Kenapa Saya Makan Set Kurus Shaklee Murah Tapi Tak Kurus-kurus Pon??!!!

Ramai sangat la yang tanya pasal Set Kurus Shaklee, tapi tak kurus-kurus. Bila di cek-cek, diorang beli Set Kurus Shaklee “Budget” dan “Paling Murah” (:?kononnya). Argh…

Set Kurus Shaklee

 

Bila ditanya berat sekarang berapa, dijawab pulak, 70 kilo, 80 kilo, 90 kilo.
Bila ditanya, beli Set Kurus Shaklee ape?, dijawab pulak, Lecithin dan Alfafa (cume??!!).
Bila ditanya, beli dekat siapa? dijawab pulak, entah kat Facebook, diorang jual murah. Tapi tulah, tak kurus-kurus pon??!
Bila ditanya, berapa bulan dah makan? dijawab pulak, sebulan??!!
Bila ditanya,  ade exercise tak? ade kontrol makan tak? Katanya… tak disuruh pun..:?:

…….

……….

(speechless)

…..

Nak tanya balik lah kan.. secara logiknyalah kan..
Kita bina build lemak tu semua pon bukan sebulan dua kan (bertahun2 seyh)… so manakah logiknya sebulan boleh shed sampai 5-6 kilo? 8O

Plan meal pulak macam mana?

Breakfast makan ape? Lunch makan ape? Kalori intake daily berapa?

Oklah, ini tips untuk kurus dengan Set Kurus Shaklee

  1. Kalori intake sehari haruslah kurang daripada 1200 kalori per day. Intake calori haruslah kurang dari kalori yang keluar.
  2. Exercise juga perlu untuk pembentukan otot. Kerana otot sangat membantu pembakaran lemak.
  3. Kurangkan makanan berminyak, bersantan semasa dinner n lunch
  4. Kurangkn makanan bergoreng, cut carbohidrat, lebihkn fiber. Check calorie intake. Boleh google makanan yang yang kita ambil berapa jumlah kalorinya.
  5. Badan kita terdiri dari lean body mass (berat badan tanpa lemak) & lemak. Bila nak turunkn berat not simply reduce berat tapi tujuannya nak shed the unused fat (kita kna ada fat storage) & tak boleh rosakkan muscle sebab muscle yg rosak akan kurangkan ability tubuh kita utk burn fat, slow down metabolism, kacau hormone dan sebagainya.
  6. Sepatutnya sblm nk turunkan berat kena tahu komposisi tubuh dulu – berapa % musle, % fat, % air etc.
  7. Tapi utk simple steps weight loss – make sure diet kena tukar kpd kalori intake between 1000cal-1500cal. Sebab biasanya yang gemuk adalah diisebabkan oleh terlebih kalori yg tak digunakan.

>

Apa?

Banyaknya kena beli dan banyaknya kena makan dan mahalnya Set Kurus Shaklee?

Heheh..

Ada cara yang murah, semua tips di atas tu adalah cara yang murah, but please be realistik la. untuk pengedar pon, tolonglah jangan mengarut suggest bende yang tak realistik macam;

Set Kurus Shaklee Murah dan Berkesan??

Set Kurus Shaklee Paling Jimat (tapi tak payah exercise)??

Set Kurus Shaklee Bakar Lemak Turun 10 Kilo Seminggu?!!

Setiap badan kita tak sama, metabolisma rate pon tak sama, hormon balance pon tak sama, jantina tak sama, berat tak sama, kadar penyerapamn nutrien setiap pon pon berbeza, masakan boleh lungsum semua tibai set yang sama dan expect result yang sama? Sungguh tak logik kan? So bila consult dengan pengedar anda, tolong-tolong la paham, diorang pon nak tolong anda. Pengedar pon, jangan la main nak kaut untung jek. kenalah cosult betul-betul.

Haa, kalau beli dengan orang lain tu, pi mintak consultation mereka ya. Saya sayang semua customer saya, sebab tu saya sangat tumpukan waktu dengan customer saya. Adil kan?:mrgreen:

Cinch Shake Mix dan Cinch Shake Tea Mix antara yang dicadangkan dalam meal plan untuk Set Kurus Shaklee

>

>

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge