Pemakanan Ibu Mengandung

Gaya hidup sihat adalah penting semasa ibu mengandung. Berikut adalah apa yang anda perlu diambil berat dan yang perlu dijauhkan untuk memastikan kehamilan yang sihat dan persediaaan untuk kelahiran bayi nanti. Ibu mengandung memerlukan lebih 300 kalori berbanding sewaktu tidak mengandung.

Mungkin pada awal kehamilan, agak susah sedikit sebab rasa loya dan muntah yang dihadapi oleh sesetengah ibu mengandung. Amat beruntung sesiapa yang tidak mengalami alahan mengandung ini. Bagaimanapun, cubalah juga ya makan makanan yang seimbang di samping vitamin dan suplement yang diberikan oleh doktor.

Pemakanan Ibu Mengandung

Tips Sihat Pemakanan Ibu Mengandung

  • Pelbagaikan makanan untuk mendapatkan semua nutrien yang diperlukan. Ini termasuk roti dan bijirin, buah-buahan, sayur-sayuran, sumber protein dan juga produk tenusu. Kurangkan pengambilan lemak dan gula.
  • Pilih makanan yang kaya dengan sereat seperti gandum penuh, bijirin dan pasta, nas, buah-buahan dan juga sayur-sayuran.
  • Pastikan juga anda cukup vitamin dan mineral dalam diet harian semasa hamil. Vitamin tambahan semasa hamil (vitamin prenatal) adalah perlu untuk memastikan ibu hamil mendapat vitamin dan mineral yang cukup setiap hari.
  • Makan dan minum sekurang-kurangnya 1000 – 1300 mg kalsium dalam harian harian.
  • Makan sekurang-kurangnya 3 hidangan yang kaya dengan zat besi kerana ibu hamil memerlukan 27 mg zat besi setiap hari.
  • Vitamin C amat penting untuk ibu hamil. Sekurang-kurangnya 70 mg vitamin C diperlukan setiap hari.
  • Setiap wanita hamil memerlukan sekurang-kurangnya 0.4 mg asid folik setiap hari untuk membantu mencegah kecacatan tiub neural seperti spina bifida.

Kami di Shaklee Malaysia dah pun 20 tahun (dan 50 tahun worlwide) memberikan pilihan terbaik untuk Ibu Mengandung. Bacaan lanjut tentang Shaklee dan Ibu Mengandung boleh didapati di link di bawah ini.

<

Senarai Vitamin yang Perlu Diambil oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung 

Set Mengandung Shaklee – Terbaik Buat Ibu Mengandung

Tabiat Pemakanan yang Baik Buat Ibu Mengandung

Vitamin Paling Diperlukan Untuk Ibu Hamil/ Mengandung

<

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal 8)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>Pemakanan Ibu Mengandung

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

error: Content is protected !!