Penawar Kencing Manis Yang Semulajadi Dari Shaklee?

Kencing Manis

Sakit kencing manis adalah penyakit kronik yang disebabkan oleh kandungan gula yang tinggi di dalam darah. Terdapat dua jenis kencing manis iaitu:

 1. Diabetes Jenis 1 iaitu terjadi apabila  badan gagal untuk menghasilkan insulin, yang merupakan hormon yang menukarkan gula kepada tenaga.
 2. Diabetes Jenis 2  iaitu terjadi apabila badan tidak membuat cukup insulin atau tidak menggunakan insulin dengan betul.

Tak usah bimbang, terdapat banyak dah kajian tentang fungsi vitamin terhadap pesakit yang menghidap sakit kencing manis. Dan ia amat membantu sebagai penawar kencing manis. 

Vitamin D
Kekurangan Vitamin D boleh menyebabkan sakit kencing manis. Bagaimana? Vitamin D sebenarnya memainkan peranan yang penting dalam mengawal sistem imun badan yang normal. Kekurangan vitamin D boleh menjadikan sistem imun badan menjadi lemah. Akibatnya, sistem imun yang lemah akan membunuh insulinyang dihasilkan di dalam pankreas, bertindak balas seolah-olah mereka adalah virus yang perlu dimusnahkan. Sebaik sahaja badan tidak lagi mampu untuk menghasilkan insulin, kita telah terdedah kepada diabetes Jenis 1.

Asid folat atau folik
Mereka yang mempunyai jenis 1 atau diabetes jenis 2 boleh mendapat manfaat dari vitamin B9, yang juga dikenali sebagai folat, atau versi sintetik vitamin dipanggil asid folik. Folat diperlukan memproses homosistein. Homosistein adalah asid amino yang ditemui dalam darah. Tahap homosistein yang tinggi dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular. Semakin tinggi kadar homosistein, maka semakin tinggi pesakit yang menghidap sakit kencing manis untuk berisiko menghidap penyakit kardiovaskular pula. Pengambilan asid folik atau folate boleh membantu mengelakkan risiko ini. 

Vitamin E
Vitamin E merupakan anti-oksida, yang melindungi sel-sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Diabetes adalah berkaitan dengan tahap vitamin E yang rendah. Kandungan gula dalam darah yang tinggi untuk pesakit yang menghidap sakit kencing manis menyebabkan penghasilan radikal bebas. Radikal bebas ini menyebabkan kerosakan sel tubuh badan. Pengambilan Vitamin E amat membantu mengelakkan risiko ini.

Vitamin C
Vitamin C merupakan antioksidan yang memainkan peranan dalam tubuh badan kita, termasuklah mensintesiskan kolagen, membantu pembentukan sel darah putih dan menggalakkan penyerapan zat besi. Kajian juga membuktikan bahawa vitamin C mungkin membantu mengurangkan risiko untuk mendapat kencing manis. Buah-buahan sitrus, sayur-sayuran berdaun hijau adalah sumber yang baik vitamin C.

Kami di Shaklee mencadangkan Ostematrix, Vitamin B-complex, Vitamin E Complex dan Vita-C Sustained Released sebagai vitamin yang semulajadi dan bermutu tinggi.

Kencing Manis

Malah, supplement paling berkualiti iaitu Vivix juga sangat membantu mengurangkan komplikasi pada pesakit kencing manis. Berdasarkan pengalaman pengamal Shaklee yang makan vitamin dan supplement Shaklee, rata-rata amat berpuas hati kerana dapat mengawal bacaan gula dalam darah mereka. Malah ada juga testimonial yang dengan cara mengamalkan cara hidup yang lebih sihat dengan Shaklee sehinggakan paras gula sentiasa di paras normal). Perlu diingatkan Shaklee tidak memulihkan pesakit kencing manis secara direct. Ubat kencing manis masih perlu diambil dan hanya boleh diberhentikan atas nasihat doktor. Produk Shaklee membantu pesakit dengan membantu menambahkan nutrisi dan regulate tahap optimum tubuh ya.

 

 

<ubat kencing manis

 

JK Niaga Beli Sekarang

Antara produk Shaklee yang boleh membantu mengurangkan kencing manis.

BAGAIMANA SET INI BERTINDAK?

Supplement ShakleeFungsi sebahagi kawalan ubat kencing manis
VivixBertindak sehingga tahap selular dari sebarang kerosakan. Sirap pekat yang mantap terdiri dari Resveratrol dan Polifenol (antioksidan kuat)
ESP (Energizing Soy Protein)Index glisemik rendah (39), lengkap dengan 9 asid amino, 5 sumber vitamin & 4 sumber mineral penting tapi tidak dihasilkan oleh tubuh manusia. Bancuhan 1 hidangannya yang lengkap dapat memberikan sumber tenaga segera yang lebih lama berbanding mi/roti/nasi
Alfalfa ComplexSerat dari daun matang alfalfa terpilih antara yang terbaik utk detoksifikasi. Kromium dalam alfafa membantu menstabilkan gula dalam darah.
B-ComplexBerfungsi dalam metabolisme gula & pembebasan tenaga
Zinc ComplexMembantu dalam penghasilan insulin & pemulihan luka
OsteMatrix®Membekalkan 400mg Magnesium sehari.  Antara faktor yang boleh menyumbang kepada masalah diabetes juga adalah tahap Magnesium yang rendah

 

 

Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide. Shaklee ada kelulusan KKM dan halal diiktiraf oleh JAKIM. Boleh rujuk halal JAKIM di link ini.

Ingin tahu lebih Lanjut mengenai Vivix Shaklee? >> KLIK SINI

Ingin tahu lebih Lanjut mengenai Vivix Shaklee? >> KLIK SINI

8 comments

 1. salam.. saya berminat dengan produk shaklee, saya tinggal di seremban, ada tak pengedar sah produk shaklee di seremban… terima kasih

  1. Sebarang antioksidan kuat tidak boleh diambil semasa hamil.

   Vitamin a dalam carotomax
   Vivix
   Vitamin e

   Tiga di atas adalah abtioksidan kuat

   Hanya vitamin c boleh diambil ibu hamil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge