4 Makanan Yang Membantu Hilangkan Stress dan Kecilkan Pinggang Anda

Bila kita stress, mak oihh, rasa makan nak makan benda-benda manis dan high kalori ni (especially perempuan la kan). Ais krim, kek, berger (alamak sedapnya), dan sebagainya. Memang best makan semua ni, tapi lepas tu memang rasa bersalah pada tubuh sendiri.. Huhuhu. Sebenarnya ada tau makanan lain yang sihat yang sangat membantu bila kita stress. Boleh makan banyak dan sememangnya sihat!! Dan yang paling best, makanan-makanan ni pon boleh bantu kecilkan saiz pinggang tau:D

1) Avocado
Avocado ni kaya dengan Vitamin B! Dan sememangnya vitamin B memang boleh membantu menangani stress. Vitamin B bantu relakskan saraf-saraf dan salur darah. Avocadi ni pon kaya dengan lemak baik dan juga serat. Menjadikan kita rasa kenyang. Dah tu avocado ni rasanya creamy, so sesuai sangatlah dijadikan pengganti aiskrim. Separuh buah pon dah sangat memadai. (Mahal! tapi berbaloi!):lol:

>

makanan hilangkan stress

>

2) Susu Berperisa Coklat
Yummy! Sudah tentu jadi kegemaran budak-budak. Coklat kaya dengan potassium dan coklat juga membantu mengeluarkan hormon gembira. Heheh. Ops, ambil susu berperisa colat yang rendah lemak ya.

>

makanan hilangkan stress

>

3) Oatmeal
Oatmeal sememangnya ramai dah tahu kaya dengan serat yang menjadikan kita rasa kenyang. Tapi ramai yang tak tahu ia sangat membantu menangani stress. Oatmel membantu mengeluarkan serotonin, iaitu hormon yang menjadi kita rasa seronok dan gembira. Campurkan oatmeal dengan susu, buah-buahan dan kekacang. Yummy!

>

makanan hilangkan stress

>

4) Buah Berries
Rasberries terutamanya bukan sahaja bekalkan vitamin C, malah ia kaya dengan antioksidan yang boleh mengurangkan stress. Disebabkan ia kaya dengan vitamin C, maka ia bagus untuk meningkatkan immune sistem. Nak paling best? Campak jek rasberries ni dalam yogurt! Perghh!

makanan hilangkan stress

Macam mana? Rasa macam pilihan di atas ni lebih sihat kan? Kalau diamalkan, insyaAllah memang akan berjaya kurangkn makan makanan yang high kalori.8)

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Senarai Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia

 

Pengedar Shaklee Selangor 

  1. Pengedar Shaklee Shah Alam  - Farha (+6013-3355598)
  2. Pengedar Shaklee Setia Alam - Saliza (+6016-3427702)
  3. Pengedar Shaklee Puchong Prima - Adibah (+6016-3334945)
  4. Pengedar Shaklee Desa Pandan, Ampang - Solehah (+6013-4192767)
  5. Pengedar Shaklee Kota Kemuning, Seri Muda - Fisya (+6017-4205506)
  6. Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Sungai Buloh - Nisa (+6012-3950504)
  7. Pengedar Shaklee Seksyen 22, Shah Alam - Hazwani (+6016-5661639)
  8. Pengedar Shaklee USJ1, SS15 Subang Jaya - Emmy (6014-6337471)
  9. Pengedar Shaklee Pandan Indah, Desa Pandan, Ampang - Solehah (+6013-419 2767)
  10. Pengedar Shaklee Rawang, Jalan Sultan Ismail, Bandar Tasik Puteri - Rasidah (+6019-645 6971)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur

  1. Pengedar Shaklee Segambut, Kuala Lumpur - Sofea (+6018-2887259)
  2. Pengedar Shaklee Tesco Kepong - Emmy (+6014-6637471)

Pengedar Shaklee Johor 

  1. Pengedar Shaklee Pontian, Johor - Azrita (+6012-7555470)
  2. Pengedar Shaklee Taman Universiti, Skudai - Zaleha (+6019-7646021)
  3. Pengedar Shaklee Pulau Indah, Skudai - Farah Wahida (+6010-2321261)
  4. Pengedar Shaklee Skudai - Husna (+6013-7921828)
  5. Pengedar Shaklee Johor Bahru Komtar, JBCC - Hana - (+60134136748)

Pengedar Shaklee Negeri Melaka

  1. Pengedar Shaklee Melaka - Salwa (+6013-2079917)

Pengedar Shaklee Perak

  1. Pengedar Shaklee Teluk Intan, Batu Gajah - Wanie (+6013-2704463)
  2. Pengedar Shaklee Semanggol, Taiping - Jaja (+6011-36198300)
  3. Pengedar Shaklee Ipoh Perak - Elly (+6019-5214383)

Pengedar Shaklee Terengganu

  1. Pengedar Shaklee Kemaman, Chukai Terengganu - Haffeeza (+6013-9831024)

Pengedar Shaklee Kedah

  1. Pengedar Shaklee Changlun, Jitra Kedah - Nazirah (+6013-3532798)

Pengedar Shaklee Pahang

  1. Pengedar Shaklee Mentakab, Pahang - Diyana (+6019-2212976)

Pengedar Shaklee Kelantan

  1. Pengedar Shaklee Kuala Krai, Kelantan - Alwani (+6011-25672005)
  2. Pengedar Shaklee Machang, Kelantan - Nurul Hafawati (+6013-9611101)
  3. Pengedar Shaklee Tanah Merah, Kelantan - Nurul Hafawati(+6013-9611101)
  4. Pengedar Shaklee Pasir Mas, Kelantan - Muhammad Sahli (+6013-2806625)

Pengedar Shaklee Negeri Sembilan

  1. Pengedar Shaklee Sendayan, Seremban, KLIA - Nur Hamizah (+60176164678)

Pengedar Shaklee Sabah

  1. Pengedar Shaklee Kudat, Kota Marudu, Sikuati, Sabah - Azlina (+60199236297)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge