sembelit

Memelihara Usus yang Sihat

>

Herb-Lax Shaklee
Herba semulajadi yang bertindak membersihkan perut dan usus, melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Mengandungi 9 jenis herba yang secra tradisionalnya mampu merawat perut dan usus dari masalah perut seperti sembelit dan tak lawas. Ia mampu menyahkan toksin dari badan.

 Bagi menangani kesulitan membuang air besar iaitu sembelit, Herb-LaxTM yang lembut boleh membantu.

HERBA                                KEGUNAAN              
Senna leaf powder (Cassia angustifolia) Merawat sembelit, menyokong kesihatan pergerakan usus, dan membersihkan usus.
Licorice root powder (Glycyrrhiza glabra) Menyokong fungsi pernafasan, melegakan kahak, dan sakit tekak. Juga membantu ketakhadaman, melegakan kesihatan usus. Ia juga menyokong kestabilan hormon dan memberi tenaga.
Buckthorn bark powder(Rhamnus frangula) Melegakan sembelit, mengekalkan kesihatan sistem usus besar. Menyokong kesihatan hati, ginjal dan buah pinggang
Alfalfa leaf powder (Medicago sativa) Merawat sakit yang melibatkan masalah pencernaan dan perkumuhan oleh buah pinggang.
Fennel seed powder (Foeniculum vulgare) Menggalakkan penyusuan susu ibu, menyegarkan nafas berbau (bahan pencuci mulut), menggalakan  penurunan berat badan dengan mengawal nafsu makan. Melegakan ketegangan akibat haid, dan juga mengurangkan ketegangan perut. Menggalakkan pencernaan yang sihat, menghilangkan sakit perut, angin, rasa penuh, kekejangan perut, pedih ulu hati dan lebihan asid dalam perut. Sangat membantu ibu yang menyusukan.
Anise seed powder (Pimpinella anisum) Menggalakkan sistem penghadaman, mengeluarkan gas atau angin, mengurangkan loya-loya, menggalakkan sistem pernafasan,  dan mengurangkan batuk. Juga digunakan sebagai perasa kepada teh-teh herba.
Rhubarb root powder (Rheum palmatum) Melegakan sembelit, menyihatkan usus besar, hati, dan ginjal.
Blue malva flower powder (Malva sylvestris) Herba yang digunakan untuk melegakan tisu-tisu yang rosak. Biasa digunakan untuk melegakansakit tekak, dan bengkak dalam sistem pernafasan.

>

Kebaikan Herb-Lax

  1. Merawat masalah sembelit, dan melawaskan najis
  2. Merangsang usus untuk lebih cepat memproses perkumuhan dan pembersihan najis secara lembut daripada terus tersimpan lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin.
  3. Mengempiskan perut
  4. Mengurangkan ketegangan perut.

 

JK Niaga Beli Sekarang

 

Cara Makan
Kanak-kanak 12 tahun ke atas dan dewasa
Untuk kesihatan berpanjangan – makan 2 kali seminggu, 4 biji setiap kali sebelum tidur.
Untuk membersihkan usus / masalah sembelit, detox, dan mengawal berat badan – 2 kali sehari, 3 biji setiap kali selepas makan dan sebelum tidur.

Perhatian
Mereka yang mempunyai masalah penghadaman yang lemah mungkin akan mengalami cirit-birit pada awal pengambilan Herb-Lax. Untuk keadaan normal, kebiasaannya Herb-Lax akan mula bertindak setelah 6 hingga 12 jam ia diambil.

Mereka yang mempunyai masalah sembelit boleh meningkatkan pengambilan Herb-Lax kepada 5 hingga 8 biji sehari, dan boleh kembali kepada dos asal apabila proses perkumuhan kembali normal.

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!