Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit

Mencari-cari Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit?

Tak tahu kenapa, memang ramai sangat dok mencari produk putihkan kulit, tanpa fikir panjang bahan yang terkandung dalam produk tersebut. Apa yang penting, kalau boleh nak gebu secepat mungkin, nak putih melepak semaksimum mungkin dan nak mulus semulus yang mungkin. P)utih dalam masa 2 hari. Sound femiliar? :-D

Baiklah. Saya ingin kongsikan pengalaman seorang gadis ini yang menderita selama 7 tahun dengan jerawat yang tak pernah surut. Puncanya ialah pada tahun 2006, beliau tersalah pilih produk kecantikan. Beliau telah gunakan pelbagai jenis produk di pasaran, dan akhirnya kesan daripada itu, bukan sahaja kulit beliau bertambah buruk, malah parut jerawat yang juga dalam dan tidak mahu pudar. Akhirnya setelah berjumpa dengan set Shaklee untuk rawatan kulit dan wajah bermasalah, beliau mendapat kulit seperti yang diidam-idamkan.  Cuba tonton video di bawah penjelasan beliau mengenai masalah kulit yang beliau alami selama ini. Cuba lihat wajah beliau sebelum ini.

Apa pendapat anda sebelum dan selepas beliau mengambil Shaklee?

Kali ni nak cerita pasal produk paling berkesan untuk memutihkan kulit, dan semestinya yang paling selamat! Kenapa? Sebab baru-baru ni kita dikejutkan dengan pembongkaran kepada kesan lebam dan rosak kulit akibat penggunaan produk kulit yang kononnya paling cepat dan elok sangat untuk jadi putih melepak. Pergh.. memang takut gila yang sebenarnya produk tu rupanya terlalu banyak mengandungi mercury dan beracun untuk tubuh kita!8O

Kat mana link bacaan yang cerita pasal produk berbahaya paling berkesan cepat gile untuk memutihkan kulit tu? Hurm jangan lah harap saya akan backlink ke sana. Kerana adalah sungguh “lame” dan sungguh “tak profesional” sekali jika kita mengkondem produk orang tapi dengan niat untuk melariskan produk kita. Tapi, yang saya senaraikan di bawah ini bukan saya pandai-pandai sendiri. Ia dalah secara rasmi dikeluarkan oleh BPFK (Biro Pengawalan Farmasiutikal Kebangsaan Malaysia).

Anyway, jom tengok KESAN NEGATIF produk paling berkesan untuk memutihkan kulit kononnya tapi mengandung Merkuri :-

  1. Melambatkan pertumbuhan janin
  2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
  3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
  4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI   GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
  5. Bagi wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
  6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.

Produk Kosmetik Berbahaya

<

Nak Tahu Cara Nak Cek Krim Anda Ada Mercury Atau Tak??

Ada cara untuk ketahui produk kecantikan yang mengandungi merkuri: Berikut adalahnya:

  1. Siapkan span bedak yang masih baru belum dipakai
  2. Oleskan dan gosok-gosok kosmetik anda pada span tadi, biarkan di tempat yang kering selama 2 hari.
  3. Apabila span tersebut berubah menjadi warna gelap atau hitam, bermaksud kosmetik anda mengandung MERCURY!
  4. Apabila tidak merubah warna span sama sekali bermaksud kosmetik anda bebas dari mercury!

Credit to https://clarasumarlan.wordpress.com

Saya tak pasti sama ada ujian atas ni betul atau tidak. tapi andai kata ianya betul, bukan kah ia sangat menakutkan? Scary ok8O

>

PRODUK KOSMETIK YANG DIBATALKAN NOTIFIKASI ATAS ISU CAMPUR PALSU

Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.

Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.

Tahun 2014

Bil.Nama ProdukNombor NotifikasiRacun Berjadual Yang Dikesan
1AS Beauty Night CreamNOT101103172KMerkuri
2AS Beauty Day CreamNOT101103272KMerkuri
3Golden Horse Herbal Milk Lotion – GH507NOT120905457KMerkuri
4Golden Horse Bio C omplex Cream – GH903-2NOT120905465KMerkuri
  5.Dermaceutic Spot CreamNOT101104772KHydroquinone dan Tretinoin
  6.Dermaceutic Spot Peel CreamNOT101104771KHydroquinone dan Tretinoin
 7. Yellow Cream (Krim Ku-Neng) NOT120101719K Hydroquinone
 8.Dnars Magic Gold Foundation NOT111001084K Hydroquinone

Tahun 2013

BilNama produkNo.notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Sensual Meiji Skin Renewar CreamNOT120204451KAsid Azelaik
2Acrena Pure Herbal Papaya SoapNOT100802337KTretinoin
3White ComplexNOT100801451KTretinoin
4SS Pearl CreamNOT110602263KMercury
5SS Vita C Night RepairNOT110602264KMercury
 6.Cellnex Anti-Sensitive Essence TreatmentNOT120905219KBetamethasone
7Natural 99 Night CreamNOT120300526KMercury
8Natural 99 Day CreamNOT120300524KMercury
9SF Beauty Night Cream (Facial)NOT120602462KMercury
10SF Beauty Day Cream (Facial)NOT120602461KMercury
11 Aveana Night Revival Cream NOT110404581K Tretinoin
12Blemished Skin AmpoulesNOT110204305KAsid Azelaik
13Golden Horse B&W Cream – GH902-1NOT120905460KMerkuri

 

Tahun 2012

BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Daily Protecting Cream – Joie et BeauteNOT100778850K /
NOT100602230K
Mercury
2La Bliss Skin Brightening CreamNOT100200697KTretinoin
3Sans Dynamic Intensive Light CreamNOT100400422KMercury
4Putih Gebu Sun-Block Collagen LotionNOT100403485KMercury
5Bio-Clear Intensive Renewal ComplexNOT120503338KTretinoin
6MS Wellmood Enhancing CreamNOT100602405KTretinoin
7Renewing CreamNOT100101066KTretinoin
8E Beaute Total Revitalizer Night CreamNOT100601840KMercury
9MS Wellmood Lightening ComplexNOT100601840KMercury
10MULTI CREAMNOT100764415KTretinoin
11DQISTEE NIGHT CREAMNOT100802185KMercury
12DQISTEE BEAUTY DAY CREAMNOT100802184KMercury

 

Tahun 2011

BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Sensual Whitening CreamNOT100751321KMercury
2Derma-Rx Arbutin-R CreamNOT090601556KTretinoin & Hydroquinone
3DS.1 BLEMISH CONTROL CREAMNOT091201931KAzelaic Acid
4EZEE SUNBLOCK CREAMNOT100601213KMercury
5MONTAGNE JEUNESSE CHOCOLATE MASQUENOT090700043KLead

 

Tahun 2010

BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1NV Toner Treatment No 1NOT05010130KEHydroquinone & Tretinoin
2NV Toner Treatment No 2NOT05010129KEHydroquinone & Tretinoin
3Zara Rejuvenation CreamNOT04081873KEHydroquinone
4Beauty Line Beautitude Multi-Purpose CreamNOT081201209KTretinoin
5Pigmentation Recovery ComplexNOT081200745KTretinoin
6De Putih Night CreamNOT05100878KETretinoin
7BML HB LOTIONNOT090701336KTretinoin & Hydroquinone
8Krim Malam ShanaNOT090600820KTretinoin & Hydroquinone
9Natasya Gold Krim HerbaNOT091100971KTretinoin & Hydroquinone
10Biotox Whitening Hydro CreamNOT007061310KDexamethasone
11Yoko Whitening CreamNOT080100330KTretinoin
12Sue Beauty Night Treatment CreamNOT080600138KTretinoin

Tahun 2009

BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Felisa Gentle Peeling SolutionNOT07080210KETretinoin
2Krim Malam Rahsia RimbaNOT080801112KHydroquinone
3Biocosmet Whitening EssenceCreamNOT07122920KEHydroquinone
4~H2O+ Waterwhite BrighteningNight CreamNOT04102838KEHydroquinone
5Magixpress Lightening PlusNOT07121009KEHydroquinone
6A.Vant CreamNOT05022860KETretinoin
7Eriesya Spa Beauty CreamNOT07122412KEHydroquinone
8Natasya Krim HerbaNOT07090337KEHydroquinone & Tretinoin
9Temulawak Whitening Pearl Cream PapayaNOT03090150KETretinoin
10Ratna Sari Whitening Night CreamNOT080700826KTretinoin
11ATIKA BEAUTY Renewal Night CreamNOT04082451KEHydroquinone
12Chantique – Whitening Night CreamNOT04121404KETretinoin

Tahun 2008

BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Khazanah White PembersihWajahNOT05040954KEHydroquinone
2Gloskin Krim Malam & SiangNOT05082557KEHydroquinone
3Reena’s Astringen LanjutanNOT05010659KEHydroquinone
4Skin Desires Deep WhiteningCleansing MilkNOT07020213KEHydroquinone
5EETYE Whitening CreamNOT06080859KEHydroquinone
6O’Lynn Skin Lightening CreamNOT06110164KETretinoin

Senarai ini dikemaskini pada Disember 2013

 

InsyaAllah, jika ada kelapangan dan update dari pihak BPFK, saya akan update lagi di sini. Hati-hatilah dengan kebanyakan produk di pasaran yang tumbuh bagai cendawan lepas hujan. Tak mungkin kerosakan pada tubuh kita seperti kulit, dapat dipulihkan sekelip mata. Too good to be true. Seriously. Takkan lah sekelip mata berubah, sedangkan sel badan kita nak serap nutrisi, nak tumbuh sel baru, semua tu memakan masa, bukan nya sekelip mata.

Bagi saya, eloklah amik semua yang organik sahaja. Memanglah mungkin nampak mahal sikit. Tapi buat ape sacrify life dan tubuh untuk tampil jelita sementara. Shaklee diuji secara klinikal. Ade KKM dan halal diiktiraf JAKIM. Patented dan scientifically proven. So tanyalah minda, anda bijak membuat pilihan.

Boleh baca link berikut untuk produk paling berkesan untuk memutihkan kulit (jangan mengharap kulit original gelap nak jadi omputih pulak kan). Tiada logik di situ:lol:. Hagak-hagak la. Hoho. Maksud putih di sini ialah, kulit yang sihat dan tidak kusam :D

>

VITAMIN TERBAIK UNTUK KULIT

SET JERAWAT BATU SHAKLEE

 

Bagaimana? Sanggup ke kita merosakkan kulit dengan bahan kimia berbahaya yang tak diketahui asal usulnya? Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza.

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge