Shaklee Baby a.k.a Shakleebaby ialah Produk Sabun Mandi Untuk Bayi Baru Lahir jenama Shaklee ni, dikeluarkan November 2017 lepas. Tapi dah banyak sangat review dan testimonial yang bagus-bagus. Ye lah, produk baru kan? Mana nak tau bagus ke ShakleeBaby ni kan >> Info Set Mandian Baby Organik Jenama Shaklee

#ShakleeMalaysia tiada Diaper Rash Cream dan Powder

Tapi since Shaklee baby ni pon Pediatric yang buat, dia yang hasilkan dengan bahan semulajadi dan organik, memang orang tak ragu-ragu nak beli Mandian Baby Organik ni.

Jom tengok apa Review Mandian Baby Yang Terbaik ni! Shaklee Baby Bee Bee Bee Bee..

Testimoni Produk ShakleeBaby #1

Mula-mula untuk mandian, saya gunakan mostly Ammar & abg dia Amsyar. Walaupun sikit tapi masih menghasilkan bubble yang natural tapi taklah dalam heavy form macam tu. Bubble dia sangat ideal untuk pengguna si kecil berdua ni. Bau dia pon soft je.

Untuk Soothing Lotion, bila apply kat skin, dia absorb sangat baik pada kulit kita, kita rasa smooth & tak melekit macam kita pakai lotion biasa, bau wangi dia pun sangat natural.

Same those untuk bau natural massaging oil. Yang oil ni, baby Ammar kalau dipakaikan sebelum ni tidur, nampak beza dia punya kelesaan waktu nak sebelum lelap tu, & bila dah tidur memang dia tidur lena & sangat selesa.

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

 

 

Testimoni Produk ShakleeBaby #2

Alhamdulillah dah hampir bulan ke-3 pakai Produk Shaklee Baby ni masih ada separuh botol… Sebab pakai sikit je sebab sabuj banyak buih.. Lotion pon pakai sikit je. Cuma massage oil je banyak pakai tu pon botol rasa berat lagi.

Kalau baby nampak macam tak selesa, saya sapukan dia massage oil. Memang lepas tu baby ok tenang je. Dan pasti akan lena tidurnya.

Mungkin sebab ada shea butter, aloe vera, lavender semua buatkan baby rasa sangat selesa.

Aroma dia tu buat ibu baby pon rasa naj lumur massage oil satu badan.

Haritu kakak baby badan macam suam-suam sikit. Saya pun sapu baby oil Shaklee ni seluruh badan dan bagi tidur. Dan selepas bangun tu alhamdulillah dah ok tak suam suam lagi badannya.

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

 

Testimoni Produk ShakleeBaby#3

Sekarang dah nak masuk bulan ke 3 pakai masih ada separuh botol. Sebab pakai sikit je pia. Sabun banyak buih. Lotion pun pakai sikit je. Cuma massage oil je banyak pakai tu pon botol rasa berat lagi.

Ok sangat pia, kalau dia macam tak selesa akak sapukan dia massage oil tu, pastu lena tidurnya.

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

 

 

Testimoni Produk ShakleeBaby #4

Best sangat set Mandian Shaklee. Pekat so tak yah leak banyak bila mandikan anak. Losyen pon sama pekat. Tak payah risau habis cepat. Hihihi.

Cara guna Gentle Wash Shaklee picit dalam sebesar kacang hijau gitu ja. Pastu satu kat badan baby. Taruk air bagi berbuih. Bau lembut dan segar ja. Massage oil pon best. Pendek kata pekat belaka.

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

 

 

Testimoni Produk ShakleeBaby #5

Gentle Wash (GW) : Wangi tak pedih mata..

Lotion (L) : Wangi, lembut pada kulit

Massaging Oil (MO): Wangi mudah serap

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

 

 

Testimoni Produk ShakleeBaby #6

Lepas guna lotion Shaklee Baby, kulit rasa tak berminyak macam lotion-lotion lain. Yang paling best lotion tu bau dia wangi sangat. Kulit pun tak rasa berpeluh bila pakai. Selalu bila pakai lotion mula la kulit berpeluh-peluh. Kadang-kadang sampai rasa pedih.

Shaklee baby massage oil pulak elok juga untuk anak-anak demam. Aritu anak Huda demam, terus mandikan dia dan sapu massage oil ni. Sapu pada dada dan belakang dia. Alhamdulillah tak naik dah panasnya.

Kan, best sangat. Sama dengan saya la. Tiap pagi, urut dengan massage oil. Anak lebih segar.

 

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

 

 

Testimoni Produk ShakleeBaby #7

Dah 2 bulan Alysha gune set Shakleebaby. Apa yang umie boleh ceritakan set ni memang best. Mandian tu pekat tau dan baunya memang best. Mandian tu pekat tau dan baunya sangat sangat fresh. Tuang sket ja dah berbuih banyak. Baunya pun sangat fresh tau. Sama jugak lotion Shakleebaby. Pekat jugak. Bila sapu kat kulit anak langsung tak melekit. Terus menyerap kat badan. Lotion biasa kan agak melekit dan berminyak. Lotion Shakleebaby memang lain. Baunya tu pon segar ja.

Massage oil pulak rasa lembut ja. Titis sikit dan urut satu badan anak. Mengekek-ngekek gelak galak bila umi urut badan dia dengan massage oil. Bagi umi sangat worth it belu set Shakleebaby untuk si manja.

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

 

 

Testimoni Produk ShakleeBaby #8

Demam panas, letak baby oil Shaklee… sapu ke dada dan belakang dia..

Shaklee baby oil ada mengandungi minyak pati lavender, chamomile dan rosemary yang digunakan sejak zaman berzaman untuk membantu tone done suhu badan dan melegakan ketakselesaan kerana demam.

 

Testimoni Produk ShakleeBaby | Shaklee Baby, Review dan Testimonial Mandian Organik Baby Shaklee ShakleeBaby

Nak Shakleebaby Mandian Terbaik Untuk Baby Jenama Shaklee ni? 

Boleh hubungi saya di 013-335.5598. Saya sedia membantu anda. Sekiranya berminat jugak untuk daftar Ahli Shaklee, saya sarankan juga mendaftar di bawah saya untuk mendapatkan harga Member yang sangat menjimatkan dan berpeluang dapat CASH BACK pula.

Pengedar Shaklee Shah Alam Set Bersalin Shaklee Harga Set Bersalin Shaklee Pengedar Vivix Shaklee 0133355598 beli set bersalin shaklee

logo-whatsapp_600x184

error: Content is protected !!