Ubat Asma Perlu Diambil Seumur Hidup ke?

Sesiapa yang diagnosed dengan lelah @ semput @ penat @ asthma ni, memang paham sangat betapa nikmatnya dapat bernafas dengan sempurna.

Apa Itu Asthma?

Asma adalah sejenis penyakit jangka panjang atau kronik pada saluran pernafasan. Simptomnya adalah disebabkan oleh keradangan dan penyempitan saluran nafas. Ini menyebabkan pesakit akan ada masalah pernafasan @ gasping for air.  Kadang kita tak perasan, batuk-batuk yang teruk adalah sebenarnya merupakan tanda kita tak cukup nafas (gasping for air). Seolah-olah rasa tekak seperti dicekik.

Boleh kah Asma Dikawal? 

Cara mengubat asma adalah dengan menurunkan kadar teruk sesuatu asma tu. Biasanya jika dah teruk, steroid akan diberikan dalam bentuk inhaler. Dan pesakit akan dipantau dan di-access semula oleh doktor yang merawat mereka. Di-access semula amat penting sama ada pesakt perlu ditambahkan steroid ataupun tidak.

Amat penting untuk mendengar nasihat doktor. Ini kerana asthma merupakan penyakit kronik yang memang boleh membawa maut. Jika pengawalan asthma baik, berkemungkinan besar memang steroid akan dikurangkan dan rawatan lebih ringan sahaja diberikan.

Ada ke Vitamin yang Boleh Membantu Mengawal Asma? 

Disebabkan asma adalah penyakit kronik, boleh dikatakan tiada ubat asma yang boleh merawat asma seumur hidup. Sebab terlalu banyak penyebab asma ni dan berbeza dari seorang ke seorang. Ada yang asma berpunca dari allergik dan ada yang juga berpunca dari cuaca dan sebagainya.

Aya yang boleh diikhtiarkan adalah dengan SENTIASA mengamalkan pemakanan yang mengandungi anti-radang atau anti-inflammatory.

Berikut adalah antara testimonial Pengamal Vitamin Shaklee dalam usaha untuk mengawal asthma mereka.

Testimonial #1

ubat asma shaklee

Testimonial #2

ubat asma shaklee

Testimonial #3

ubat asma shaklee

Testimonial #4

Testimonial #5

Testimonial #6

ubat asma shaklee

Testimonial #7

Testimonial #8

Testimonial #9

Testimonial #10

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

error: Content is protected !!