Boleh ke Sebenarnya Shaklee merawat diabetes?

Langsung tak. Apa yang boleh adalah, Shaklee membekalkan nutrisi supaya badan mempunyai nutrient yang penting dan kencing manis dapat dikawal. Ubat doktor wajib diambil.

Apa itu diabetes

Diabetes adalah suatu keadaan di mana badan kita tidak lagi berupaya mengekalkan paras gula pada tahan yang optimum. Keadaan ini berlaku disebabkan oeh hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak effective lagi untuk menukarkan gula kepada tenaga. Selain daripada ubat dan suntikan insulin, kawalan DIET adalah sangat-sangat penting untuk mengekalkan paras glukosa yang optimum di dalam badan kita :mrgreen:.

diabetes1

>

Jenis Diabetes

  1. TYPE 1 DIABETES – insulin dependent diabetes mellitus
  2. TYPE-2 DIABETES – non-insulin dependent diabetes mellitus
  3. GDM – Gestation Diabetes mellitus

>

Cara-cara Pengawalan Diabetes

1. Pilih makanan yang berunsurkan karbohidrat komplex & elakkan karbohidrat ringkas.  Karbohidrat ringkas adalah seperti minuman buah-buahan, minuman ringan, gula, madu, jem dan jeli. Karbohidrat komplex adaah seperti sayur-sayuran hijau, bijirin penuh dan makanan yang dibuat dari mereka, seperti oat, pasta, dan roti gandum, sayur-sayuran berkanji seperti kentang, keledek, jagung, dan labu dan kekacang. Karbohidrat semulajadi yang boleh diambil adaah terdiri daripada susu dan buah-buahan. Karbohidrat semulajadi ini boleh diambil 2 kali sehari. Susu pula hendaklah piih susu yang rendah lemak atau susu skim dan hendaklah tidak lebih dari dua gelas sehari (segelas = 250 ml).

diabetes

>

>
2. Makan dengan jadual makan yang teratur setiap hari. Ini sebab tubuh manusia memerlukan pemakanan untuk setiap 3-4 jam sekali untuk mengelakkan kadar metabolisma yang rendah dan kehilangan tenaga. So makanlah dengan jadual yang teratur instead of makan-bila-lapar.

>

3. Mengambil diet yang seimbang. Ambillah diet rendah lemak kerana ia membantu pesakit diabetes yang mengalami masalah kegemukan. Penurunan berat badan dapat membantu mengawal gula ke tahap yang sihat dan optimum.

>

4. Tingkatkan pengambilan makanan yang kaya dengan serat/fiber. Fiber dan serat membantu melambatkan penyerapan glukosa dalam darah. Ia juga rendah lemak dan membuatkan kita rasa ebih kenyang. Pastikan berat badan yang ideal.

Untuk vitamin dan supplement yang boleh mengawal diabetes pula, kami mencadangkan set budget berikut.

  1. Alfafa Complex – Ia kaya dengan serat dan fiber dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kerana alfafa mengandungi saponin, serat yang bertindak seperti span untuk menyerap lemak dan kolestrol.
  2. GLA Complex – Menghalang kompilasi diabetes – Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diebetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh kandungan gula dalam darah yang tinggi.

 

 Set Budget Kencing Manis

 

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!