Phytocol ST Shaklee Menghalang Pembentukan Kolesterol

Baru-baru ni Shaklee Malaysia telah melancarkan produk terbaru iaitu Phytocol ST. Fungsi utama Phytocol ST Shaklee ni adalah membantu mengawal kolestrol. Mengawal yang dimaksudkan di sini adalah dengan membasmi kolesterol yang tak baik. Harus di ingat juga yang badan kita memerlukan kolestrol (yang baik) kerana dalam bahagian dan organ badan kita memerlukan kolesterol untuk befungsi dengan sihat. Manakala, kolestrol yang tak baik biasanya melekat pada saluran darah yang boleh mengakibatkan serangan jantung. Penerangan untuk kolesterol agak panjang cuma di sini saya cuba beri pemahaman secara ringkas bahawa kolestrol yang tidak di kawal boleh memberi mudarat terutamanya serangan jantung yang boleh membawa maut.

phytocol st shaklee

 

Punca utama kolesterol adalah dari makanan. Kalau cerita bab makanan Malaysia memang juara dan syurga. Sebab tu Malaysia antara negera tertinggi peratusan obesiti di Asia. Kalau dibiarkan lama-lama terkumpul kolestrol dalam saluran darah boleh menyebabkan serangan jantung. Kena ingat juga, kandungan kolestrol yang tinggi bukan semestinya terjadi pada orang gemuk, yang kurus pun boleh menghadapi isu yang sama kerana semuanya berbalik kepada gaya pemakanan kita. Faktor seperti ini kita boleh kawal hanya dengan mengamalkan gaya hidup sihat. Terdapat juga faktor yang kita tak mampu kawal iaitu faktor genetik. Jika ibu bapa kita mempunyai kadar kolestrol yang tinggi kemungkinan besar kita akan mudah untuk mempunyai tahap kolestrol tinggi. Selain genetik, faktor usia juga penyebab kepada kolestrol tinggi. Kebiasaanya umur 50 tahun ke atas serta wanita yang sudah menapous akan cenderung mempunyai kadar kolestrol yang tinggi.

phytocol st shaklee Kolesterol

 

Serangan jantung jika saluran darah tersumbat

Berdasarkan gambar di atas ni boleh nampak saluran darah yang tersumbat akibat kolesterol yang tinggi menyebabkan lemak-lemak berkumpul. Apabila dah tersumbat maka dada akan rasa sakit dan lama-kelamaan serangan jantung berlaku. Jika mengamalkan diet yang seimbang dan senaman yang kerap kebiasaannya saluran darah lancar dan lemak sentiasa terbakar seterusnya mengelakkan lemak terkumpul pada saluran darah. Bagi seorang yang sibuk bekerja dah tentu pemakanan kurang dijaga dan tak sempat untuk buat senaman. Sebagai sebuah syarikat pengeluar produk-produk kesihatan, Shaklee telah mengambil inisiatif untuk membuat penyelidikan dan mengeluarkan produk yang dapat membantu menghalang  pembentukan kolestrol-kolestrol jahat. Phytocol ST Shaklee adalah khas untuk menurunkan kolesterol tak baik. Produk ini adalah bersumberkan 100% semulajadi menggunakan gabungan phytosterols (phyto adalah perkataan saintifik untuk tumbuhan) yang boleh didapati pada buah-buahan, sayuran dan bijirin.

<

Apakah pula phytosterols ni?

Ia adalah nama lain kepada sterol tumbuhan dan stanol, iaitu sebatian yang ade dalam kebanyakan makanan termasuk lah buah-buahan, sayur-sayuran, dan minyak sayur. Antara makanan yang kaya dengan phytosterols  ni adalah:

 

Jenis Makanan Kandungan phytosterols
Bijirin
Flaxseed 210 mg per 100 g serving
Wheat germ 197 mg per one-half cup
Rye bread 33 mg per two slices
Kekacang
Almonds 187 mg per 100 g serving
Walnuts 113 mg per 100 g serving
Pistachios 280 mg per 100 g serving
Macadamias 198 mg per 100 g serving
Pecans 150 mg per 100 g serving
Sayuran & Buah-buahan
Broccoli 49.4 per 100 g serving
Red onion 19.2 per 100 g serving
Carrot 15.3 per 100 g serving
Potato 5.1 per 100 g serving
Brussels sprouts 10.2 per 100 g serving
Spinach (frozen) 10.2 per 100 g serving
Blueberry 26.4 per 100 g serving
Strawberry 10 per 100 g serving
Raspberry 27.4 per 100 g serving

 

 

 

Bagaimanakah Phytosterol bertindak?

Phytosterol mempunyai struktur seperti kolesterol. Jadi ia akan bersaing dan cuba menggantikan kolestetrol jahat dalam penyerapan di dalam usus. Semakin banyak phytosterol yang diambil semakin kuranglah kolestrol yang tak baik dalam badan. Berapa banyak pula anggaran kandungan kolesterol harian yang biasa kita ambil? Jika rujuk pada gambar di bawah, tiga hidangan utama harian hampir mencapai 1000mg kandungan kolesterol. Itu tak termasuk dengan makanan selingan waktu di antara hidangan utama. 

 Kolesterol

 

menghilangkan kolestrol

 

 

 

Bagaimana pula Phytocol ST Shaklee dapat mengurangkan kadar kolesterol?

Phytocol ST didatangkan dalam bentuk tablet. Pengambilan 2 biji sehari dapat memberi 100% kadar harian phytosterol yang diperlukan tubuh iaitu sebanyak 2000mg seperti yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).  Anda boleh ambil makanan berserat untuk mendapatkan phytosterol tapi sanggupkan anda makan 200 lobak merah, 70 keping ratu gandung dan 425 biji tomato? Memang tiada siapa yang sanggup kan?

 menghilangkan kolestrol

 

 

Dapatkan Phytocol ST Shaklee sekarang. Buat masa ni unit adalah terhad kerana Shaklee masih belum betul-betul membuat jualan secara rasmi. Saya bertuah sebab dapat order beberapa unit ketika National Conference Shaklee di Sunway Pyramid Convention Centre tempohari.

 

menghilangkan kolestrol

 

Berikut keistimewaan Phytocol ST

– Mengandungi 2000mg Phytosterol. Satu jumlah banyak bagi menampung tubuh.

– Sentiasa berkesan kerana telah dibuat ujian klinikal berkali-kali.

– Di sahkan halal oleh badan halal di Amerika Syarikat yang diiktiraf JAKIM.

 

Selain itu, untuk memberi kesan yang lebih bagus boleh digabungkan dengan Omega Guard serta Coq10.

 

Set Kawalan Kolestrol menghilangkan kolestrol

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

error: Content is protected !!