Ibu Bersalin

Makanan Ibu Bersalin 

Selepas bersalin, ibu bersalin perlu segera sembuhkan diri anda daripada sakit melahirkan anak supaya cepat cergas untuk menjaga anak yang baru lahir. Ibu berpantang yang cergas lebih mudah untuk hasilkan susu ibu yang sihat untuk diminum oleh anak yang baru lahir.

Bagi ibu berpantang, pasti ada banyak makanan tambahan yang ditawarkan supaya cepat sembuh dan merawat kesihatan fizikal dan mental. Namun, untuk kesan yang cepat dan berkesan, saya cadangkan pengambilan multivitamin, zat besi dan zink.

Vitamin adalah bahan semulajadi di mana ia cepat berkesan kerana ia adalah bahan yang di kenali oleh badan. Badan ibu bersalin tidak perlu berusaha keras untuk mencernakan vitamin kerana bekalan air yang cukup sudah memadai untuk mencernakan vitamin.Vitamin berfungsi untuk memberi khasiat yang secukupnya pada badan dan dalam masa yang sama mengawal emosi si ibu daripada stress. Zat besi pula berfungsi untuk membantu pembinaan sel darah merah yang banyak hilang ketika nifas dan haid dan zink di perlukan untuk pembinaan enzim di seluruh badan.

Makanan Tambahan Ibu Bersalin

Berikut, saya senaraikan makanan tambahan yang sesuai di ambil ibu bersalin

Zink – Zink adalah nutrien yang sangat di perlukan ketika badan anda mengalami proses pemulihan kerana ia membantu mempercepatkan proses membaik pulih luka di dalam badan kita. Pengambilan zink juga membantu menyihatkan susu ibu dan secara tidak langsung susu yang di minum baya juga adalah susu yang benar – benar sihat.

Vitamin B Complex – Vitamin B complex boleh memberi ketenangan kepada ibu mengandung kerana ia di kenali sebagai ‘ anti stress’. Selain itu, ia juga membantu mengawal hormon dan menjadikan ibu bersalin /ibu berpantang lebih bertenaga dan stabil secara emosinya.

Vitamin C 500mg sustained release Vitamin keluaran Shaklee ini sangat sesuai untuk  ibu bersalin /ibu berpantang kerana ia memastikan bekalan Vitamin C sentiasa cukup untuk badan. Vitamin C akan di lepaskan mengikut keperluan badan dan memastikan antibodi ibu bersalin / ibu berpantang meningkat dari semasa ke semasa.

Vitalea with iron formula – Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu bersalin menjadi tidak bermaya dan lemah. Selain itu, kekurangan zat besi juga menyebakan ibu bersalin kurang menghasilkan susu ibu. Dengan bekalan zat besi yang cukup, bada akan jadi lebih bertenaga dan sel darah merah dapat dibina dengan lebih cepat untuk mengantikan sel darah merah yang hilang ketika bersalin dahulu.

Anda boleh memilih set ibu bersalin mengikut budget anda. Klik sini untuk pakej-pakej ibu bersalin / ibu berpantang. (KLIK SINI) 

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!