Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 3

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee

Untuk kulit bayi yang sensitif dan juga rapuh, sudah tentu biasanya kita akan berikan set mandian baby yang organik dan semulajadi. Bayi kecil sangat mudah hilang air dari kulit. Sangat mudah hilang kelembapan kulit. Sebab tu lah kulit baby biasanya cepat kering dan mudah tumbuh ruam.

Produk set mandian baby biasanya kalau murah tu pasti mengandungi SLS. Apa itu SLS?

Apa itu sodium lauryl sulfate (SLS)?

Sodium lauryl sulfate (SLS) adalah ejen pembersih yang murah, berkesan mencuci dan sangat cepat hasilkan buih. Siapa tak seronok main buih kan. Sebab tu SLS ni ada dalam sabun, syampoo, buih mandian, dan juga ubat gigi. Untuk pencuci kereta, pencuci lantai, lagi laaaa tinggi kepekatan SLS ni.

Lagi-lagi kulit baby yang sensitif dan juga baby yang ada alahan. Ini lagi lah sensitif terutamanya pada produk yang mengandungi bahan berikut:

  • sodium dodecyl sulfate
  • lauryl sodium sulfate
  • sodium n-dodecyl sulfate
  • lauryl sulfate sodium salt

Memperkenalkan produk Shaklee Baby

Shakleebaby memahami keperluan bayi dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT dan semulajadi, LEMBUT dan juga ORGANIK.

 

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 1

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 1

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 1

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 1

 

1) ShakleeBaby Massage Oil

Minyak urut baby yang lembut dan organik ni mengandungi organic sunflower oil, lavender, and chamomile sangat membuatkan baby tenang dan nyaman. Ianya 100% semulajadi dan mengandungi 73% bahan yang organik.

  • 99% Natural
  • 73% Organic ingredients
  • Formulated with organic sunflower oil, lavender and chamomile.

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 8

 

2) ShakleeBaby Soothing Lotion

Produk lotion @ losyen baby semulajadi dan organik ni dirumus khas dengan bunga matahari organik dan minyak bji jojoba organik bersama shea butter. Ada wangian lavender, chamomile, rosemary dan minyak vanila untuk membuatkan kesan tenang pada yang menggunakannya. Losyen ini 99% semulajadi dan 87% mengandungi bahan-bahan yang betul-betul organik.

Bukan sahaja sesuai untuk baby dan bayi yang kulit halus. Malah sesuai untuk mereka yang ada eczema dan juga kulit yang sensitif yang memerlukan penjagaan kulit yang betul-betul organik.

  • 99% natural
  • 87% organic ingredients
  • Organic sunflower seed oil and shea butter moisturize
  • Organic lavender and chamomile oils calm and relax
  • Pediatrician tested
  • Clinically tested
  • Sensitivity tested
  • pH balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains no parabens or SLS (sodium lauryl sulfate)
  • Contains no 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 83) ShakleeBaby Gentle Wash

Sabun untuk bayi biasanya yang murah tu tak bagus sebab terlalu banyak bahan kimia memudaratkan macam 1,4-dioxane yang merupakan bahan yang karsinogen (penyebab kanser). Sabun bayi organik ni diformulasikan supaya sesuai sangat dengan kulit bayi yang lembut dan sensitif. Ianya 76% organik termasuklah lavender dan chamomile yang menenangkan. Ia juga seimbang dari segi pH nya.

  • 99% natural
  • 76% organic ingredients
  • Organic aloe base produces mild lather
  • Organic lavender soothes
  • Organic chamomile calms and relaxes
  • Non-irritating, no-tears formula
  • Pediatrician tested
  • Clinically tested
  • Sensitivity tested
  • ph balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains no parabens or SLS (sodium lauryl sulfate)
  • Contains no 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 8

Sabun Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee 8

Kalau berminat, boleh hubungi saya ya. Klik jek icon kat bawah ni, terus boleh direct wassap saya tanpa perlu simpan nombor saya sebiji-sebiji.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge