Kebaikan Energizing Soy Protein

energizing soy protein

Seperti mana yang kita tahu protein adalah antara nutrien yang penting untuk tubuh badan kita. Kekurangan protein akan menyebabkan kita jadi lemah dan boleh ditimpa berbagai penyakit. Antara sumber protein yang paling bagus adalah daripada soya. Ini kerana protein soya mengandungi semua jenis protein yang di perlukan badan kita termasuklah 9 asid amino penting. Secara tidak langsung, soya adalah diet yang sesuai untuk pengambilan sumber protein pada setiap hari.

Untuk pengetahuan anda, badan kita sendiri terdiri daripada 25 peratus protein. Jadi, protein memainkan peranan yang sangat penting kepada tubuh badan kita.

Antara kebaikan protein soya kepada tubuh badan kita adalah:

 • Memastikan badan sentiasa sihat.  Membantu badan menghasilkan enzim, hormon dan antibodi.
 • Melancarkan aliran maklumat yang melalui sel saraf.
 • Membantu deria badan berfungsi dengan baik seperti mata melihat dengan baik dan telinga mendengar dengan baik.
 • Membantu menyihatkan otak.
 • Memberi kecergasan kepada tubuh badan.
 • Melancarkan aliran darah dalam tubuh badan.
 • Menstabilkan kandungan gula di dalam darah.
 • Menstabilkan tahap kolestrol di dalam badan.
 • Membantu badan menyembuhkan luka dengan cepat.
 • Membantu badan menghasilkan sel dengan cepat.
 • Menguatkan buah pinggang dan hati.
 • Mengelakkan diri dari rasa letih.

Melalui kebaikan protein yang saya senaraikan di atas, protein boleh kita anggap sebagai nutrien yang melancarkan perjalanan minda dan fizikal kita. Tanpa protein, kita akan jadi lemah dan tidak bermaya membuat sebarang pekerjaan.

Untuk kita pastikan diri kita sentiasa sihat dari segi fizikal dan mental, kita perlu ambil protein yang cukup pada setiap hari. Protein yang cukup akan pastikan sel – sel badan anda kuat dan membantu setiap anggota badan seperti hati, buah pinggang dan jantung untuk melaksanakan tugas mereka dengan baik.

<

Kebaikan Protein Soya yang ada dalam Energizing Soy Protein.

Energizing Soy Protein adalah produk yang di keluarkan syarikat Shaklee di mana ia mengandungi semua protein yang tubuh kita perlukan. Sumber protein bagi Energizing Soy Protein adalah daripada protein soya di mana soya yang bermutu tinggi di proses untuk menghasilkan serbuk minuman yang sangat berkhasiat.

 <

Kebaikan protein soya Energizing Soy Protein adalah

 1. Protein soya yang ada dalam Energizing Soy Protein adalah protein yang bermutu tinggi kerana soya yang di gunakan untuk memproses di tanam secara organik tanpa bahan kimia.
 2. Energizing Soy Protein mengandungi semua jenis protein yang di perlukan badan termasuklah 9 asid amino penting.
 3. Protein di dalam Energizing Soy Protein tidak mengandungi kolestrol dan laktosa.
<

Peranan energizing Soy Protein

Peranan utama energizing Soy protein adalah memberi anda bekalan protein yang sihat pada setiap hari. Pengambilan Energizing Soy Protein pada setiap hari akan beri anda kesihatan yang baik yang berpanjangan.

<

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone: 013-3355598

error: Content is protected !!