Merawat dan Mengawal Darah Tinggi Dengan ViViX Shaklee

Mengawal Darah Tinggi

Mengawal Darah Tinggi

Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from

Tekanan darah tinggi, juga dikenali sebagai hypertension, merujuk kepada tekanan darah yang menolak ke arah dinding arteri dengan tekanan yang tinggi. Tekanan darah yang meningkat melebihi paras normal dan kekal tinggi boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk serangan jantung, kegagalan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang serta masalah kesihatan yang lain.

Tekanan darah tinggi ditakrifkan sebagai bacaan yang melebihi 140/90 mm Hg (milimeter merkuri). Dalam pengukuran tekanan darah, nombor di bahagian atas dikenali sebagai tekanan sistolik, iaitu mewakili tekanan dalam arteri apabila jantung mengepam darah. Nombor di bahagian bawah pula adalah tekanan diastolik, iaitu mewakili tekanan dalam arteri apabila jantung melegakan antara pengepaman yang dipenuhi dengan darah.

Tekanan darah yang normal ditakrifkan sebagai kurang daripada 120/80 mm Hg. Seseorang yang tekanan darah berjalan antara 120-139/80-89 dikatakan mempunyai pra-tekanan darah tinggi. Tekanan darah berubah berkali-kali sepanjang hari, ia adalah yang paling rendah semasa tidur dan meningkatkan apabila bangun. Ia juga berlaku apabila seseorang itu teruja atau aktif.

Punca-punca Tekanan Darah Tinggi

  1. Stress/ Terlalu Tertekan. Dengan mengaktifkan sistem saraf simpatetik, tekanan boleh menyebabkan arteri untuk tegang.
  2. Pengambilan garam yang berlebihan: Natrium dalam garam boleh menyebabkan pengekalan air yang berlebihan, jumlah darah mengembang dan akhirnya meningkatkan tekanan darah.
  3. Diet yang rendah dalam kalsium, magnesium dan kalium.
  4. Pengambilan alkohol yang berlebihan, ditakrifkan sebagai minum lebih daripada dua minuman harian untuk lelaki di bawah umur 65 tahun, atau yang lebih daripada satu minuman setiap hari untuk wanita atau lelaki lebih umur 65 tahun.
  5. Berat badan berlebihan.
  6. Ubat-ubatan. Sesetengah ubat-ubatan preskripsi, termasuk steroid, pil kawalan kelahiran, dekongestan, NSAIDS dan pil diet boleh meningkatkan tekanan darah. Sesetengah ubat juga boleh meningkatkan tekanan darah.

Adakah produk Shaklee dapat mengawal darah tinggi? Merawat 100% mungkin tidak, tapi mengawalnya dari menjadi lebih teruk, mengurangkan simptom, serta mengelakkan darah tinggi dari berlaku.

 

Mengawal Darah Tinggi

No

Vitamin Shaklee untuk Mengawal Darah Tinggi

Fungsi
1OmegaguardPengambilan asid-lemak omega-3 seperti AHA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari
Asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal
2GarlicMembantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan paras kolesterol
Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid, dan kelikatan darah, mengurangkan blood clot, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
3Vitamin E complexVitamin E adalah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otot, dan prostat, di samping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan sistem imun badan.
4Lecithin  Pemecahan lemak dan kolestrol – Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan Lecithin membantu mengemuksi dan memetabolismakan lemak, kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh.
Menghalang tekanan darah tinggi- kerana ia menggalakan peredaran darah.
5Energizing Soy Protein Indeks glesemik (G.I) yang rendah iaitu 39 untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah yang optimum, menjadikan ESP sangat sesuai untuk penghidap kencing manis.
Protein membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan
Energizing Soy Protein mengandungi 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk menyihatkan jantung

 

Atau anda merasakan ia terlalu banyak? Mudah sahaja. Simplekan dengan hanya pengambilan Shaklee VIVIX untuk mengawal darah tinggi anda tanpa perlu menelan terlalu banyak pil!! Ianya mudah, ringkas dan tak menyusahkan. Lebih-lebih lagi untuk ibu-bapa kita yang dikasihi. Kasihan mereka kalau perlu telan banyak sangat pil. Ia adalah portion ajaib yang mampu untuk memperbaiki sel-sel badan dari dalam! Harganya memang mahal sikit, tapi amat-amat berbaloi! hubungi saya untuk konsultansi harga.

Mengawal Darah Tinggi

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal. InsyaAllah kite usaha untuk mengawal darah tinggi anda bersama!!! :mrgreen:

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge