam tubuh badan kita.

Ia bukan sahaja mengekalkan kesihatan otak dan retina mata, malah DHA merupakan blok binaan asas kepada tisu otak dan retina mata. Ia membantu membentuk neural transmitter seperti phosphatidylserine yang sangat penting untuk fungsi otak. DHA juga sangat penting untuk mengekalkan fungsi retina mata yang sihat.

Antara kelebihan lain asid lemak omega-3 selain dari membekalkan choline oleh dibaca di sini (SILA KLIK)

<

3. PROTEIN
Biasa kita dengar yang protein ni selalu orang nak diet dengan orang yang bina badan sahaja nak makan. Tapi kebanyakan kita tak tahu bahawa protein sangat bagus untuk otak. Protein memainkan peranan yang penting untuk fungsi dan perkembangan otak. Dengan mengambil protein, kite sebenarnya membekalkan badan kita dengan asid amino yang kemudiannya diperlukan untuk pembentukan neurotransmitters dalam otak. Neurotransmitters ni membantu otak untuk berkomunikasi dan menghantar signal dan isyarat ke seluruh tubuh. Dan neurotransmitters seperti serotonin, norepinephrine dan dopamine jugaklah seperti mana yang saya katakan tadi membantu mood kite regulate dalam badan kita sekaligus membantu otak untuk lebih fokus, membantu memory dan pembelajaran.

Antara kelebihan lain asid lemak omega-3 selain dari membekalkan choline oleh dibaca di sini (SILA KLIK)

>

4. VITAMIN C
Badan kita tidak mampu membina Vitamin C sendiri malah juga tidak mampu untuk menyimpan vitamin C secara semulajadi. Jadi untuk mengekalkan kandungan Vitamin C dalam tubuh, kita perlu mengambilnya melalui pemakanan harian, dan sekiranya masih juga tidak mencukupi, makanan tambahan seperti supplement perlu juga diambil.

Apa kaitan Vitamin C dengan kepintaran?
Vitamin C merupakan antioksidan kuat dan terdapat kandungan vitamin C yang tinggi di dalam tisu otak yang membantu membina neuro-transmitter dalam sel otak. Malah ia juga membantu melindungi sel-sel tubuh dan otak dari ancaman radikal bebas yang boleh merosakkan sel. Selain itu, ia juga membantu dalam pembentukan serotonin, iaitu mood yang gembira.

Antara kelebihan lain vitamin C selain dari membantu dalam pembentukan neuro-transmitter dan serotonin boleh dibaca di sini (SILA KLIK)

Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

JK Niaga Beli Sekarang

Sebab itu dalam Set Kanak-kanak Pintar Shaklee ni, memang kami dah sediakan Omegaguard yang kaya dengan EPA dan DHA, Chewable Vita-C Plus yang kaya dengan Vitamin C dengan rasa citrus hebat, Lecithin yang rendah kolestrol dan kaya dengan coline, dan Mealshake Shaklee yang kaya dengan protein dan asid amino sesuai untuk kanak-kanak membesar. Lecithin Boleh tahan sehingga 3 bulan, Omega sebulan setengah, Chewable C Plus sehingga 3 bulan dan Mealshake untuk sebulan (jika mengikut dosage yang disyorkan untuk kanak-kanak).

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Ibu Mengatasi Masalah Anak Kurus Kering Dan Sering Sakit di Taska

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!