Mencari-cari Produk Shaklee Untuk Kulit Yang Berkesan Dan Selamat? 

Produk Shaklee Untuk Kulit

<

Tentulah pulak mencari yang berjenama Shaklee kan? :mrgreen: Sebabnya, memang Shaklee la supplement dan vitamin yang meniti di bibir-bibir pengguna zaman millenia kini. Sebab apa, sebab Shaklee bukan sahaja terbukti berkesan, malah ia selamat dan mesra alam. Tentu sahaja bukan omong kosong sebab Shaklee dah wujud sejak tahun 1956 lagi, malah Vitalea pulak dah hampir 100 tahun umurnya sejak ia diperkenalkan iaitu sejak tahun 1915. Boleh refer pada Milestone di bawah ini. Boleh baca lebih lanjut kenapa saya yakin dengan produk Shaklee di link ini >> SEBAB SAYA YAKIN DENGAN SHAKLEE

Screenshot 2014-09-04 02.34.03

>

Vitamin Apakah yang Terbaik Untuk Kulit? 

Vitamin C, Vitamin E dan Selenium memang dah banyak dikaji dan terbukti sangat membantu menghalang kulit daripada menjadi rosak akibat sinaran UV matahari dan juga dalam menghalang pembentukan kanser kulit. Bukan itu sahaja, belak-belak atau warna kulit yang tak sekata, kedut dan kesan-kesan penuaan juga dapat dilambatkan dengan mengamalkan vitamin C, E dan selenium. Vitamin-vitamin ini bersifat antioksidan dan sifat inilah yang sebenarnya membantu mempercepatkan lagi pemulihan dalam sistem kulit kita, seterusnya membantu melindungi daripada kerosakan yang lain. Dosage yang dicadangkan untuk kulit yang sihat adalah, Vitamin C sebanyak 1000mg ke 3000mg, Vitamin E sebanyak 400 IU (dalam bentuk D-alpha-tocopherol ) manakala selenium pula dalam 100-200 micrograms untuk kesan yang optimum. 

<

Perlukah Saya Makan Collagen Untuk Kulit? 

Collagen adalah protein yang secara semulajadi terbentuk dalam tubuh badan kita dan tahap collagen tertinggi adalah ketika kita berumur 25 tahun. Selepas umur 25 tahun, kandungan kolagen dalam kulit kita akan mula merosot sedikit demi sedikit. Kita akan hilang kolagen sebanyak lebih kurang 1% setiap tahun. Bagaimana nak pilih sumber kolagen yang terbaik untuk topup balik kandungan kolagen dalam kulit ini? Ada beberapa sumber kolagen yang biasanya digunakan. Antaranya yang paling murah adalah, daripada lembu, ayam ataupun yang paling teruk dan murah sekali adalah babi (nauzubillah). Shaklee Collagen Powder diektrak dari sisik ikan merah dari laut dalam. Kenapa laut dalam? Tekanan kat laut dalam tu sangat lah tinggi. Maka collagen dari sisik ikan merah ni sangat lah kukuh dan kuat.  Dan semestinya sumber kolagen ikan laut dalam memang akan sedikit mahal compare dengan sumber collagen yang lain. Jom tengok testimonial Shaklee Collagen Powder ni di link berikut >> TESTIMONIAL SHAKLEE COLLAGEN POWDER

<

Vivix Resveratrol, apakah kesannya kepada penuaan?

Screenshot 2014-09-04 02.35.07

<

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang kuat. Biasanya ia dijumpai dalam buah-buahan yang sangat terang warnanya seperti anggur yang dibuat red wine, rasberries dan lobak ungu. Yang seronoknya ialah bila kita makan buah-buahan jenis ini, sifat resveratrol tu sangat boleh dimanfaatkan oleh tubuh badan kita. Sepertimana yang kita tahun bahawa antioksidan ni penting untuk melindungi tubuh kita daripada sebarang kerosakan akibat radikal bebas dan anasir bahaya yang boleh menyebabkan kerosakan sel dan kanser. Malah, kajian menunjukkan bahawa resveratrol sangat bagus untuk membentuk banyak sel-sel baru.

Sejak tahun 1980an lagi memang dah banyak kajian dijalankan untuk mengkaji kesan resveratrol. dan memang ada landmark study si University Harvard tentang perkara ini. Boleh rujuk landmark study di LINK INI >> KESAN RESVERATROL. Dalam kajian ini, resveratrol memberi kesan sehingga 30% antipenuaan jika berbanding ujian yang dijalankan tanpa pengambilan resveratrol.

Dalam Shaklee, resveratrol ini ada dalam Vivix Shaklee. Dan sememangnya produk ini dipatenkan khas untuk Shaklee. Boleh refer patent di bawah ini.

>

Patent Shaklee Tentang Resveratrol

[gview file=”https://vitamin.ibucergas.com/wp-content/uploads/2014/09/patent-vivix-shaklee.pdf” height=”300px” width=”700px” save=”1″]

>

>

Bagaimana? Yakinkah anda dengan Shaklee?:D

 

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!