Muka Anda Berjerawat? Detox kan Badan Anda Untuk Kulit yang Sihat

jerawat jerawat

Jerawat dan saya

Muka anda ada jerawat? Saya sendiri menghadapi masalah muka berjerawat ni. Dah lama dah pun. Sejak di bangku sekolah lagi. Masa tu memang rasa rendah diri. Rasa macam takkan kahwen pun ada. Kulit jerawat dan bermasalah biasanya dibahagikan kepada beberapa tahap tertentu. Kalau anda berjumpa dengan dermatologist, mereka akan kaji kulit anda dan kategorikan kepada tahap-tahap yang bersesuaian. Bermula dengan tahap satu yang paling mild (sedikit sahaja kulit masalah) kepada tahap tujuh iaitu sangat bermasalah. Bayangkan ketika saya berumur 19 tahun, kulit saya berada pada tahap 4 daripada 7. Masa tu korang bayangkan jek lah bila ada orang bercakap dengan diri saya ni, masing-masing kerutkan dahi tau! Subhanallah. Betapa kecil hati saya.

Alhamdulillah, kini saya dah berkahwin bila jerawat mula menghilangkan diri. Masih ada sedikit-sedikit kemunculannya, tapi masih terkawal. Dan bukan sebab tiada jerawat pun saya berkahwin. See, bukan semua lelaki suka muka yang gebu dan cantik. Haha.

logo-whatsapp_600x184

Punca Jerawat

Jerawat berlaku apabila kelenjar yang terdapat di dalam kulit mengeluarkan sebum atau minyak yang berlebihan. Bila tiba-tiba kulit sama ada muka, dada, belakang atau leher mula ada bengkak-bengkak kecil yang merah-kemerahan, kehitaman ataupun bonjolan merah, ia akan berubah menjadi bernanah selang beberapa hari kemudian. Itu lah jerawat.

Cara mengawal jerawat

So, perkara paling basis yang kita perlu tahu untuk elakkan jerawat ialah:

  1. Amalkan mencuci muka 2 kali sehari dengan pencuci muka. Waktu-waktu lain, cukup sekadar bilas muka dengan air bersih. Untuk orang islam, insyaAllah boleh la kan sebab kita pun ambil air sembahyang 5 kali sehari kan. Hehe.
  2. Elakkan muka dari dilitupi rambut sebab minyak dari rambut sebenarnya boleh mengakibatkan jerawat.
  3. Elakkan menggunakan bahan-bahan konsmetik yang berasaakan minyak. Gantikan dengan kosmetik yang berasaskan air.
  4. Jangan sesekali sentuh, picit atau pecahkan jerawat kerana ia boleh menyebabkan parut pada muka. Malah, tangan anda juga sebenarnya ada banyak kuman.
  5. Berhenti menggunakan pencuci muka atau ubat jerawat yang dibeli sekiranya keadaan jerawat semakin teruk, bukannya semakin baik.
  6. Sekiranya anda jenis yang berjerawat di bahagian belakang badan, pakai baju yang menyerap peluh dan menyejukkan kulit.
  7. Sekiranya masalah jerawat tetap tak jugak baik, adalah lebih baik berjumpa dengan pakar kulit.

Cara Hilangkan Parut dan Bekas Jerawat

Disebabkan jerawat boleh terhasil disebabkan oleh toksin dalam badan, doktor-doktor biasanya memberikan antibiotik yang dimakan selama beberapa bulan. Program Shaklee Detox dapat membantu anda mengeluarkan toksin dalam badan untuk mengembalikan tubuh yang sihat.

 

logo-whatsapp_600x184

Set Shaklee Detox ni terdiri daripada Alfafa Complex (330 biji), DTX Complex (90 biji) dan Garlic Complex (60 biji)  dan menggunaan Full Pack set ini cukup untuk 2-3 bulan dengan harga yang amat berpatutan.

Set Shaklee Detox ni sesuai untuk mereka yang;

  1. Mempunyai masalah jerawat
  2. Selalu berasa lesu dan kurang tenaga
  3. Sakit kepala yang berulang-ulang
  4. Emosi dan stress yang tak menentu
  5. Radang pada kulit
  6. Alahan
  7. dan Eczema

Kebaikan Set Detox Shaklee

  1. Membantu menyingkirkan toksin merbahaya dari badan
  2. Membantu meningkatkan kesihatan hati
  3. Meningkatkan seri wajah
  4. Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan badan

 

Set Detox Shaklee ini amat disarankan menggunaanya bersama Set Family Wellness Programme yang mengandungi Energizing Soy Protein, Vita-Lea Iron Formula, Vitamin C dan B-Complex untuk keberkesanan yang lebih menyeluruh dan mambantu menghilangkan parut jerawat dan menjadikan kulit semakin sihat.

Set Family Wellness Programme

>

Tunggu Dulu!!

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Yang Menderita Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Berjaya Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu dan Lebih Cerah. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran Yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza. 

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

logo-whatsapp_600x184

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge