Meal Shake Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

meal shake shaklee

Banyak-banyak produk Shaklee rasanya Meal Shake yang jarang saya buat entri. Kebetulan bulan Mei ni ada promosi Meal Shake Shaklee beli 6 percuma 1. Jadi dalam nak buat promosi tu elok juga buat satu entri pasal meal shake ni. Kebiasaannya customer beli meal shake shaklee untuk anak terutamanya yang payah nak makan. Ramai dikalangan ibu-ibu yang rungsing dengan keadaan anak-anak yang kurang selera makan sampai jadi underweight. Seharusnya memang perlu runsing sebab bila tak makan zat dalam badan pun kurang yang boleh membawa kepada;

>

  • Antibodi lemah dan menyebabkan mudah dijangkiti penyakit. Kanak-kanak yang dihantar ke taska/nursery lebih terdedah kepada jangkitan disebabkan percampuran dengan kanak-kanak yang lain.
  • Pertumbuhan fizikal juga akan terbantut berbanding kanak-kanak lain yang sama baya. Anak kecil sangat penting untuk mendapatkan zat dan mineral yang secukupnya untuk tumbesaran. Jika tidak, anak kita akan kelihatan lebih kecil daripada rakan sebaya dan dapat dilihat pada raut muka yang menunjukkan tidak sihat.
  • Pertumbuhan otak juga akan menjadi lebih perlahan. Dapat dilihat jika kanak-kanak yang dilihat sering murung, kurang memberi respon serta tidak aktif.

>

Paling pening bila nak jawab pertanyaan tok nenek mereka yang fikir kita tak bagi makan yang cukup. Ada juga ibu bapa yang menyalahkan diri sendiri sebab merasakan macam tak pandai jaga anak. Rileks sejenak, setiap masalah insyaAllah ada penyelesaiaanya. Meal Shake adalah salah satu produk hot Shaklee kerana keberkesanannya meningkatkan selera kanak-kanak. Masalah-masalah yang terjadi ni adalah disebabkan kurangnya vitamin dan nutrisi dalam badan. Dengan memberi meal shake secara tak langsung dapat menggantikan kekurangan vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh anak anda. Rasa Meal Shake ni sangat sedap, antara sebab kenapa kanak-kanak boleh suka malah ada yang sampai tak campur Meal Shake tak nak susu. hehe… :mrgreen:(opkos lah salah! sebab Mealshake Shaklee bukan pengganti susu anak anda tau):evil:

Secara peribadi, saya bagi anak saya yang berumur 4 tahun susu yang dicampurkan dengan Meal Shake. Anak saya mempunyai eczema (alah kepada telur dan gandum) yang menyebabkan kulit berkerak-kerak bila tersilap makan.  Meal Shake mempunyai kandungan protein soya yang tinggi dan ini sangat membantu dalam pembaikan tisu kulit terutamanya untuk yang mempunyai masalah kulit seperti anak saya.

Oh ye, sebelum saya terlupa Meal Shake Shaklee ni sesuai untuk diberi pada kanak-kanak yang berusia 12 bulan ke atas terutamanya yang tak menyusu badan. Yang menyusu badan insyaAllah segala zat vitamin dan mineral mencukupi. Tapi ibu yang menyusu tu digalakkan ambil ESP Shaklee @ Energizing Soy Protein untuk menambah susu. ESP pun tak kurang juga kelebihan berbanding Meal Shake cuma ia lebih sesuai untuk orang dewasa.

 >

Kelebihan Meal Shake Shaklee:

  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh merangkumi sekurang-kurangnya 35% daripada nilai harian.
  • Kaya dengan kalsium, serat@fibre serta protein.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Mempunyai rasa yang sedap iaitu French Vanilla dan sesuai untuk semua golongan
  • Bayi yang berusia 12 bulan ke atas  terutamanya yang tidak menyusu ibu digalakkan mengambil meal shake.  Dos yang diberi cukup sekadar satu sudu kecil dan kemudian dicampur dengan susu formula. Dengan jumlah vitamin dan mineral yang terdapat pada meal shake, ia dapat membantu membina ketahanan antibodi secara indipendet.

Produk ini juga boleh dijadikan makanan gantian jika sedang menjalani proses diet. Dengan mengambil Meal Shake kita akan rasa kenyang untuk jangkamasa yang lama. Ini kerana kandungan protein dan seratnya yang membuatkan rasa agak kenyang. Jadi bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak ye, orang dewasa pun boleh ambil Meal Shake sebagai makanan tambahan.

>

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua

>

Bagaimana pula cara pengambilan Meal Shake Shaklee ni?

Untuk anak-anak (berusia setahun ke atas), setengah sudu sudah mencukupi dicampur dengan susu formula. Jika yang dah tak minum susu tu, boleh campur dengan jus. Untuk orang dewasa pun sama boleh campur dengan susu (serbuk atau susu segar) ataua jus mengikut cita rasa. Nak campur dengan air biasa saja pun boleh tapi rasa dia kurang best la kan hehe..

Paling penting dan harus diingat jangan bancuh dengan menggunakan air panas. Cukup sekadar air pada suhu bilik. Air panas boleh mematikan nutrien yang terdapat pada Meal Shake.

>

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Ibu Mengatasi Masalah Anak Kurus Kering Dan Sering Sakit di Taska

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge