Kepentingan Vitamin Untuk Ibu Mengandung

Ibu mengandung memerlukan banyak nutrien penting bagi menjaga kandungan dan memastikan dalam keadaan terbaik. Waktu mengandung badan lebih cepat kehilangan banyak zat dan jika tidak mengekalkan zat – zat tersebut ia mungkin akan menyebabkan tubuh badan lemah dan ini boleh memberi kesan tak baik kepada baby dalam perut. Yang pasti kita nak anak dalam kandungan kita dalam kondisi yang terbaik sentiasa kan? Jadi apakah vitamin yang sesuai untuk ibu mengandung? Terdapat banyak produk di pasaran tapi yang paling popular sekarang ni adalah produk vitamin dari Shaklee. Kalau nak tau Shaklee ni dah lama sebenarnya bertapak kat Malaysia sejak pertengahan 90an lagi cuma 2 3 tahun kebelakangan ni baru menonjol lepas produk – produk keluarannya terbukti memberi kesan terbaik. Berikut saya akan senaraikan produk – produk Shakle yang terbaik untuk di ambil ketika mengandung.

Vitamin Untuk Ibu Mengandung

 

>

Vitalea

 • terdapat lebih 20 vitamin dan mineral termasuk zat besi yang sangat diperlukan oleh ibu hamil bagi penghasilan susu ibu yang banyak.
 • Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu hamil menjadi tidak bermaya sehingga menyebabkan pitam disebabkan oleh tekanan darah yang rendah. Ini boleh menjejaskan kandungan kerana jika ibu lemah bayi dalam perut juga menjadi lemah.

B Complex

 • Mengandungi asid folic dan biotin yang sangat penting ketika proses kehamilan bagi membentuk darah dan menstabilkan hormon.
 • Membantu pembentukan tulang tengkorak bayi dalam kandungan.

Vitamin C 500mg

 • Vitamin C adalah seharusnya di jadikan keperluan supelemen harian. Ia membantu dalam membina antibodi tubuh supaya tidak mudah di serang penyakit. Kesan sampingan yang baik ia dapat memberi keanjalan pada kulit dan akan lebih menampakkan seri mengandung. Vitamin C Shaklee adalah jenis ‘Sustain Released’ iaitu ia akan lepaskan secara perlahan – lahan mengikut kitaran keperluan harian tubuh. Dengan itu kita akan dapat kesan yang paling optimum.

Ostematrix

 • Ostematrix adalah pil kalsium. Seperti yang kita ketahui, kalsium sangat penting bagi pembentukan dan penjagaan tulang. Ibu hamil kebiasaanya akan mengalami masalah kekurangan zat kalsium yang menyebabkan sakit – sakit tulang dan rasa tak larat untuk bergerak. Untuk bayi dalam kandungan pula, kalsium dapat membantu dalam pentukan tulang bayi menjadi sempurna dan kuat.
 • Kalsium juga penting bagi membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

Omega Guard (di ambil pada trimister ke 2 dan 3)

 • Mengandungi DHA yang sangat baik untuk pembentukan otak bayi termasuk kesihatan otak ibu hamil.
 • Membantu menghalang kolestrol dan memecahkan lemak jahat yang mudah terhasil oleh ibu hamil seterusnya mengawal berat badan daripada menjadi obesiti yang mudah jadi kepada ibu – ibu hamil.

ESP (Energizing Soy Protein)

 • Produk ni adalah optional tapi sangat di galakkan untuk di ambil kerana ia membekalkan protein untuk membina sel, tisu enzim dan otot ibu dan bayi dalam kandungan.
 • Kelebihan protein dapat memberi kegebuan pada kulit ibu dan bayi dan kebiasaanya bayi yang lahir akan menjadi putih gebu.
 • Membantu dalam penyerapan zat dan nutrien makanan.
 • Memangkin pengeluaran susu badan.

Berikut adalah testimoni – testimoni daripada ibu – ibu yang telah mengambil set vitamin untuk ibu mengandung Shaklee testi1 testi2 testi3   Mengandung adalah saat yang kita tunggu – tunggu. Sudah tentu kita mahukan yang terbaik untuk bayi di dalam kandungan kita. Jadi amatlah digalakkan mengambil set hamil Shaklee dalam membantu proses kehamilan menjadi lebih sempurna dan tiada masalah yang boleh mengganggu kandungan. InsyaAllah dengan mengambil vitamin ibu hamil Shaklee anda dapat hamil dengan selesa sehingga bersalin :’)

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!