Antara punca seseorang mempunyai masalah eczema, allergy dan alahan adalah kerana kurangnya daya tahan di dalam diri. Badan tidak cukup kuat untuk menahan serangan kuman dan bakteria yang menyerang. Ini menyebabkan badan menjadi terlalu sensitif dan senang untuk gatal-gatal dan terkena penyakit.

Jadi, untuk menyelesaikan masalah eczema, allergy dan alahan, badan perlu dikuatkan  dengan cara mengambil supplemen tambahan. Antara vitamin dan supplemen Shaklee yang sesuai untuk atasi masalah eczema, allergy dan alahan adalah seperti berikut;

Vitamin C
Vitamin C adalah bahan terpenting untuk mengatasi masalah eczema, allergy dan alahan. Ini kerana ketika badan diserang penyakit alahan, badan anda akan membebaskan bahan kimia yang dikenali sebagai histamine. Histamine ini akan menyebabkan tubuh diserang ruam, gatal-gatal, bersin dan berbagai penyakit alahan sekunder yang lain. Vitamin C pula akan membantu untuk mengawal penghasilan histamine di dalam badan kerana ia bertindak sebagai anti-histamine. Vitamin C juga membantu menguatkan sistem imun tubuh badan dan mempercepatkan penyembuhan tisu.

Vitamin B – Complex
Penghidap eczema, allergy dan alahan cenderung untuk merasa tertekan berbanding seseorang yang normal. Pengambilan vitamin B- complex akan membantu menghilangkan rasa tertekan kerana ia bertindak sebagai anti – stress. Selain itu, vitamin B – complex juga membantu anda membersihkan ruang pernafasan, memelihara sistem saraf, membina protein di dalam badan dan membantu pengeluaran antibodi.

GLA
GLA adalah asid lemak yang dikenali sebagai omega 6. Sebagai penghidap eczema, allergy dan alahan, pengambilan GLA akan membantu untuk mengurangkan risiko eczema kerana ia akan menguatkan sistem imun badan dan menjaga kesihatan kulit. Kulit akan jadi cantik dan kuat amalan pengambilan GLA.

Alfalfa
Alfalfa mengandungi banyak khasiat klorofil di mana ia mengurangkan sakit resdung dan mengurangkan keradangan yang di sebabkan resdung, selsema, gegata, eczema dan allergy. #Tidak boleh bagi mereka yang alergik alfafa.

Soya Protein ( ESP )
Salah satu sebab kenapa tubuh selalu diserang eczema, allergy dan alahan adalah kerana tisu-tisu yang ada pada tubuh adalah tisu-tisu yang tidak sihat. Vitamin dan supplemen protein akan membantu tubuh untuk hasilkan sel-sel dan tisu-tisu baru di mana ia akan menyingkirkan tisu-tisu yang tidak sihat yang mungkin penyebab kepada masalah eczema, allergy dan alahan. #Tidak boleh bagi mereka yang alergik soya.

Cadangan produk shaklee yang anda boleh ambil untuk selesaikan masalah eczema dan allergy.

>

SET G1 (LOW BUDGET)

>

>

SET G2 (MEDIUM BUDGET)

>

>

SET G3 (EXTRA BUDGET)

 

>

>

 JK Niaga Beli Sekarang

 

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!