Petua Turunkan Bacaan Kencing Manis

Kencing manis memang tak boleh dirawat. Cubalah cari mana-mana rawatan kencing manis, memang tiada. Ubat kencing manis yang doktor bagi, juga bergantung pada tahap serious mana penyakit kencing manis yang dihidapi. Jika teruk, mungkin sampai perlu cucuk insulin untuk kawal bacaan kencing manis. Jika bacaan kencing manis dan gula dalam darah tak terkawal langsung pula, memang akan berisiko menghidap komplikasi lain seperti katarak, sakit saraf, kebas-kebas, kerosakan buah pinggang dan sebagainya.

Sebab itulah sangat penting untuk kawal kandungan gula dalam darah dan bacaan kencing manis. Caranya? Dengan pemakanan yang sihat, supplement wisely dan juga aktiviti fizikal yang sihat.

Vitamin Shaklee Yang Membantu Turunkan Bacaan Kencing Manis

Vitamin tetap bukan ubat. Vitamin adalah makanan yang menyihatkan. Vivix sangat membantu mengawal paras gula darah darah. Berikut adalah kisah seorang customer saya ni, Cik Liza namanya. Beliau asalnya merupakan seorang yang tidak percayakan pada supplement.

Ditakdirkan mak beliau menghidap bacaan gula dalam darah yang tinggi dah bertahun-tahun sehinggalah perlu dialisis sejak 2014 lagi. Beliau sedia maklum memang tiada ubat kencing manis. Apa yang doktor nasihatkan ialah, JAGA PEMAKANAN. Tapi disebabkan setiap kali selepas dialisis, mak kepada Cik Liza ni tersangat lemah. Lalu Cik Liza cuba berikhtiarkan Vivix Shaklee untuk beri tenaga pada mak beliau.

Hinggalah selepas 2 minggu konsisten Vivix, ditakdirkan beliau terlupa cucuk insulin dan lupa beri ubat pada maknya. Selalunya, jika lupa beri insulin dan ubat, bacaan kencing manis maknya sangat tinggi sehingga mencecah 20+ mmol/L. Tapi pagi tu, bacaan gula dalam darah turun mendadak sehingga 9.6 mmol/L sahaja. Teruja sampai belum sempat subuh lagi dah inform pada kami betapa seronoknya beliau. (Beliau masih KONSISTEN MAKAN UBAT DOKTOR)

petua turunkan bacaan kencing manis merawat kencing manis

Sedangkan pada asalnya beliau beli vitamin hanya untuk berikan mak tenaga. Tapi alhamdulillah, bacaan gula dalam darah turut turun sama. Anak mana yang tak seronok. Semoga mak Cik Liza semakin sihat dan bertenaga dengan vitamin yang menyihatkan ini.

Pesakit kencing manis yang mengamalkan pemakanan yang kaya dengan antioksidan seperti Vitamin C dan Vitamin E mungkin dapat mengurangkan risiko-risiko komplikasi kencing manis seperti amputasi (pemotongan organ tubuh badan), buta dan komplikasi mata, serta kegagalan buah pinggang.

Penghidap kencing manis yang telah pun menunjukkan tanda-tanda komplikasi biasanya mempunyai kadar antioksidan yang sangat sedikit dalam tubuh badan mereka. Paras gula dalam darah sangat berkait rapat dengan kandungan antioksidan dalam tubuh. Semakin kurang antioksidan, semakin tinggi kadar gula dalam darah.

Oleh itu, pengambilan antioksidan amat penting supaya risiko untuk komplikasi kencing manis itu dapat dikurangkan sekaligus menjadikan vivix sesuai dijadikan ikhtiar tetapi bukanlah sebagai penawar kencing manis. Vivix hanya sebagai pemakanan sihat untuk membantu mengurangkan gula dalam darah SAHAJA.

Ini kerana antioksidan boleh meneutralkan radikal-radikal bebas yang merosakkan sel-sel tubuh badan. Radikal bebas adalah sangat reaktif, lebih-lebih lagi jika tubuh sering terdedah kepada sumber-sumber yang mudarat seperti merokok atau pun bekerja di dalam persekitaran yang merbahaya seperti kilang racun dan bahan kimia.

cara kurangkan kencing manis dengan shaklee

Dalam rangkaian produk Shaklee, Shakle ada supplement antioksidan yang bermutu tinggi dan yang paling premium adalah Vivix yang kaya dengan polifenol. Ianya dipaten khas hanya untuk Shaklee.

✐ Bagaimana Vivix bertindak?

Vivix bertindak dalam 3 cara:

 1. Mempertahankan dan memperbaiki sel (cell defense and repair)
 2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy) – Mithochonria adalah membrane di dalam sel tubuh kita. Semakin banyak Mithochrondia, semakin bagus.
 3. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

Vivix merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia pada tahun 2011. Vivix™ adalah minuman campuran tumbuh-tumbuhan, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan Polyphenol.

>

✐ Apa itu Polyphenol?

 1. Polyphenols ni adalah jenis mikronutrien yang banyak dalam diet kita.
 2. Polyphenols adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan kuat dan sel anti-penuaan semulajadi.
 3. Polyphenol ini terbukti berperanan penting dalam mencegah penyakit-penyakit degeneratif iaitu penyakit yang melibatkan tisu dan kemerosotan fungsi organ. Contoh penyakit degeneratif adalah seperti kanser dan penyakit kardiovaskular. Kebaikan dan kesan makanan jenis Polyphenol adalah bergantung kepada pada kuantiti yang digunakan dan juga pada kadar penyerapan polifenol tersebut.

Antara makanan yang tinggi kandungan polyphenol adalah termasuk buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan kekacang, dan makanan yang segar.

Makanan Yang Sesuai DImakan Oleh Pesakit Kencing Manis >> KLIK SINI

 

Testimonial Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah Terkawal #1

cara kurangkan turunkan bacaan kencing manis dengan shaklee

Testimonial Bacaan Gula Dalam Darah Terkawal #2

cara kurangkan kencing manis dengan shaklee

Kenapa perlu memilih Vivix Shaklee? 

Shaklee sangat diyakini kerana:

 1. Shaklee sudah 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia dihasilkan.
 2. Shaklee digunakan oleh para atlet Sukan Olimpik
 3. Shaklee digunakan oleh angkasawan NASA
 4. Shaklee published 125 kajian saintifik yang di peer reviewed (updated : 131 dah sekarang)
 5. Shaklee ada Landmark Study yang mana kajian ini dijalankan selama 20 tahun lamanya.
 6. Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.

Boleh baca lebih lanjut berkenaan prestasi Shaklee di link bawah ini:

sejarah-shaklee

Produk Shaklee Diyakini

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!