Kolagen ikan dikenali sebagai Kolagen terbaik kerana ia adalah protein yang diekstrak daripada ikan yang digunakan dalam produk kosmetik untuk mengurangkan kemunculan kedutan. Kolagen membentuk 30 peratus protein dalam badan manusia dan boleh didapati dalam kulit, sendi, gigi, tulang, tendon, dan saluran darah. Kolagen membentuk 70 peratus daripada protein pada kulit dan membantu memastikan ia anjal. Kolagen juga membantu menyimpan cecair untuk sendi, dan membantu pembentukan gigi dan tulang yang kuat.

Tahun demi tahun, tubuh badan kita membunag dan menyingkirkan kolagen lama dan menghasilkan kolagen yang baru. Selepas umur 25 atau lebih, badan mula kehilangan keupayaan untuk menghasilkan kolagen baru seoptimum semasa kita muda. Kekurangan kolagen baru membawa kepada pelbagai gejala penuaan seperti garis-garis kedut, denda, artritis, dan masalah sendi. Sebab itulah dunia mula mewujudkan makanan tambahan kolagen yang dipercayai dapat mengurangkan gejala penuaan ini. Kolagen di pasaran boleh didapati sebagai krim kolagen, suntikan kolagen, dan kapsul kolagen, dengan tujuan menambah tahap kolagen dalam badan dan mengurangkan tanda-tanda penuaan.

Selama bertahun-tahun, kolagen haiwan telah digunakan untuk makanan tambahan kolagen, walaupun ia mempunyai banyak kelemahan. Kulit manusia mempunyai masa yang sukar menyerap kolagen haiwan, jadi rawatan kolagen terpaksa diperlengkap dengan rawatan suntikan hipodermik, yang biasanya adalah mahal dan dibawa risiko jangkitan. Kolagen haiwan juga mempunyai potensi untuk menyebarkan bovine spongiform encephalopathy (BSE), lebih dikenali sebagai penyakit lembu gila, sekali gus menimbulkan satu lagi bahaya kepada manusia.

Sejak BSE dan isu-isu lain yang dijumpai dalam kolagen haiwan, saintis mula mencari-cari kolagen yang lebih selamat. Para penyelidik mendapati bahawa kolagen ikan yang diekstrak dari kulit dan sisik ikan, adalah alternatif kolagen terbaik pdan paling selamat daripada toksik. Malah lebih baik, kolagen ikan adalah lebih mudah diserap oleh kulit manusia daripada kolagen haiwan darat.

Oleh kerana pelbagai suhu air dan tekanan di mana ikan hidup, kolagen ikan sangat tahan kepada kerosakan fizikal dan kimia. Di samping itu, proses pengekstrakan untuk kolagen ikan mengekalkan struktur heliks tiga kali ganda, sekali gus mengekalkan polypeptides dan asid amino yang kuat. Ini menjadikan kolagen ikan sebagai protein semulajadi yang dapat melengkapkan kolagen dan menjadikan rawatan yang terhasil dengan lebih berkesan.

Kolagen ikan merupakan kolagen yang paling banyak digunakan dalam bidang kosmetik. Ia biasanya melembapkan kulit dan membantu ia kelihatan tegang, licin, dan lebih anjal. Kolagen Ikan juga boleh menjadi satu rawatan berkesan untuk sakit yang berkaitan dengan artritis dan keradangan.

Di samping untuk kosmetik dan rawatan artritis, kolagen ikan adalah juga berkesan sebagai diet tambahan. Ia adalah mudah dihadam dan larut tanpa kesukaran dalam air. Disebabkan pemulihan dengan manfaat kesihatan, kolagen ikan sering digunakan dalam makanan kesihatan, minuman kesihatan, bekalan kesihatan, dan ubat untuk penyakit usus.

Collagen Powder Shaklee adalah Collagen yang terbaik untuk kulit anda!

Kenali Collagen Powder Shaklee di link di bawah ini

Vitamin Meningkatkan Kolagen Untuk Kulit Yang Cantik

Kebaikan Kolagen

Fungsi Dan Kebaikan Collagen Untuk Lelaki dan Wanita

Shaklee Collagen Powder Merupakan Produk Collagen Terbaik

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

error: Content is protected !!