Minyak Urut Semulajadi Yang Tak Berminyak – Herbal Blend

 

Credit Picture to http://mamaizzhaq.com/herbal-blend/

Krim yang memberikan kesan penyejukan, mengandungi menthol dan diperkaya dengan ekstrak semula jadi, termasuk rosemary, chamomile, minyak jagung, dan salvia untuk menyuburkan kulit. Formula yang langsung tak berminyak menjadikan kulit lembut dan segar. Sesuai untuk melegakan kulit yang kering, pecah-pecah dan kasar kulit termasuk kulit-kulit keras yang ada pada lutut, siku dan kaki.

Bahan Utama dalam Herbal Blend Adalah;

 1. Rosmary (Rosmarinus officinalis)
 2. Chamomile
 3. Sage (Salvia Officinalis)
 4. Horse Chestnut (Aesculus Hippocastanum)
 5. Yarrow (Achillea Millefolium)

 

kegunaan herbal blend

 

Fungsi Tumbuhan-tumbuhan ini dalam Herbal Blend Adalah;

 1. Melegakan Senak Perut & Ketidakhadaman

Herbal Blend ini bukan sahaja boleh digunakan untuk melegakan kembung perut, kekejangan perut, sembelit, dan kembung perut, malah kandungan rosmary dan Sage (Salvia Officinalis) dalam Herbal Blend boleh membantu dalam merangsang selera makan. Sebab itulah, jika sering menggunakan Herbal Blend yang mengandungi Rosmary extract ni, ia boleh boleh membantu menyahtoksik hati dan membantu mengawal pembentukan dan pembebasan hempedu yang merupakan bahagian penting dalam proses penghadaman.

 1. Menghilangkan Stress

Selain daripada memberikan kesan aromatheraupeutic, disebabkan Herbal Blend mengandungi Rosmary dan chamomile, ia membantu mengurangkan tahap kortisol; iaitu salah satu hormon yang dialami ketika kita stress. Ia juga memberikan kesan anti-stress jika digunakan sebagai minyak terapi.

 1. Melegakan Kesakitan dan Bengkak

Disebabkan Rosmary juga mempunyai kesan antiradang atau anti bengkak, kandungan rosmary dalam Herbal Blend juga boleh memberikan kesan kelegaan kesakitan jika dijadikan sebagai minyak urut. Dengan itu, Herbal Blend sebagai minyak urut semulajadi ini juga boleh digunakan untuk melegakan sakit kepala, sakit sendi, dan juga melegakan kejang akibat arthritis. Hanya perlu urut kawasan yang sakit dengan Herbal Blend, sifat anti radang semulajadi rosmary ini akan mengurangkan kesakitan kawasan yang diurut. Kandungan Cammomile dan extract Yarrow dan Horse Chestnut (Aesculus Hippocastanum) dalam Herbal Blend juga bersifat antibengkak dan bila dijadikan sebagai minyak urut atau losyen, ia sangat membantu melancarkan peredaran darah dan mengurangkan bengkak di bahagian blood vessels.

Malah mereka yang mengamalkan extract Horse Chestnut ni dalam minyak urutan, memang mengalami kesan posotive dari segi pengurangan kaki yang bengkak, rasa badan yang berat dan keletihan melampau.

 1. Melegakan Pernafasan

Bau rosmary dalam Herbal Blend juga memberikan kesan kelegaan kepada mereka yang ada masalah pernafasan seperti selsema, sakit tekak, asthmatic (disebabkan saluran pernafasan jadi sempit). Sapu dan urut di bahagian dada dan bahagian belakang badan untuk tujuan ini. Kandungan juga sangat membantu mengurangkan batuk dan sinus infection.

 1. Mengurangkan Bengkak Jerawat

Kandungan camomile dalam Herbal Blend bukan sahaja bersifat antiallergik, malah, antifungus dan sifar antibengkak nya juga mampu mengurangkan bengkak akibat jerawat jerawat. Tumbuhan Yarrow (Achillea Millefolium) juga merupakan tumbuhan yang mempunyai sifat antiseptik untuk membunuh kuman dan bakteria.

Herbal blend Untuk Allergik dan Chicken Pox Parut

Kesimpulannya; Apa kelebihan Herbal Blend Multi-Purpose Cream ni?

Banyak sangat! Antaranya:

 1. Mendapat kelulusan KKM
 2. Telah diuji secara klinikal dan berkesan melembutkan kulit yang kasar, pecah tumit, pecah-pecah di bahagian pelipat seperti lutut, siku dan leher.
 3. Rasanya yang dingin dan bermentol tetapi tidak berminyak
 4. Dirumus khas daripada herba semulajadi dan memberi kesan menenangkan
 5. Tanpa steroid
 6. Tanpa Paraben
 7. Dijamin halal oleh badan yang diiktiraf oleh JAKIM

Bagaimanakah mendapatkan Herbal-Blend Multi-Purpose Cream?

Sangat mudah! Setiap tube hanya berharga RM27.50 dan kos pos laju sebanyak RM10. Hubungi saya sendiri Farha 013-3355598 atau klik sahaja katalog di bawah ini untuk pembelian melalui debit card atau credit card.

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!