Mencari-Cari Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit? 

Tak tahu kenapa, memang ramai sangat dok mencari produk putihkan kulit, tanpa fikir panjang bahan yang terkandung dalam produk tersebut. Apa yang penting, kalau boleh nak gebu secepat mungkin, nak putih melepak semaksimum mungkin dan nak mulus semulus yang mungkin. Putih dalam masa 2 hari.

Sound femiliar?

Biasanya memang pengiklanan akan sebut putih cepat, flawless cepat.

Kesan Negative Produk Memutihkan Kulit Yang Berbahaya

Melambatkan pertumbuhan janin dalam kandungan. Bolegh menyebabkan keguguran bayi dalam kandungan.
Mengakibatkan keguguran (Kematian Janin dan Mandul)
Flek hitam (Jeragat) pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar)
Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
Bagi wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek (jeragat) yang sangat parah (lebar)
Meningkatkan Risiko Terkena Kanser

Kesan Negative Produk Memutihkan Kulit Yang Berbahaya

Atau Ada Jerawat Kecil Bernanah Dan Gatal Akibat Tersalah Pilih Produk Kecantikan Kulit? 

Antara Tanda Produk Putihkan Kulit tu Berbahaya ialah:

 

Ada Bau Yang Tajam

Krim yang dicampur dengan merkuri biasanya mempunyai bau wangi yang tajam untuk menutupi aroma merkuri. Pelik baunya. Harga murah pulak tu tau.

Warna Putih dan Kuning

Pakej biasanya ada krim siang dan krim malam. Ini salah satu cirinya. Kadang tak semua ada pakej ni. Tapi masih perlu berhati-hati.

Agak Berkilat Tekstur Krim

Biasanya kalau ada merkuri ni, memang dia akan berkilat. Logik sebab ia adalah logam. Ada juga yang putih biasa. Cuba guna, melekit-lekit susah nak sapu tak? Kalau macam susah nak rata tu, haa perlu berhati-hati.

Hasil yang Sangat Cepat

Fuh memang cepat betul jadi flawless. Kan ke mustahil sebenarnya. Makin banyak merkuri, makin cepat cantik, makin cepat putih kilat.. eeeiii ngeri.

Bila Berhenti Terus Naik Jerawat Mencanak-canak

Yang ini paling ketara. Masa pakai secara konsisten memang cantik sangat. Tapi bila berhenti, muka mula breakouts teruk. Banyak sangat yang dah kena macam ni.

Nak Tahu Cara Nak Cek Krim Anda Ada Mercury Atau Tak??

Ada cara untuk ketahui produk kecantikan yang mengandungi merkuri: Berikut adalahnya:

  1. Siapkan span bedak yang masih baru belum dipakai
  2. Oleskan dan gosok-gosok kosmetik anda pada span tadi, biarkan di tempat yang kering selama 2 hari.
  3. Apabila span tersebut berubah menjadi warna gelap atau hitam, bermaksud kosmetik anda mengandung MERCURY!
  4. Apabila tidak merubah warna span sama sekali bermaksud kosmetik anda bebas dari mercury!

Credit to https://clarasumarlan.wordpress.com

Saya tak pasti sama ada ujian atas ni betul atau tidak. tapi andai kata ianya betul, bukan kah ia sangat menakutkan? Scary ok.

Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.

Saya senaraikan di bawah ini bukan saya pandai-pandai sendiri. Ia adalah secara rasmi dikeluarkan oleh BPFK (Biro Pengawalan Farmasiutikal Kebangsaan Malaysia).

Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.

<

<

Produk Kosmetik Ini Mengandungi Racun Berbahaya Dan Ditarik Dari Pasaran Oleh KKM

>

>

Produk Yang ada Merkuri Dan Bahan Berbahaya 2017 & 2018

Produk Yang Ada Merkuri Dan Bahan Berbahaya 2018
Sumber Rujukan: NPRA Malaysia>

Bagaimana? Sanggup ke kita merosakkan kulit dengan bahan kimia berbahaya yang tak diketahui asal usulnya?

InsyaAllah, jika ada kelapangan dan update dari pihak BPFK, saya akan update lagi di sini. Hati-hatilah dengan kebanyakan produk di pasaran yang tumbuh bagai cendawan lepas hujan. Tak mungkin kerosakan pada tubuh kita seperti kulit, dapat dipulihkan sekelip mata. Too good to be true. Seriously. Takkan lah sekelip mata berubah, sedangkan sel badan kita nak serap nutrisi, nak tumbuh sel baru, semua tu memakan masa, bukan nya sekelip mata.

So, Apa Pilihan Yang Ada? Bagaimana Nak Pilih Produk Kecantikan Kulit Yang Selamat?

>

Bagi saya, eloklah amik semua yang organik sahaja. Memanglah mungkin nampak mahal sikit. Tapi buat ape sacrify life dan tubuh untuk tampil jelita sementara. Shaklee diuji secara klinikal. Ade KKM dan halal diiktiraf JAKIM. Patented dan scientifically proven. Anda bijak membuat pilihan.

 

                   

 

    >

Pelancaran Produk Kecantikan Organik Dan Semulajadi Dari Shaklee

 

Shaklee memperkenalkan Produk Putihkan Kulit Terbaik dan Selamat untuk bukan sahaja memprbaiki tekstur kulit, malah jadikan kulit lebih cerah, lebih tegang, dan kurangkan kedut-kedut sekali. Produk Produk Putihkan Kulit Shaklee ni difoumulasikan dengan bahan selamat dan semulajadi.

Shaklee dah pasarkan dahulu di luar negara sebelum masuk Malaysia. Tengok Testimonial Produk Putihkan Kulit Shaklee Rangkaian Youth ni. 100% Shaklee jamin yang pengguna produk Youth Shaklee ni akan 2/3 kali lebih muda.

 

Rangkaian Produk Youth Shaklee ni terdiri daripada;

Step 1: Luminous Gel Oil Cleanser – 3-in-1, sabun yang balance nilai pHnya. Membersihkan, menyegarkan dan melembutkan kulit
Step 2: Perfecting Skin Toner – Membunag segala jenis pencemaran dan kotoran dari kulit. Membuang kulit-kulit mati, melembabkan dan menghidratkan kulit serta memberi nutrisi supaya kulit glowing dan flawless
Step 3: Youth Activating Serum – Serum yang 10 kali lebih kuat untuk jadikan kulit bertumbuh baru dan regenerate sel kulit baru. Memperbaharui sel kulit dari tahap sel lagi untuk kulit yang lebih cerah dan kulit yang jauh lebih sihat
Step 4 Day: Age Defense Mineral Moisturizer – Mengandungi zinc oxide secara semulajdi untuk membekalkan SPF 30 Broad Spectrum yang membantyu menghalang sinar UVS dan UVB. Mengandungi vitamin dan mineral dari botanical (tumbuhan) untuk melembabkan kulit dan mengembalikan tona kulit supaya sekata
Step 4 Night: Advanced Renewal Night Cream – Digunakan untuk repair kulit semasa sedang tidur untuk menyokong pertumbuhan sel kulit yang sihat.  Mengandungi proprietary botanical blend yang membantu dalam penghasilan kolagen dan juga elastion dalam kulit yang menjadikan kulit lebih muda, lebih lembut dan lebih bersinar (cerah).  Available in Light or Rich formulas

Produk Youth adalah 100% vegan (tiada haiwan), cruelty free and gluten free. Setiap Produk Youth boleh bertahan selama 2 bulan lamanya.

Testimonial Produk Youth Shaklee

error: Content is protected !!