Macam Mana Nak Pilih Produk Penjagaan Muka Yang Baik?

<

Tak ada siapa dalam dunia ni yang tak nak kulit cantik. Semua wanita teruatamanya memang kalau boleh nak hilangkan kedut, nak tegangkan kulit, dan buangkan tanda-tanda penuaan dan kalau yang ada jerawat, of course nak buang la semua cacat cela jerawat tu.

Masalahnya, SUSAH!

Bukan senang langsung! Ingat main beli je kat kedai tu boleh selesaikan terus ke semua masalah tu. Dah la ada yang murah, ada yang mahal pula. Ade yang overclaim ini dan itu confirm FLAWLESS bagai tapi rupenya penuh dengan bahan berbahaya dalam kosmetik.

Tak ngeri ke?

So, macam mana nak pilih produk kecantikan kulit yang baik? Skincare yang elok ni bukan main simply beli dan pakai. Naya je kang kulit rosak.

Tips Untuk Memilih Produk Penjagaan Muka dan Kulit

< Pastikan perkara-perkara berikut (Do’s)

  • Tau jenis kulit tu jenis macam mana. Ada orang berminyak, ada orang jenis kulit kering, ada orang jenis kombinasi berminyak dan kering (contohnya kat dahi berminyak, tapi kat dagu kulit kering bersisik). So setiap skincare ade solution sebenarnya untuk kulit-kulit begini.
  • Sentiasa ada routine untuk kulit. Bukan makan vitamin je kene konsisten tau. Kulit kita ni pon tentu ada routine die. Mestilah die nak rejuvenate, mestilah kulit pon nak mandi manda, berurut spa bagai. So adakan routine tu sangat lah penting. Contohnya, pagi kene pakai semua set basic, malam pulak kene pakai krim malam untuk kulit re-generate. So, kenelah ada jadual yang teratur. Barulah kulit jadi sihat. Dan bukan nya sekali pakai terus jadi molek. Biasanya akan nampak kesan ketara selepas 6-8 minggu lamanya. (Kita bulan ulr boleh tukar kulit tanggal terus , kan?)
  • Lagi la produk tu kata “Instant Result” lagi lah jangan percaya! Skincare yang too good to be true is not true at all. Melainkan ada betul-betul kajian saintifik diorang. Barulah boleh percaya. Kalau tak, dia ambik statistik dari mana? Statistik dari Bulan?

>

Jangan Buat perkara-perkara berikut (Don’ts)

  • Jangan beli produk yang tiada kajian saintifik. Well, nak buat kajian saintifik ni bukan murah. Ia menjawab kenapa produk-produk penjagaan kulit premium macam SKII, Dermalogica, Lancome, Estee Lauder ni mencecah ribuan ringgit? Ironinya, lebih mahal produk tu, rasa secure sikit la compare dengan produk kosmetik packaging kilo tah mana jenama? Betul?
  • Jangan lupa beli produk yang ada sekali sunscreen dalamnya. Penting sangat-sangat untuk lindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB dari matahari. Kalau tak, sedar-sedar jek jeragat dah bermaharajalela. Tanpa sedar pon berakar umbi dalam kulit dah. Masa tu nak kikis mana boleh dah. So sementara belum wujud jeragat, protect dulu sesiap. So pilih lah skincare yang at least ade SPF 30 untuk melindungi kulit supaya kekal remaja tanpa jeragat.
  • Jangan segan dan malu jumpa dermatologist kalau perlu.

>

<

Apa yang Ada Pada Skincare Youth Shaklee?

>

Ada orang kata, well, baik saya beli produk mahal-mahal yang ada kat pasaran tu. Ya boleh je beli, tak ada masalah. Cumanya di Shaklee ni ade sangat-sangat extra benefit dan kelebihan berbanding produk yang paling PREMIUM pon kat luar sana.

<

Kelebihan SkinCare Youth Shaklee berbanding produk PREMIUM di pasaran:

>

  • Untuk Skincare YOUTH Shaklee ni sahaja, ada total 8 patents kesemuanya (Filed patents dan Granted patents). Nak tau senarai Patents tersebut? Klik sini.
  • Shaklee tak gunakan langsung 1,500 bahan berbahaya yang kebiasaannya memang diletak dalam skincare yang lain.
  • Shaklee diuji secara klinikal confirm dapat mudakan penggunaya 100%! Apa maksud 100% ni? 100% ni bermaksud, siapa yang guna YOUTH Shaklee, CONFIRM jadi lebih muda!
  • Pengguna YOUTH Shaklee shift umur mereka sedekad (10 tahun). Memang ada kajian klinikal untuk ini. Tunggu nanti saya cerita lagi.

On top of that, kita yakin sangat dengan Shaklee sebab Shaklee’s Difference!

Produk-produk Shaklee bukan sebarangan produk dan bukan skadar nak buat produk dan jadi kaya. Produk Shaklee jadi tahan lama dan sustain berdekad lamanaya sebab ada element-element ini;

  • Produk Shaklee diuji lebih daripada 100,000 ujian setiap tahun untuk memastikan bahan yang diguna betul-betul berkesan.
  • Setiap batch produk Shaklee diuji untuk dipastikan betul-betul capat matlamat dia. Bukan setakat main claim itu ini sahaja. SO apa yang ade di label produk, memang itulah yang Shaklee beri.
  • Semua bahan Shaklee ada standard yang dah Shaklee tetapkan. Sangat-sangat strict mengikut protocol yang telah ditetapkan. Sampaikan kalau species botanikal (tumbuhan), Shaklee uji dahulu ia tak tercemar dengan 350 jenis bahan kimia termasuk pesticides, herbicides, heavy metals, solvent residues dan sebagainya.
  • Saintis Shaklee cipta formula-formula yang supaya bahan-bahan aktif yanga da dalam produk Shaklee mencapai level yang Shaklee kehendaki. Bukan main bancuh jek. Kena ikut level aras yang Shaklee tetapkan. Sebab tu lah dalam Shaklee, active ingredient Shaklee akan lebih tinggi @ lebih baik berbanding produk lain di pasaran.
  • Setiap produk Shaklee ade bukti saintifik yang ianya memang berkesan dan yang paling penting, SELAMAT!
  • Setiap produk Shaklee ada advanced delivery systems yang direka supaya setiap nutrisi yang ada dalam produk Shaklee, memang effectively diserap oleh badan tanpa pembaziran. (Shaklee patentkan semua ni). Dan Shaklee test setiap produk ni, supaya setiap nutrisi tu diserap tanpa membazir.
  • Setiap bahan mentah, Shaklee akan screen dan tapis dahulu supaya memenuhi criteria Shaklee. Bahan mentah yang tak meet piawaian Shaklee, memang Shaklee tak ambik. Ini menjawab kenapa lebih 100 tahun Shaklee boleh sangat sustain.
  • Shaklee memang takkan letak pewarna tambahan, perasa tambahan dan pengawet tambahan. Untuk soya pon, Shaklee tak guna GMO punya. Shaklee guna non-genetically modified soy protein.
  • Shaklee sendiri yang develop banyak standards dan protocols yang sekarang ramai orang guna sebagai Good Manufacturing Practices (GMPs).
  • Produk-produk Shaklee ni semua, ada rekod ni
    • Over 100 scientific publications, 90-plus in peer-reviewed journals
    • The Landmark Study, the only study of its kind, which showed that people who took Shaklee supplements over a period of 20 years had markedly better health than both single-multivitamin and non-users of supplements
    • Shaklee products powering athletes to win 121 medals
    • Shaklee products fueling world explorers, 7 of Time-Life’s “Greatest Adventures of All Time,” and NASA Shuttle astronauts with a special rehydration product (called Astro-Ade).

Rujukan: http://events.shaklee.com/shaklee_difference/

So, semua ni meyakinkan bahawa Shaklee ni bukan sekadar produk supplement biasa.

Pengedar Youth Shaklee Seluruh Malaysia

error: Content is protected !!