jadual pengambilan vitamin

Salah Cara Makan Vitamin Shaklee?

Ramai orang mengambil supplemen dan vitamin. Ada yang berpuas hati dan ada yang tidak berpuas hati dengan kesannya. Biasanya mereka yang tidak berpuas hati dengan kesan pengambilan makanan tambahan vitamin selalunya bukan berpunca daripada vitamin tetapi berpunca dari bagaimana cara mereka mengambil vitamin tersebut. Sebenarnya kita perlu makan vitamin mengikut jadual pengambilan vitamin, barulah kita akan dapat kesannya.

Untuk kesan yang optimum, vitamin perlu diambil mengikut jadual pengambilan vitamin dan cara yang betul. Antara perkara yang tidak di galakkan ketika  mengambil vitamin adalah;

  • Jangan ambil Alfalfa bersama dengan Vitamin E kerana vitamin E boleh menganggu penyerapan Alfalfa.
  • Jangan ambil vitamin lebih daripada kadar yang dicadangkan kerana vitamin yang diambil secara berlebihan boleh menyebabkan ia bertukar menjadi toksin.
  • Jangan ambil vitamin tanpa makan makanan terlebih dahulu kerana ia boleh menyebabkan rasa loya dan muntah.

Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Betul?

Berikut adalah jadual pengambilan vitamin yang sesuai untuk diamalkan demi badan yang sihat.

Vitamin larut Air ( B dan C) – Ketika mengambil vitamin ini, ambillah ia dengan minum air sekali. Elakkan dari mengambilnya ketika anda makan makanan berminyak atau berlemak.

Vitamin Larut Lemak ( A,D, E,K) – Ketika mengambil vitamin, ambillah ia selepas makan makanan sarapan, tengah hari atau malam.

Ambil vitamin mengikut kadar yang di cadangkan dan ambillah ia secara konsisten pada setiap hari. Contohnya jika kita selalu ambilvitamin pada waktu malam, konsistenkan dengan pengambilan vitamin tersebut pada waktu malam sahaja.

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!