Penyusuan Susu Ibu – Set Ibu Menyusu Shaklee Mengecewakan?

Salam,

Saya pernah ditanya, adakah Set Ibu Menyusu Shaklee ni boleh tambahkan susu ibu, atau sekadar memulihkan tenaga ibu sebenarnya. Dengan berlapang dada, inginlah saya katakan bahawa, penyusuan susu ibu itu memang lah langsung tidak mudah. Malah ramai ibu-ibu yang berputus asa dek kerana tidak berupaya untuk mengikuti saranan dan proses-proses yang dianggap rumit. Lebih-lebih lagi ibu bersalin anak sulung.

Saya cukup faham.

Bagi saya, tiada paksaan dalam penyusuan susu ibu ni. Terpulang kepada ibu sendiri sama ada untuk meneruskan atau tidak. Dan saya pun bukanlah nak kaut keuntungan semata-mata dengan menjual Set Ibu Menyusu Shaklee ni. Saya mahukan ibu betul-betul berpuas hati dengan produk kami. Jadi, segala salah faham tentang set ini perlu diperbetulkan terlebih dahulu.

Antara persepsi ibu-ibu yang ingin mencuba Set Ibu Menyusu Shaklee ialah:

  1. Susu ibu bertambah pekat
  2. Susu ibu bertambah banyak
  3. Tak perlu perah susu tetap banyak
  4. Tak perlu direct feeding, asal makan Shaklee, susu jadi banyak
  5. Tak perlu minum air banyak
  6. Rasa macam minum air paling banyak dalam dunia dah. Tapi susu tak jugak banyak lepas makan Shaklee

 

Terus terang saya katakan, makanlah vitamin berkoyan-koyan sekalipun, makanlah milk booster seguni sekalipun, kalau konsep demand and supply tak dipatuhi, memang penyusuan susu ibu itu menjadi amat sukar sekali. Bagi ibu yang baru bersalin pula, mereka menjangkakan susu ibu akan mencurah-curah sejurus selepas bersalin. Semua itu salah belaka. Kebanyakan ibu bersalin hanya merasakan susu mula membengkak pada hari ke 3 dan ke 4 kelahiran. Namun, sebenarnya air susu yang keluar meskipun sedikit sejurus selepas bersalin sebenarnya memadai untuk perut bayi yang hanya sebenar saiz sebiji guli sahaja.

Jadi, ibu-ibu, banyakkan bersabar. Vitamin Ibu Menyusu, dan Set Ibu Menyusu Shaklee boleh membantu sekiranya semua peraturan asas supply dan demand semua dipatuhi. InsyaAllah, usaha yang gigih akan membuahkan hasil. Maka, bersabarlah :-)

Saya di sini boleh kongsikan bagaimana saya maintainkan penghasilan susu ibu saya sehingga saya berjaya menyusukan anak sehingga umur 2 tahun? (kini anak direct feeding sehingga 3 tahun), boleh rujuk link-link di bawah ya.

  1. Jadual Pam Susu Ibu Untuk Ibu Bekerjaya (KLIK SINI)
  2. Masalah dan Cabaran Penyusuan Susu Ibu (KLIK SINI)
  3. Menangani Masalah Susu Merudum dalam Penyusuan Susu Ibu (KLIK SINI)
  4. Pengurusan Stok Susu Ibu Saya (KLIK SINI) dan (KLIK SINI)

Ingin Set Shaklee Penyusuan Susu Ibu boleh rujuk DI SINI

Ingin Pam Susu / Breastpump yang membantu anda mengumpul Stok Susu Ibu DI SINI

 

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge