Kebaikan Gamma-linolenic Acid - GLA Complex Shaklee

Sebelum ni ada cerita pasal pengenalan Gamma-linolenic Acid. Kali ni nak cerita secara mendalam sedikit tentang GLA Complex yang dikenalkan oleh Shaklee. Kebaikan GLA Complex boleh dibaca di link berikut >> Kebaikan GLA Complex.

gla complex

>

Kebaikan Gamma-linolenic Acid

Berikut adalah penyakit dan keadaan yang dapat dibantu oleh GLA. Semua ini berdasarkan kajian yang telah dijalankan secara saintifik serata dunia. Antaranya adalah;

1.  Diabetic neuropathy (Kerosakan sistem saraf yang disebabkan oleh diabetes)
Beberapa kajian menunjukkan mereka yang sering mengambil gamma-linolenic acid (GLA) selama 6 bulan atau lebih mempunyai kesan pengurangan pada kesaitan sistem saraf yang mereka alami disebabkan oleh diabetic neuropathy. Dan mereka yang berjaya mengawal kadar gula dalam darah biasanya lebih merasakan bahawa GLA sangat membantu dan berjaya mengurangkan symtom diabetic neuropathy dalam tubuh mereka berbanding mereka yang tidak mengawal gula dalam darah mereka.

<

2. Rheumatoid arthritis
Selain vitamin untuk Rheumatoid arthritis yang lain, GLA sangat membantu mengurangkn simptom-simptom akibat rheumatoid arthritis. Ia dikaji dapat mengurangkan kesakitan, kekejangan di waktu pagi, dan juga bengkak. Walaubagaimanapun, ia memerlukan sehingga 1 – 3 bulan lamanya mengambil GLA untuk nampak kesannya. Sebab setiap tubuh juga bertindak secara berbeza. perlu diingat, GLA tidak berfungsi untuk memulihkan rheumatoid arthritis kerana penyakit ini adalah sejenis penyakit autoimmune. GLA membantu mengurangkn simptom, insyaAllah.

>

3.  Alergik
GLA memang sangat berkesan dalam mengawal dan mengurangkan kesan allergik sejak berabad lama. Pada masa dahulu, GLA lebih banyak diekstrak dari minyak bunga evening primrose. Dan biasanya memang mereka yang mengalami allergik mempunyai kandungan GLA yang rendah dalam darah dan susu ibu mereka. Walaubagaimanapun, perlulah consult dengan doktor dahulu untuk sebarang pengambilan supplement jika merujuk kepada allergik ni. Dan semestinya kena track juga perkembangan allergik anda semasa anda cuba mengamalkan GLA. Bagi saya personally, allergik saya dan lelah saya memang totally hilang bila saya masukkan GLA dalam diet harian saya. Alhamdulillah.

<

4.  Attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD)
Biasanya kanak-kanak yang mempunyai masalah ADHD mempunyai kadar kandungan asid emak perlu (Essential Fatty Acid – EFA), iaitu omega-3 dan omega-6 yang rendah berbanding kanak-kanak normal. Asid lemak perlu sangat penting untuk perkembangan otak yang normal dan untuk fingsi behavioral yang lain. Malah memang ada kajian menunjukkan bahawa supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3 sangat membantu mengurangkan simptom ADHD.

gla complex

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

 

 

error: Content is protected !!