kuruskkan badan lecithin

>

Macam mana lecithin bantu anda kuruskan badan?

Bagi mereka-mereka yang rasa macam ingin kuruskan badan, sedikit sebanyak mesti pernah terbaca maklumat mengenai Lecithin. Kekek. Maklumlah, Shaklee kan famous:lol:. Lecithin dan kuruskan badan tidak dapat dipisahkan kerana lecithin memainkan peranan yang penting untuk menyingkirkan lemak – lemak di dalam badan kita.

Peranan utama lecithin untuk kuruskan badan adalah memastikan lemak-lemak tidak terlekat pada membran sel. Lecithin akan memastikan lemak-lemak ini terapung pada darah dan disingkirkan daripada badan melalui sistem perkumuhan. Disebabkan itu, ia di kenali sebagai pengemulsi semulajadi.

Untuk pengetahuan anda semua, sebenarnya lecithin tidak boleh dihasilkan secara semulajadi di dalam badan tetapi ia amat di perlukan badan kita. So, kita perlu mengamilnya dalam bentuk pemakanan. Antara sumber makanan untuk lecithin adalah kuning telur, kacang soya dan jagung. Namun, sumber lecithin yang terbaik adalah daripada kacang soya kerana kacang soya bebas dari kolestrol. Di sebabkan bebas dari kolestrol , saya menggalakkan anda mengambil Lecithin daripada Shaklee kerana Shaklee mengambil Lecithin daripada sumber kacang soya yang semulajadi

Di sebabkan Lecithin memainkan peranan yang penting dalam badan kita, jom kita senaraikan kelebihan-kelebihan lecithin. Berikut adalah senarai kelebihan-kelebihan Lecithin’

 • Lecithin mampu melarutkan sebatian lemak, kolestrol dan minyak di dalam badan kita. Jadi, Lecithin dapat menghalang penyakit hati, darah tinggi, penyakit jantung dan stroke daripada berlaku. Jika anda ada masalah penyakit yang dinyatakan, anda di nasihatkan untuk mengambil Lecihitn dalam jumlah 6000 – 7000 mg sehari.
 • Gabungan senaman dan pengambilan Lecithin akan membantu badan anda untuk kurus lebih cepat kerana Lecithin akan lebih aktif membakar lemak – lemak anda. Bagi mereka yang selalu melakukan senaman pada setiap hari, anda boleh mengambil 4000 mg lecithin pada setiap hari.
 • Lecithin membantu badan untuk menyerap nutrien dan zat-zat yang di bawa darah dalam saluran darah. Tanpa Lecithin, membran akan jadi keras dan ia menyukarkan sel-sel badan menyerap nutrien dan zat-zat yang di bawa darah dalam saluran darah.
 • Lecithin berupaya mencegah dan mengurangkan risiko penyakit hati daripada berlaku.
 • Lecithin terlibat memastikan fiber saraf berfungsi dengan baik.
 • Lecithin juga membantu melindungi badan kita dengan memperkuatkan sistem imun kita. Ia akan membaluti sel darah merah dan melindungi sel darah merah daripada terkena serangan virus, bakteria dan kuman.
 • Selain itu, lecithin juga membantu sel otak anda untuk berkembang. Ia di percayai boleh mengalang orang tua daripada nyanyuk dan menghidap penyakit alzhemeir.
 • Kekurangan lecithin boleh menyebabkan anda rasa sukar untuk tidur kerana lecithin adalah sumber pada hormon neurotransmitter yang menggalakkan proses tidur berlaku.
 • Lecithin memainkan peranan yang penting untuk penjagaan paru-paru kerana ia mampu mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Lecithin sesuai untuk mereka yang ada asma dan allergy.
 • Tanpa bekalan lecitin yang mencukupi, anda akan rasa sakit-sakit sendi. Ini kerana Lecithin berperanan sebagai pelincir pada sendi. Ia juga membantu menjaga tisu buah pinggang dan sistem penghadaman.
 • Untuk kecantikan, Lecithin berperanan menghasilkan rambut yang sihat dan cantik berkilat. Selain itu ia juga berperangan menghasilkan kulit yang cantik dan gebu. Jika anda ada masalah ekzema, anda digalakkan mengambil lecithin.
 • Bagi perempuan, Lecithin di perlukan untuk mencegah gejala-gejala monopouse dan PMS.
 • Lecitin memudahkan penyerapan zat-zat vitamin ke dalam badan.

*Sebiji lecithin Shaklee mengandungi 530mg of Lecithin..jadi kiralah sendiri yer brapa biji anda perlu mkn sehari.. :mrgreen:

Wow, menarik kan fakta tentang Lecithin ni.

 lecithin

Info lanjut Lecithin Shaklee ini boleh didapati DI SINI

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!