Kepentingan Vitamin C

Demam Vitamin C kini kembali. Ramai dah yang tahu bahawa Vitamin C memainkan peranan yang penting dalam sistem badan kita. Namun, apakah peranan yang sebenarnya dilakukan oleh Vitamin C untuk memelihara kesihatan kita. Berikut adalah peranan-peranan dan Kepentingan Vitamin C:

Melawan Jangkitan Kuman
Vitamin C hanyalah vitamin tetapi ia diperlukan sebagai sokongan untuk interferon, antibodi dan sel darah putih untuk melawan jangkitan kuman, virus dan bakteria. Bekalan Vitamin C yang mencukupi setiap hari akan menguatkan sistem pertahanan badan kita secara tidak langsung.

Mengawal Serangan Asma dan Alergy – Jika kita ni jenis yang selalu alami masalah asma dan histamin, kita boleh ambil bekalan vitamin C untuk kurangkan simptom tersebut. Vitamin C akan bertindak sebagai anti-histamin di mana ia mengurangkan risiko  daripada terkena serangan yang disebabkan alergy. Untuk asma pula, Vitamin C menghalang radang pada tisu paru-paru daripada terjadi. Namun, perlu diingat bahawa Vitamin C bukanlah ubat di mana kita akan segera sembuh selepas mengambilnya. Kita perlu mengambilnya secara konsisten dan sedikit demi sedikit badan kita akan jadi kuat untuk melawan serangan asma dan alergi.

Mengurangkan Risiko Sakit Jantung – Menurut kajian, jantung akan senang sakit jika bekalan vitamin C di dalam badan kita kurang. Vitamin C akan menghalang lemak-lemak yang berada di dalam darah daripada berkumpul di saluran arteri di mana ia menjadi punca kepada serangan jantung.

Mengimbangi Kesan Stress – Seperti yang semua kita tahu, stress adalah punca kepada banyak penyakit mental dan fizikal. Bekalan vitamin C yang cukup akan mengimbangi kesan stress di mana ia akan neutralkan toksin yang terhasil ketika diri kita sedang stress.

Mengawal penyakit Gout – Gout terjadi di sebabkan lebihan asid urik di dalam badan. Vitamin C boleh mengurangkan asid urik di dalam badan.

Batu hempedu – Vitamin C membantu menghalang pembentukan batu hempedu.

Memelihara kesihatan mata – Vitamin C akan melindungi mata daripada terkena katarak dan gloukoma.

Panduan Mengambil Supplemen Vitamin c untuk kesan yang optimum.

  • Ambil vitamin C selepas makan. Vitamin C yang di ambil bersama makanan akan memudahkan ia untuk dicerna dan lebih cepat memasuki darah.
  • Untuk penyerapan iron pada tahap optimum,  ambil iron bersama dengan vitamin C. Gabungan iron dan vitamin C akan menguatkan lagi badan kita.
  • Untuk kadar penyerapan vitamin C yang lebih optimum, kita boleh ambil vitamin C yang mempunyai ciri – ciri ‘sustained release’ di mana vitamin C hanya akan di lepaskan jika badan kita tidak cukup vitamin C.
  • Jangan ambil dos yang tinggi sekaligus, ambil ia secara berperingkat itu lebih baik.

Produk Terbaik untuk supplemen Vitamin C adalah Vitamin C Plus Shaklee. Bioflavonoids adalah sejenis antioksidan, ia bekerjasama dengan vitamin C, di mana ia memperkasakan fungsi vitamin C. Bioflavonoids dalam buah-buahan sitrus adalah gabungan terbaik!

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone:  013-3355598

error: Content is protected !!