Harga Shaklee Collagen Powder

Apa itu Collagen ?

Collagen adalah protein yang terdiri daripada asid amino, terbentuk daripada carbon, oksidegn dan hidrogen. Collagen mengandungi asid amino yang specific, iaitu glycine, proline, hydroxyproline, dan arginine. Collagen membentuk kira-kira 30% protein dalam badan kita. Struktur colllagen yang kukuh dan kuat terdapat dalam tulang, tendon dan juga ligamen.

Collagen adalah tisu penghubung di dalam kulit yang membantu mengekalkan keanjalan dan meyokong pembentukan kulit baru. Ligamen pula adalah sejenis tisu penghubung antara dua tulang, mengikat dua tulang tersebut dan memegang sendi antara kedua-dua tulang. Kesemua tisu, tulang, ligamen, tendon dan otot terdiri daripada protein dan salah satu protein yang paling utama dalam pembentukan struktur-struktur inilah yang dipanggil collagen.

Sebab itulah collagen merupakan komponen tisu utama penghubung, dan merupakan protein yang paling banyak dalam mamalia, iaitu kira-kira 30% kandungan protein seluruh badan kita.

Harga Shaklee Collagen Powder

>
Fungsi Collagen
Untuk kullit, Collagen membantu memberi kekuatan kepada pelbagai struktur badan dan juga meindungi struktur kulit dengan menghalang penyerapan bahan-bahan patogen, toksin, radikal bebas dan sel-sel kanser. Ibaratnya collagen ni umpama simen yang memegang seluruh struktur kulit.

Untuk organ lain pula, collagen ni ada dalam semua tisu-tisu otot, saluran darah, jantung, pundi hempedu, buah pinggang, pundi kencing dan juga berfungsi memegang sel-sell tisu. Collagen juga merupakan komponen utama dalam rambut dan kuku.

>

Penuaan

Dengan bertambahnya usia, pengeluaran collagen semulajadi olleh tubuh badan kita semakin merosot. Ini menyebabkan proses pembentukan sel-se menjadi lambat dn perlahan. Kulit menjadi ebih nipis dan mudah rosak, rambut menjadi tidak bermaya, kulit mula berkedut, tendon dan ligamen menjadi kurang elastik dan sendi-sendi juga mulai kejang dan menegang.

Wanita menghasilkan kurang collagen berbanding kaum lelaki dan wanita kehilangan kira-kira 1% collagen setiap tahun. Ini bermakna secara semulajadinya wanita hampir kehilangan separuh colagen semulajadi dalam tubuh mereka pada usia 50 tahun.

 Harga Shaklee Collagen Powder

Sebab tu lah tak salah untuk kita perlahankan penuaan ini dengan menggantikan collagen yang mulai lemah ini dengan tambahan colllagen dari luar.

Harga Shaklee Collagen Powder mahal? Tak lah, murah je jika dibandingkan dengan bahan yang digunakan untuk menghasilkan collagen itu sendiri. Semakin tinggi harga bahan ini, semakin tinggilah kualitinya. Jangan samakan kereta Myvi dengan BMW. Meskipun harganya dikatakan mahal, tetapi ramai pengguna sangat berpuas hati dengan Shakee Collagen Powder. Collagen Marine yang diperbuat daripada sisik ikan laut dalam yang semulajadi seperti Shaklee Collagen Powder ini sudah tentulah lebih mahal berbanding collagen yang diperbuat daripada lembu, ayam mahupun babi!!!

Jangan terkejut, kebanyakan collagen yang murah di pasaran amatlah mudah dijumpai dan ianya diekstrak daripada kulit babi. Malah jangan terkejut juga, collagen daripada haiwan adalah 7 kali lebih rendah berbanding collagen daripada ikan (jika dikira mengikut berat molekul collagen).

Sebab itulah saya katakan Shaklee Collagen Powder ni sangat berbaloi dan murah. Anda boleh klik link-link di bawah ini untuk informasi langkut tentang Shaklee Collagen Powder. Usah lupa juga testimonial yang pasti akan membuatkan anda teruja!

>

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Testimonial Hebat Shaklee Collagen Powder – Anda Pasti Teruja!

Vitamin yang menyokong pembentukan Collagen!

Fungsi lain Collagen selain untuk Kulit yang cantik!

Cara memilih Produk Collagen yang bermutu tinggi!

>

 JK Niaga Beli Sekarang

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi dan Harga Shaklee Collagen Powder ni, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!