Apa Fungsi, Manfaat dan Kebaikan Vitamin C Untuk Kita?

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh badan kita.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C, tak macam kambing, arnab dan haiwan lain yang mampu menghasilkan Vitamin C mereka sendiri. Oleh itu, kita perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen. Kenapa perlu topup dengan Vitamin C supplemen? Sebab dari makanan dah tak cukup dah.

Vitamin C adalah vitamin yang paling biasa di makan sebagai suplemen harian. Sama ada dalam bentuk tablet atau cecair. Paling tak pun daripada sumber buah – buahan seperti oren dan juga jus minuman. Boleh kata suplemen yang paling meluas penggunaannya adalah vitamin C. Banyak syarikat yang mengeluarkan termasuklah vitamin C Shaklee yang tengah hot kat pasaran. Punya la hot sampai ada yang me ‘repack’ dengan mengguna nama sendiri  😆 Salah satu punca kenapa hot sangat sebab harganya yang berbaloi-baloi. 

Sebelum kita bercerita pasal harga,  produk vitamin C Shaklee ni terbahagi kepada dua serta saya akan cerita serba ringkas mengenai fungsi dan kebaikannya.

<

1. Vitamin C Shaklee Sustained Release 500mg

Keistimewaan Vitamin C Shaklee Berbanding Vitamin C Jenama Lain

Sustained Release Vita-C Plus adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif. Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

<

2. Vitamin C Shaklee Chewable 100mg 

Diformulasikan dengan Bioflavanoid Complex yang boleh di ambil oleh kanak – kanak seawal umur 4 tahun. Juga boleh di ambil oleh orang dewasa yang tak suka makan pil atau tablet yang perlu ditelan dengan air, vitamin C Shaklee chewable ni boleh terus di kunyah, hisap atau kemam di mulut.

Sekarang cerita pasal harga pulak. Berapa harga vitamin C selain Shaklee yang anda selalu beli? Cuba bandingkan dengan keluaran Shaklee pasti anda akan rasa berbaloi – baloi!

 

 

Harga Vitamin C Shaklee

 

<

Harga Vitamin C Shaklee Sustained Relased 

Harga jualan RM97.50. Seb0tol ada 180 biji. Bermakna sebiji hanya 51 sen. Sehari hanya perlu ambil sehari jadi sebotol boleh tahan sampai  6 bulan! (Of course la kalau jadi member lagi murah harganya).

<

Harga Vitamin C Shaklee Chewable

Harga jualan RM51.25. Sebotol ada 60 biji. Bermakna sebiji hanya 85 sen. Sehari boleh ambil 2 biji jadi sebotol boleh tahan sebulan. (Of course la kalau jadi member lagi murah harganya)

 

Murah tak? Berbaloi tak? Macam mana nak beli? Ambil handphone sekarang dan SMS atau WhatsApp ke no 013-335 5598 insyaAllah saya akan layan dengan mesra  😀 Kalau nak COD saya berada di sekitar Shah Alam. Luar kawasan saya pos dengan menggunakan perkhidmatan Pos Laju biasa sampai 1-2 hari bekerja.

Sebenarnya ada cara nak dapat harga vitamin C Shaklee lagi murah iaitu dengan daftar ahli Shaklee. Bukan vitamin C je, seluruh produk Shaklee anda akan dapat harga diskaun ahli. Lagi jimat dan berbaloi – baloi.

 

Vitamin C Shaklee Harga,
Vitamin C Shaklee Kebaikan,
Vitamin C Shaklee Tiruan,
Vitamin C Shaklee Review,
Vitamin C Shaklee Untuk Resdung,
Vitamin C Shaklee Bahaya,
Vitamin C Shaklee Untuk Demam,
Vitamin C Shaklee Ada Berapa Biji,
Vitamin C Shaklee Antioksidan,
Vitamin C Shaklee Vs Amway,
Vitamin C Shaklee Untuk Anak,
Vitamin C Shaklee Untuk Alahan,
Vit C Shaklee Untuk Apa,
Benefits Of Vitamin C Shaklee,
Vitamin C Shaklee Boleh Makan 2 Biji,
Vitamin C Shaklee Bagus Ke,
Vitamin C Shaklee Benefits,
Vitamin C Shaklee Berkesan,
Vitamin C Shaklee Chewable,
Vitamin C Shaklee Cerahkan Kulit,
Vitamin C Shaklee Content,
Vitamin C Chewable Shaklee Untuk Kanak-Kanak,
Vitamin C Complex Shaklee,
Vitamin C Collagen Shaklee,
Vitamin C Chew Shaklee,
Vit C Chewable Shaklee,
Vit C Complex Shaklee,
Vitamin C Shaklee Dari Ekstrak Jagung,
Vitamin C Shaklee Demam,
Vitamin C Shaklee Dari Jagung,
Sapu Vitamin C Shaklee Di Muka,
Harga Vitamin C Shaklee Di Pasaran,
Vitamin C Shaklee Expired,
Vitamin C Shaklee Elok Ke,
Vitamin C & E Shaklee,
Vitamin C Esp Shaklee,
Vitamin C Shaklee Untuk Eczema,
Vitamin C Shaklee Side Effect,
Vitamin C Dan E Shaklee,
Harga Vitamin C & E Shaklee,
Vitamin E C Shaklee,
Vitamin E Dan C Shaklee,
Cara Pengambilan Vitamin E Dan C Shaklee,
Vitamin C Shaklee Fake,
Vitamin C Shaklee Di Farmasi,
Feedback Vitamin C Shaklee,
Fakta Vitamin C Shaklee,
Fungsi Vitamin C Shaklee Untuk Ibu Hamil,
Faedah Vitamin C Shaklee,
Shaklee Vitamin C For Skin,
Function Vitamin C Shaklee,
Vitamin C Shaklee Untuk Gastrik,
Vitamin C Shaklee Untuk Gigi,
Vitamin C Dan Gla Shaklee,
Gambar Vitamin C Shaklee,
Cara Guna Vitamin C Shaklee,
Masker Guna Vitamin C Shaklee,
Pengalaman Guna Vitamin C Shaklee,
Harga Gla Dan Vitamin C Shaklee,
Vitamin C Shaklee Hisap Atau Telan,
Vitamin C Shaklee Hilangkan Jerawat,
Vitamin C Shaklee Harga Murah,
Vitamin C Plus Shaklee Harga,
Vitamin C Shaklee Semasa Hamil,
Vitamin C Shaklee Ingredient,
Khasiat Vitamin C Shaklee Untuk Ibu Mengandung,
Info Vitamin C Shaklee,
Image Vitamin C Shaklee,
Testimoni Vitamin C Shaklee Untuk Ibu Mengandung,
Vitamin C Shaklee Jerawat,
Vitamin C Shaklee Kecutkan Jerawat,
Vitamin C Shaklee Naik Jerawat,
Vitamin C Shaklee Penyebab Jerawat,
Vitamin C Shaklee Untuk Parut Jerawat,
Vitamin C Shaklee Kunyah Atau Telan,
Vitamin C Shaklee Kanak,
Vitamin C Shaklee Kuruskan Badan,
Vitamin C Kid Shaklee,
Vitamin C Shaklee Untuk Kulit,
Vitamin C Shaklee Untuk Luka,
Kebaikan Vitamin C Shaklee Untuk Lelaki,
Khasiat Vitamin C Shaklee Untuk Lelaki,
Shaklee Vitamin C Label,
Pantang Larang Vitamin C Shaklee,
Vitamin C Shaklee Member Price,
Vitamin C Shaklee Masker,
Vitamin C Shaklee Makan Waktu Bila,
Vitamin C Shaklee Memutihkan Kulit,
Vitamin C Shaklee Menggemukkan,
Vitamin C Shaklee Malaysia,
Vitamin C Shaklee Merawat Jerawat,
Cara Nak Makan Vitamin C Shaklee,
Vitamin C Shaklee Original,
Vitamin C Shaklee Ok Ke,
Vitamin C Shaklee Price,
Vitamin C Shaklee Period,
Vitamin C Shaklee Parut,
Vit C Shaklee Price,
Vitamin C Plus Shaklee,
Vitamin C Plus Shaklee Testimoni,
Vitamin C Shaklee Resdung,
Vitamin C Shaklee Rm,
Vit C Shaklee Review,
Vitamin C Rosehip Shaklee,
Vitamin C Shaklee Sustained Release,
Vitamin C Shaklee Untuk Rambut,
Vitamin C Shaklee Untuk Remaja,
Rasa Vitamin C Shaklee,
Vitamin C Shaklee Sesuai Untuk Ibu Mengandung,
Vitamin C Shaklee Sebagai Masker,
Vitamin C Shaklee Selepas Bersalin,
Vitamin C Shaklee Selsema,
Vitamin C Shaklee Sapu Di Muka,
Vitamin C Shaklee Sehari Berapa Biji,
Vitamin C Shaklee Shopee,
Vitamin C Shaklee Semulajadi,
Vitamin C Shaklee Testimoni,
Vitamin C Shaklee Tak Berkesan,
Vitamin C Shaklee Tamat Tempoh,
Vitamin C Shaklee Terbaik,
Vit C Shaklee Tahan Berapa Bulan,
Vitamin C Shaklee Untuk Ibu Berpantang,
Vitamin C Shaklee Untuk Masker,
Vitamin C Shaklee Untuk Umur Berapa,
Vitamin C Shaklee Untuk Batuk,
Vitamin C Shaklee Vitamin Suci,
Vitalea Dan Vitamin C Shaklee,
Vitamin Shaklee Vita C,
Vitamin C Shaklee Waktu Makan,
Vitamin C Shaklee Untuk Wanita Hamil,
Makan Vitamin C Shaklee Waktu Malam,
Cara Makan Vitamin C Shaklee Waktu Puasa,
Kebaikan Vitamin C Shaklee Untuk Wanita,
Masker Vitamin C Shaklee Untuk Wajah,
Waktu Pengambilan Vitamin C Shaklee,
Waktu Terbaik Makan Vitamin C Shaklee,
Waktu Sesuai Ambil Vitamin C Shaklee,
Cara Pengambilan Vitamin C Shaklee Yang Betul,
Siapa Yang Memerlukan Vitamin C Shaklee,
Harga Vit C Shaklee 500mg,

>

>

error: Content is protected !!