Tekanan Darah Tinggi

Kalsium
Kalsium tambahan sememangnya dapat membantu mengurangkan tekanan darah tinggi. Kira-kira 1,000 mg kalsium setiap hari dapat mengurangkan tekanan darah tinggi dengan amat ketara. Terdpat sehingga 40 kajian yang berbeza yang melibatkan sehinga 2,500 orang di mana separuh dari mereka mempunyai tekanan darah tinggi. Selama 10 minggu penyeledikan dijalankan, mereka mengambil kira-kira 1,200 mg kalsium setiap hari.  Secara purata, kadar sistolic blood pressure berkurang sebanyak 1.9 point manakala diastolic blood pressure berkurang sebanyak 1 point. Meskipun ia perubahan yang kecil, tetapi ia merupakan perubahan yang effective. Malah, kajian juga mendapati, kelompok yang sedari awal kurang mengambil kalsium lebih berisiko untuk diserang penyakit tekanan darah tinggi. Ostematrix Shaklee boleh membantu.

Omega Guard
Asid Eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA) merupakan dua jenis asid lemak Omega-3 yang ditemui dalam ikan. Pengambilan EPA dan DHA boleh memberi banyak manfaat kepada tubuh badan kita. EPA dan DHA boleh diambil sebagai penawar terbaik tekanan darah tinggi. Omegaguard Shaklee mengandungi sehingga 330 mg asid lemak EPA dan DHA.

Garlic
GArlic merupakan salah satu herba yang paling mujarab. Selain daripada berfungsi sebagai anti-kanser, ia juga berupaya mengurangkan tekanan darah tinggi secara semulajadi. Garlic juga melancar perjalanan darah lantas mengurangkan risiko blood clot. Garlic Shaklee mengandungi 2 ulas Garlic untuk setiap biji pil Garlic Complex.

Vitamin C
Vitamin C berkesan mengurangkan tekanan darah tinggi lalu mencegah strok dan penyakit jantung. Kajian mendapati bahawa sekiraya mengambil purata 500 miligram vitamin C setiap hari, iaitu kira-kira lima kali ganda keperluan harian yang disyorkan, ia dapat mengurangkan tekanan darah tinggi oleh sehingga 3.84 mmHg! Vita-C Plus Sustained Released Shaklee mengandungi 500 mg Vitamin C yang dilepaskan secara berperingkat mengikut keperluan tubuh badan.

Vitamin E
Kajian menunjukkan bahawa vitamin E ini boleh membantu sebagai salah satu penawar tekanan darah tinggi. Walaubagaimanapun, pemilihan Vitamin E haruslah diambil dengan berhati-hati, iaitu vitamin E semulajadi, bukannya vitamin E sintetik. Ini boleh dilakukan dengan berhati-hati ketika membaca label Vitamin E. Vitamin E semulajadi disenaraikan dalam bentuk ‘d’ (d-alfa-tokoferol, d-beta-tokoferol, dan lain-lain) manakala vitamin E sintetik disenaraikan dalam bentuk ‘dl’. Usah khuatir dengan Vitamin E Complex Shaklee. Ianya merupakan d-alfa-tokoferol.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi sebagai penawar tekanan darah tinggi anda, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone:  013-3355598

 

error: Content is protected !!