1001 Lagi Sebab Kenapa Saya Yakin Dengan Shaklee

Terlalu banyak point untk saya nyatakan kenapa saya percayakan pada Shaklee sekian lama. Antaranya adalah:

  1. Shaklee sudah 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia dihasilkan.
  2. Shaklee digunakan oleh para atlet Sukan Olimpik
  3. Shaklee digunakan oleh angkasawan NASA
  4. Shaklee published 125 kajian saintifik yang di peer reviewed (updated : 131 dah sekarang)
  5. Shaklee ada Landmark Study yang mana kajian ini dijalankan selama 20 tahun lamanya.
  6. Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.

Semua ini saya akan ulas di bawah.

 

sejarah-shaklee

Perbezaan Shaklee

Falsafah Shaklee sejak lebih 50 tahun lepas, terdapat generasi demi generasi yang bergantung kepada Shaklee dan yakin dengan produk Shaklee kerana produknya yang semulajadi dan terbukti berkesan! Misi Shaklee ialah untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada semua, sebab itulah hanya produk bermutu tinggi yang melalui pelbagai kajian saintifik sahaja yang dikeluarkan oleh Shaklee. Malah, setiap produk Shaklee dicipta dengan teliti sehinggakan bukan sahaja ia terbukti berkesan, malah ia juga mesra alam dan tidak merosakkan dan mencemarkan alam sekitar.

Video kenapa ramai orang memilih Shaklee.

 

Falsafah Shaklee ada Tiga

  1. It is always safe.
  2. It always works.
  3. And it is always green

flyer4

<

It is Always Safe.
Kesemua produk Shaklee diperbuat dari bahan semulajadi. Saintis Shaklee menggunakan sumber semulajadi dari segenap dunia untuk mencari sumber-sumber asli dan lebih 350 ujian akan dijalankan ke atas setiap bahan baru yang ditemui. Ujian-ujian ini untuk tentukan ada tak sumber-sumber logam berat, racun dan pencemaran lain yang boleh memudaratkan. Dah selepas itu, lebih 80,000 jenis kualiti test (Quality Control) dijalankan setiap tahun ke atas produk Shaklee untuk pastikan ketulenan setiap produknya.

Untuk penerangan lebih teknikal, Shaklee tidak mengandungi paraben, phthalates, sodium lauryl sulfate (SLS), sodium lauryl ether sulfate (SLES), 1,4-dioxane, ataupun propylene glycol. Dalam Shaklee juga tiada kandungan barang terlarang, tiada pewarna, tiada trans fat, dan tiada pemanis tiruan dan perasa tiruan. Shaklee juga tidak diuji ke atas binatang. Malah dari segi packaging juga, ianya selamat dan bebas daripada toxins biophenol – iaitu phthalates dan dakwat bertoksin. Sebab itulah Shaklee berani mengeluarkan kenyataan yang produknya dalah 100% selamat digunakan, dan ianya DIJAMIN!

*Company boleh disaman berjutaan ringgit jika menipu tentang hal di atas ini.

Secara ringkasnya, produk Shaklee adalah selamat dengan semua ciri termasuklah di bawah ini:

NO Parabens
NO Triclosan
NO Phthalates
NO Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
NO Sodium Lauryl Ether Sulfate (SLES)
NO 1,4-Dioxane
NO Propylene Glycol
NO Volatile Organic Cleaning Compounds (VOCs)
NO Hydrochloric Acid
NO Ammonia
NO Sodium Hydroxide
NO Butyl Cellosolve
NO Formaldehyde
NO Bisphenol-A
NO Petroleum Distillates
NO Toulene
NO Chlorine Bleach
NO MSG
NO Dyes
NO Trans Fats
NO Artificial Sweeteners
NO Toxic Inks
NO Banned Substances

<

It Always Works
Shaklee memang dengan berani memberi kenyataan bahawa setiap produknya berkesan. Bukan sebarangan kenyataan, ia berdasarkan bukti kukuh. Bukti ini dapat dilihat dari lebih 100 research papers dan journals, yang mana 90 daripadanya dipublished dalam peer-reviewed journals. Total kos untuk hasil kajian ini pulak? Melibatkan lebih daripada 300 juta USD, setiap tahun untuk semua ujian klinikal, dan research & development. Berikut adalah Landmark Study yang dijalankan pada tahun 2007 dengan kerjasama researchers dari UC Berkeley School of Public Health yang mendapati mereka yang mengambil Supplement Shaklee ternyata lebih sihat berbanding mereka yang mengambil supplement jenama lain.

It Always Green
Sebagai contoh, daripada sales Shaklee Get Clean® Basic H²® sahaja, Shaklee berjaya mengurangkan penggunaan sebanyak 2.7 bilion botol biasa pencuci tingkap-26 ouns biasa. Antara award yang dimenangi pihak Shaklee adalah (sila rujuk sisipan di atas untuk senarai penuh award);

2008: The Stevie Award for Best Corporate Environmental Responsibility Program
2007: Global Green USA’s Organizational Design Award
2003: National Environmental Excellence Award from National Association of Environmental Professionals
2002: U.S. Environmental Protection Agency Climate Protection Award
2001: Governor’s Environmental and Economic Leadership Awards–Certificate of Recognition—from the California Environmental Protection Agency

<

PENCAPAIAN  SHAKLEE DALAM MEMELIHARA ALAM SEKITAR

Anda bolek klik di link ini untuk artikel original dari Pihak Shaklee US

Shaklee In Environmental Achivement

 

 

Ternyata banyak bukti bahawa berjuta orang (lebih 50 tahun di pasaran dunia) sudahpun menjalani hidup dengan lebih sihat dengan Shaklee (atas keizinan Allah). Malah, Dr. Forrest Shaklee, pengasas kepada produk Shaklee juga menghasilkan produk yang sangat mesra alam dan itu merupakan prinsipnya, dan ia terguna pakai sejak lebih 50 tahun lepas. Pihak Shaklee juga merupakan syarikat pertama yang memenangi Climate Neutral Certification, di mana syarikat tidak langsung membebaskan Carbon Dioksida ke alam sekitar. Anda boleh baca tentang kejayaan-kejayaan dalam alam sekitar di link-link berikut. Turut diceritakan kejayaan Shaklee di dalam website Forbes!

>

Sisipan Shaklee dalam Website Forbes

Shaklee In Website Forbes

 

 

Lagi Points Kenapa Perlu Yakin Dengan Produk Shaklee

1. Shaklee sudah 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915

Shaklee Corporation adalah pengeluar Amerika dan pengedar makanan tambahan pemakanan semula jadi, produk pengurusan berat badan, produk kecantikan, dan produk isi rumah. Syarikat ini berpangkalan di Pleasanton, California dan beroperasi secara global di Kanada, Jepun, Malaysia, Mexico, Taiwan, China dan Indonesia. Berikut adalah milestone perjalanan Shaklee Corporation.

Shaklee In Website Forbes

151_shaklee-vitalized-minerals

Dr. Forrest C. Shaklee mencipta satu cara untuk extrak dan pekatkan nutrisi daripada makanan dan terjadilah Vitalized Minerals, salah satu multivitamin pertama di dunia. Hebat kan. Sekarang, ia masih ada dan dikenali sebagai Vita-Lea Multivitamin.

<

>

2. Shaklee Digunakan Oleh Atlet Olimpik

Lagi satu bukti bahawa Shaklee digunapakai oleh atlet peringkat antarabangsa, anda boleh layari website-website berikut. Pingat emas yang dikumpul oleh atlet yang mengamalkan Shaklee, ada sebanyak 54 pingat emas!

http://athletes.shaklee.com
http://360yourlife.com/category-health/best-athletes-choose-shaklee/

dan juga baca sisipan PDF berikut pada muka surat 87, bukti bahawa atlet ini mengamalkan Shaklee.

>

PENCAPAIAN ATLET YANG MENGGUNAKAN PRODUK SHAKLEE

Screenshot 2014-08-21 12.35.07

 

 

3. Shaklee digunakan oleh angkasawan NASA

Sejak 1993 sehinggalah tamat program NASA shuttle, Shaklee sendiriyang membekalkan pihak NASA sejenis air yang dirumus khas untuk kekalkan dehydration, iaitu Performance Drink untuk digunakan oleh angkasawan NASA. Rujukan boleh didapati di rujukan berikut:.[1][2][3][4][5]

ff7c8cca0727c605281c96f6e9189fc2

Kelly-twins-Roger-Barnett

Captains Mark dan Scott Kelly – Kembar Astronout NASA

>

 

mark-kelly-hi-rez

Captain Mark Kelly bersama Vitalizer Shaklee, bergambar di angkasa lepas.

>

<

4. Shaklee published 125 kajian saintifik yang di peer reviewed

Di Shaklee, komitment mereka memang lah dengan menjalankan semua ujian klinikal dan juga kajian saintifik tentang semua produk yang mereka pasarkan. Malah, semua strategy kajian saintifik ni dah lama dah buat pon, lebih 30 tahun lamanya. Sampai ke hari ini, memang ada lebih 100 manuskrip kajian saintifik atau dipanggil sebagai peer-reviewed scientific journals yang diterbitkan oleh publisher yang diiktiraf. (updated : 131 dah sekarang)
Boleh ke laman web berikut untuk kesemua senarai kertas kajian saintifik Shaklee >> Complete Research Archive.

http://healthresource.shaklee.com/clinical-research-study-archive/

Kajian Saintifik Shaklee

<

<

5. Shaklee ada Landmark Study yang mana kajian ini dijalankan oleh pihak ketiga. 

Apakah Landmark Study ni? Ia merupakan Shaklee Dietary Supplement Study yang dijalankan oleh pihak ketiga iaitu oleh seorang Nutritionist Epidemiologist Dr. Gladys Block, seorang PhD dari University UC-Berkeley, School of Public Health, UC-Berkeley. Pihak University UC-Berkeley sendiri yang menjalankan kesemua ekperimen, data dan analysis dan hanya mereka yang control 100% terhadap sample yang diberikan. Dalam erti kata lain, ujian darah dan soal jawab semua dilakukan oleh pihak Universiti.

Screenshot 2017-02-21 21.47.10

Sample adalah seramai 602 orang yang langsung tak makan supplement, 176 orang makan supplement multivitamin yang mana data diambil daripada National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2002 dan NHANES III 1988-1994, dan seramai 278 orang mengambil supplement yang dibuat oleh Shaklee Coorporation, yang mana 278 orang ni dah makan Shaklee selama lebih 20 tahun lamanya. Kajian ini kemudiannya di terbitkan di dalam Nutrition Journal 2007 6:30 DOI: 10.1186/1475-2891-6-30

<

Full Research paper Boleh Download di Sini (Open Access)

(https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-6-30)

>

Hasilnya amat mengejutkan di mana, pengguna Shaklee yang makan supplement ini alam jangka masa yang panjang, ternyata lebih sihat berbanding mereka yang langsung tak makan supplement dan yang makan supplement jenama lain.

Pengguna Shaklee yang dalam sample eksperimen ini ternyata:

  1. Mempunyai kurang risiko sakit jantung (sebab tinggi HDL level dan rendah LDL level dan rendah C-reactive protein)
  2. Mempunyai nutrient level dalam darah yang optimum
  3. Mempunyai level zat beri (iron) dan Vitamin D yang selamat
  4. Mempunyai kurang risiko penyakit kencing manis, jantung, stroke dan emphysema (iaitu salah satu masalah pernafasan disebabkan kerosakan dalam rongga paru-paru)

 

Screenshot 2017-02-21 21.50.10

 

Landmark Study

 

6. Puluhan Patent Shaklee untuk Supplement Mereka

Untuk menambahkan lagi keyakinan, boleh juga mencari patent-patent research yang dijalankan oleh Shaklee Coorporation. Bagaimana nak cek? Anda boleh pergi ke Google Patent Search seperti berikut. GOOGLE PATENT SEARCH >> www.google.com/patents dan taip “Shaklee Coorporation” dalam kotak seperti di bawah ini. Maka akan berderet-deretlah keluar patent-patent yang menjadi hakcipta Shaklee Coorporation.

>

Screenshot 2014-08-21 10.41.34

Atau cara lain, jika anda di Universiti dan subscribe kepada database journal dan Scopus, anda boleh terus layari Scopus, dan taip sahaja “Shaklee” atau “Shaklee Coorporation” di bahagian Affiliation untuk mencari semua rekod journals dan patents yang tersenarai di bawah pihak Shaklee.

Maka akan timbul berderet-deretlah hasil kajian Shaklee dan para saintisnya di sini.

>

Screenshot 2014-08-21 10.45.18

Screenshot 2014-08-21 10.48.02

>

Kesimpulan

Itulah sedikit sebanyak sebab kenapa saya yakin dengan produk Shaklee. Bukanlah terlalu mengagung-agungkan produk US, ataupon produk non-muslim, ataupun produk non-bumiputera. Tetapi disebabkan kualiti yang dipersembahkan oleh mereka tidak setanding (lagi) dengan produk tempatan yang tak semegah. Dalam masa yang sama, seharusnya kita Muslim meningkatkan ilmu setanding dengan mereka di sana, jikalau boleh memenangi banyak Hadiah Nobel supaya boleh membuat inovasi dan menghasilkan produk bertaraf antarabangsa. Sehingga itu, saya terus terang tidak sanggup untuk telan produk yang hanya dibuktikan berdasarkan testimoni pelanggan semata-mata, dan lebih teruk sekali merupakan produk yang di-repack dan dibeli bundle dari negara lain untuk dijual di Malaysia. Nauzubillah, saya tidak sanggup mempertaruhkan tubuh badan saya untuk produk yang tidak saya yakini.

FENOMENA SHAKLEE sangat mengejutkan orang ramai dek kerana sambutannya yang amat memberangsangkan. Kaunter-kaunter tambahan ditambah juga tidak mampu untuk memenuhi kehendak pelanggan, dan angka giliran ketika itu bukan sahaja mencecah ratus, malah pernah sehingga 1000 dan pengedar Shaklee terpaksa beratur sekian lama hanya untuk mendapatkan produk Shaklee yang berkualiti tinggi. Selaras dengan permintaan yang semakin meningkat, Shaklee memperkenalkan sistem online Shaklee yang lebih sistematik dan sangat membantu pengedar menjimatkan masa untuk sebarang pembelian produk Shaklee.

>

shaklee online

SILA KLIK SINI

Sistem ini sangat memudahkan ahli, pengedar Shaklee dan pelanggan Shaklee yang ini membeli produk tanpa perlu beratur pun! :mrgreen: Hanya perlu kan internet dan juga debit card atau credit card, sudah sangat memadai untuk terus mendapatkan produk Shaklee tanpa perlu berganjak dari tempat duduk. Dalam sehari dua, insyaAllah produk Shaklee yang anda beli akan sampai ke tangan anda di depan pintu rumah anda. Inilah sebabnya saban hari ramai betul rakyat Malaysia yang ingin menjadi ahli Shaklee.

<

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge