Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Apa Itu Tekanan Darah Tinggi?

Hypertension atau tekanan darah tinggi, boleh menjadi pembunuh senyap jika tidak terkawal dan tanpa pengawasan dari pihak doctor. Seperti biasa, walaupon dengar dan ikut nasihat dari doktor, kebanyakan pesakit juga ingin nak cuba ubat untuk tekanan darah tinggi alternatif dan semulajadi yang lain.

1. Golongan Yang Berisiko Menghidap Tekanan Darah Tinggi

 1. Perokok
 2. Orang yang Obese
 3. Orang yang makan pemakanan yang tak sihat
 4. Orang yang tak bersenam
 5. Orang yang ada menghidap diabestes

2. Ramai Mula Memilih Resveratrol Sebagai Petua Turunkan Darah Tinggi

Bagaimana sebenarnya resveratrol ni mampu menyokong tekanan darah supaya jadi normal sebanarnya? Resveratrol adalah bahan sebatian semulajadi dalam tumbuhan dan biasanya dijumpai dalam anggur, coklat, dan kacang badam. Ia mempunya keupayaan antioksidan yang sangat kuat dan sememangnya dah dikaji bertahun lamanya di mana banyak sangat kebaikan resveratrol ni kepada kesihatan tubuh badan. Antaranya [2] [3] [4] ;

 • Melindungi DNA dan sel badan
 • Kawal atur supaya paras gula dalam darah menjadi sihat
 • Melindungi kulit dari sinar UV
 • Membantu menyokong tekanan darah yang sihat

3. Betul ke Antioksidan Kuat Sangat Dapat Membantu Turunkan Darah Tinggi?

Terdapat banyak supplemen dan juga pemakanan semulajadi yang boleh membantu menolong mengawal tekanan darah yang tinggi. Antaranya adalah, Omegaguard (minyak ikan), Lecthin, Garlic (bawang putih), ESP (soya produk), juga Vitamin E. Kadang disebabkan terlalu banyak supplement nak telan, supplement Vivix juga boleh menggantikan supplement tersebut disebabkan kandungan vivix yang kaya dengan Resveratrol yang saya sebutkan di atas. Memang di Malaysia ni pon, terlalu ramai yang menghidap tekanan darah tinggi. Sekiranya ia tak terkawal, ia boleh menyumbang kepada stroke.

4. Boleh Percaya ke dengan Produk Vivix Shaklee

Bukan sahaja boleh percaya, malah saya amat yakin InsyaAllah. Ini kerana terlalu banyak kajian yang telah dilakukan oleh Shaklee, dengan lebih 300 juta USD dibelanjakan dalam Reseacrh & Developement.

Boleh percaya ke produk shaklee

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

Daftar ahli Shaklee

References:

 1. Centers for Disease Control.High Blood Pressure Facts. Centers for Disease Control.
 2. Szkudelski T, Szkudelska K.Anti-diabetic effects of resveratrol. Ann N Y Acad Sci. 2011 Jan;1215:34-9. doi: 10.1111/j.1749-6632.2010.05844.x.
 3. Aziz MH, Afaq F, Ahmad N.Prevention of ultraviolet-B radiation damage by resveratrol in mouse skin is mediated via modulation in survivin. Photochem Photobiol. 2005 Jan-Feb;81(1):25-31.
 4. Liu Y, Ma W, Zhang P, He S, Huang D.Effect of resveratrol on blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials. Clin Nutr. 2015 Feb;34(1):27-34. doi: 10.1016/j.cinu.2014.03.009.

Research Paper By Shaklee Corporation

 1. “A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Stress Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal”, Husam Ghanim, Chang Ling Sia, Kelly Korzeniewski, Teekam Lohano, Sanaa Abuaysheh, Anuritha Marumganti, Ajay Chaudhuri, and Paresh Dandona, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 2011 96:5, 1409-1414 http://press.endocrine.org/doi/abs/10.1210/jc.2010-1812
error: Content is protected !!