Masalah jantung merupakan punca utama kematian di Malaysia dan juga dunia!! Biasanya sakit jantung yang berpunca dari kadar kolestrol yang tinggi dan tekanan darah tinggi tidak mempunyai sebarang tanda. Jangan jadikan serangan jantung atau strok yang pertama menjadi juga serangan yang terakhir buat anda!!

Video di bawah mengisahkan seorang lelaki yang asalnya mempunyai berat badan berlebihan (boleh tengok gambar sebelum dan selepas beliau dalam video). Malah beliau juga ada tekanan darah tinggi dan juga kandungan kolestrol yang tinggi. Sehingga satu tahap beliau amat sakit kepala dan terlantar terbaring kerana tak mampu bangun. Isterinya sangat risau dengan keadaan suaminya, sebab keadaan beliau agak teruk sehingga terkadang ada rasa sakit di bahagian dada.

Beliau ubah cara hidup beliau kerana memikirkan anak-anak dan isteri beliau. Beliau kini tidur awal, bersenam dengan kerap dan mengambil supplemen Shaklee.

Jom kawal kolestrol dan tekanan darah tinggi dengan Vitamin dari Shaklee! Pengamal Vitamin Shaklee berjaya mengekalkan tahap normal bagi:

  1. Tekanan darah
  2. Homosisteina – Kadar Homosisteina yang tinggi bahaya untuk jantung. Pembentukan homosistin yang reaktif ini boleh mencederakan sel-sel dinding saluran darah.
  3. Kolestrol LDL – Kolestrol jahat yang boleh menyebabkan pembentukan plak kolestrol dalam dinding arteri lalu menyebabkan saluran arteri sempit dan seterusnya mengakibatkan sakit jantung
  4. Protein C-reaktif – Ia merupakan sejenis protein yang dihasilkan oleh hati. Protein C-reaktif yang positive adalah tanda badan mempunyai keradangan
  5. Trigliserida – merupakan jenis lemak yang dapat dijumpai di dalam darah dan merupakan hasil uraian tubuh pada makanan yang mengandung lemak dan kolesterol yang telah dimakan dan masuk ke tubuh serta juga dibentuk di hati.

>

Set Vitamin yang boleh membantu mengawal kolestrol dan tekanan darah tinggi dikenali sebagai Set Sayangi Jantung Anda (Love Your Heart Programme). Kebaikannya adalah:

  1. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  2. Membantu mengekalkan tahap kolestrol yang baik
  3. Membantu mengekalkan tekanan darah normal
<

Set Sayangi Jantung Anda (Love Your Heart Programme) terdiri daripada:

NoVitamin ShakleeFungsi
1OmegaguardPengambilan asid-lemak omega-3 seperti AHA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari
Asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal
2GarlicMembantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan paras kolesterol
Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid, dan kelikatan darah, mengurangkan blood clot, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
3Vitamin E complexVitamin E adalah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otot, dan prostat, di samping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan sistem imun badan.
4Lecithin  Pemecahan lemak dan kolestrol – Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan Lecithin membantu mengemuksi dan memetabolismakan lemak, kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh.
Menghalang tekanan darah tinggi- kerana ia menggalakan peredaran darah.
5Energizing Soy Protein Indeks glesemik (G.I) yang rendah iaitu 39 untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah yang optimum, menjadikan ESP sangat sesuai untuk penghidap kencing manis.
Protein membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan
Energizing Soy Protein mengandungi 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk menyihatkan jantung

 

JK Niaga Beli Sekarang

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

error: Content is protected !!