Sakit Sendi Dan Lutut Berkurang Dengan Boswellia Extract dan Advanced Joint Heatlh Tablet

Siapalah sanggup tengok mak ayah jalan terdengkut-dengkut. Pastu bila jalan sikit, kejap-kejap nak duduk, sebab sakit sendi dan lutut tu sehingga kaki dah tak dapat tampung badan dah. Kalau solat pon dah terpaksa solat duduk, tak boleh lagi berdiri. Even duduk dalam kereta pon kaki kena berlunjur, tak boleh dah nak tergantung kat bawah macam biasa.

Ini adalah masalah biasa bagi mereka yang dah ada masalah sendi, atau lebih dikenali sebagai Ostearthritis.

Mak saya sendiri pernah tarjatuh masa umurnya 30 an. Sejak itu memang lututnya bermasalah dan jalan memang terdengkut-dengkut. Kesian sangat. Tapi alhamdulillah tak sangka baru-baru ini, mak dah boleh berjalan cergas, kaki langsung tak sakit dan paling best mak kata solat terawikh boleh sampai 20 rakaat berdiri tau! Manalah saya tak terkejut. Dah tu mak kata lagi, dulu memang mengantuk sangat-sangat macam dah nak pejam sangat mata kalau terawikh seoaruh jalan tu. Kali lepas, mak kata terjegil dan terkebil-kebil mata mak segar bugar sampailah akhir solat witir.

Memang happy sangat bila mak kita nampak sihat kan?

Apa rahsianya? Lebih-lebih lagi sumbernya adalah herba semulajadi yang tiada kesan sampingan. Malah menjalani pelbagai kajian saintifik.

Boswellia Extract sebagai Ubat Tahan Sakit

Boswellia adalah herba purba mempunyai sifat semula jadi sama dengan ubat penahan sakit arthritis tetapi tanpa kesan sampingan yang berbahaya. Ubat tahan sakit seperti aspirin dan ibuprofen mempunyai kesan sampingan lain yang mungkin memudaratkan jika selalu diambil.

Fakta ini bukan sekadar coretan semata-mata atau khabar angin semata-mata. Memang ada kajian klinikal yang membuktikan bahawa Ekstrak Boswellia ni menjadi sumber alternative untuk ubat anti-radang yang biasanya menggunakan steroid. Extract Boswellia ni menunjukkan keputusan yang sangat positive terhadap artritis rheumatoid, asthmatic, dan osteoarthritis. (Boleh rujuk kepada kajian saintifik di bahagian rujukan di bawah) [1-3]

 >

Advanced Joint Heatlh Tablet ade Glucosamine Atau Tak?

Kita selalu dengar, kalau sakit sendi atau sakit lutut, mesti doktor atau fisioteraphyst akan cadangkan untuk ambil produk yang mengandungi Glucosamine. Tapi banyak jugak yang kita dengar, bermacam-macam produk glucosamine di pasaran, tetap tak menjadikan sakit lutut dan sendi tu baik. Malah symptom Osteoarthritis pon tak berubah baik langsung.

Dalam Advanced Joint Heatlh Tablet, Glukosamine diekstrak secara semulajadi dari extrak jagung. Glukosamine ini lah blok binaan utaman untuk membina tulang rawan dan lendir cecair bagi melicinkan sendi dan tulang. Glukosamin juga mengandungi bahan yang diperlukan dalam tendon dan juga ligamen. Semakin kita tua, glukosamine dah semakin kurang dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh. Sebab itulah sedari muda lagi kita perlu sentiasa makan makanan yang boleh membekalkan glukosamine untuk jaga kesihatan sendiri di kemudian hari.

Kenapa pula makan bergelen-gelen glukosamine pon tak berkesan adalah kerana pembengkakan dan radang sekian lama di kawasan yang sakit itu menjadikan keberkesanan glukosamine tak optimum. Sebab itulah Boswellia Extract digabungkan bersama dengan glukosamine ini. Boswellia Extract bertindak mengurangkan bengkak, manakala glukosamine pula melancarkan pergerakan sendi.

 <

Produk Glukosamine lain biasanya mengandungi Kondroitin. Kenapa Advanced Joint Heatlh Tablet tidak?

Kondroitin Sulfat sebenarnya tidak dapat diserap secara optimum melalui oral (mulut). Malah Kondroitin boleh mengganggu penyerapan glukosamin. Untuk penyerapan optimum, seharusnya ia diambil secara berasingan.

 <

Mengapa Ada Vitamin C Dalam Joint Heatlh Tablet? Bagaimana pulak dengan kandungan Zinc, Tembaga dan Manganese dalam Joint Heatlh Tablet?

Sebab Vitamin C sangat membantu dalam pembentukan kolagen. Dan Kolagen merupakan salah satu komponen yang amat penting untuk membentuk tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain dalam tubuh badan. Zinc, Manganese dan juga Tembaga juga marupakan faktor-faktor sampingan untuk enzim-enzim yang membina kolagen dan glukosamine.

 <

Adakah Side Effect dan Risiko Mengambil Glukosamin?

Biasanya jika mengambil glukosamin yang diperbuat daripada kerang-kerangan, memang siapa yang ada allergik pada makanan laut memang tak boleh makan. Tapi Shaklee Advance Joint Heatlh Tablet diperbuat daripada tumbuhan 100% dan juga gluten free. Jadi memang amat selamat untuk mereka yang ada allergik.

<

Jika Saya Mengambil Advance Joint Health Tetapi Tiada Sebarang Perubahan, Apa Yang Perlu Saya Lakukan?

Kesan yang sangat optimum dapat dilihat jika Advance Joint Health diambil bersama-sama Ostematrix, Collagen Powder dan juga Vivix Shaklee. Lebih-lebih lagi jika sakit sendi lutut tu memang dah bertahun-tahun dan pula melibatkan warga emas.

Sekiranya sakit yang baru dah tidak keterlaluan, biasanya dalam masa 2 hari dah merasai perubahannya. Malah kajian saintifik Shaklee menunjukkan kesan seawal 5 hari penggunaaan. Untuk sakit yang agak teruk, memang gabungan Ostematrix, Collagen dan vivix Shaklee amat-amat berkesan, cuma agak mengambil masa sedikit. Bagi kes yang serius, pengambilan kesemua produk ini secara konsisten selama 4 bulan memang sangat membantu melegakan sakit sendi.

>

<>

<<

Untuk Koleksi Testimonial Yang Lain Advanced Joint Health Tablet, Bolek Klik Link Ini

Kurangkan Sakit Lutut, Mengurangkan Sakit Lutut, Cara Kurangkan Sakit Lutut, Petua Kurangkan Sakit Lutut, Tips Kurangkan Sakit Lutut, Cara Nak Kurangkan Sakit Lutut, Makanan Untuk Kurangkan Sakit Lutut, Hilangkan Sakit Sendi Lutut, Cara Hilangkan Sakit Lutut Secara Tradisional, Cara Hilangkan Sakit Lutut Tradisional, Kurangkan Sakit Sendi, Cara Kurangkan Sakit Sendi, Petua Kurangkan Sakit Sendi, Mengurangkan Sakit Sendi, Makanan Untuk Kurangkan Sakit Sendi, Cara Hilangkan Sakit Sendi Bahu, Petua Hilangkan Sakit Sendi Badan, Cara Hilangkan Sakit Sendi Badan, Cara Hilangkan Sakit Sendi Di Lutut, Petua Hilangkan Sakit Sendi Jari, Petua Hilangkan Sakit Sendi Kaki, Hilangkan Sakit Sendi Lutut, Petua Hilangkan Sakit Sendi Lutut, Petua Hilangkan Sakit Sendi Tulang, Cara Hilangkan Sakit Sendi Tangan, Petua Hilangkan Sakit Sendi Tangan,

<

<

 

 <

 Video mengenai Advance Joint Health Tablet

Rujukan:

[1] Ammon HP, “Modulation of the immune system by Boswellia serrata extracts and boswellic acids”, Phytomedicine. 17(11):862-7, 2010 Sep.

[2] Sontakke S, Thawani V, “Open, randomized, controlled clinical trial of Boswellia serrata extract as compared to valdecoxib in osteoarthritis of knee”, Indian Journal of Pharmacology. 2007; 39(1) 27-29

[3] Kimmatkar N1, Thawani V, Hingorani L, “Efficacy and tolerability of Boswellia serrata extract in treatment of osteoarthritis of knee–a randomized double blind placebo controlled trial”, Phytomedicine. 2003 Jan;10(1):3-7.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!