1. Kalsium (Termasuk Magnesium, Vitamin D, Zinc, Copper, Manganese dan Boron)

Kalsium penting sangat untuk pra menopause. Sebab bila menopause, hormon estrogen akan berkurang dan badan kita wanita ni dah tak dapat nak kekalkan kalsium dari sumber makanan. Jadi memang kita dinasihatkan untuk tambah kalsium dalam diet harian untuk kekalkan komposisi tulang dan menghalang osteoporosis. Sebab tu bila wanita dah menopause, memang ramai wanita yang mudah jadi bongkok sebab komposisi tulang dah banyak berubah. Kalsium ni perlu ada mineral lain untuk support penyerapannya, iaitu Magnesium, Vitamin D, Zinc, Copper, Manganese dan Boron.

<

2. GLA Complex (Gamma Linolenic Acid) aka EPO

GLA atau Gamma Linolenic Acid ni adalah bahan aktif yang sama macam EPO (Evening Primrose Oil). Ia sangat famous untuk mengurangkan ketakselesaan berkaitan dengan menopause, kawal selia hormon dan juga simptom PMS ((prementrual syndrome) macam ketegangan buah dada, mood swings, kekeringan faraj, berpeluh waktu malam dan juga kepanasan tengah malam (hot flashes). EPO memang famous dengan sifat anti-radangnya, tapi sebenarnya bahan aktif kepada EPO adalah dinamakan Gamma Linolenic Acid iaitu GLA.

<

3. Vitamin E Complex

Untuk menopause, Vitamin E sangat membantu untuk mengurangkan stress, mengurangkan oxodative stress yang merosakkan sel (sebab Vitamin E adalah antioksidan kuat), membantu mengurangkan risiko depression atau kemurungan. Stress boleh menyebabkan risiko sakit jantung, berat badan bertambah dan juga kemurungan. Jadi Vitamin E sangat bagus untuk mereka yang menopause.

<

4. Asid Lemak Omega-3 (Omegaguard Shaklee)

Wanita yang dalam fasa post-menopause, mungkin ada kepekatan triglyceride yang lebih tinggi berbanding mereka yang dalam fasa post-menopause. Ini menjadikan mereka yang dah menopause ni memang berisiko tinggi kena penyakit jantung. Jadi, Omega-3 sangat bagus untuk mereka yang menopause. Omega-3 pon ade sifat anti-inflammatory (anti-bengkak); sesuai untuk mereka yang ada sakit sendi dan menopause arthritis.

Omega-3 juga bagus untuk kejang mentrual pain. Ia juga membantu melawan stress dan kemurungan. Omega-3 juga membantu meningkatkan mineral dalam tulang. Ia juga bagus untuk kekeringan faraj dan vagina, dan kawal panas waktu malam (hot flashes).

<

5. Resveratrol (Vivix Shaklee)

Resveratrol adalah polifenol yang kuat yang terdapat dalam anggur, lobak ungu, buah elderberry yang telah terbukti melawan radikal bebas yang merosakkan sel. Ia juga merupakan aktioksidan yangs angat kuat untuk baiki sel dan tisu seluruh badan.

Resveratrol mempunyai struktur biologi yang sama dengan estrogen. Ia berkesan mengurangkan gejala dan kesan perimenopause dan menopaus dengan menggalakkan keseimbangan hormon, mengurangkan keradangan, seimbangkan metabolisme, membantu dalam kesihatan tulang dan kesihatan kardiovaskular.

<

6. Vitalea Multivitamin

Sekurang-kurangnya, inilah vitamin yang perlu diambil untuk kesemua kita dewasa sebab ia lengkan ada minimum keperluan vitamin yang badan kita perlukan. Sebab biasanya kita sepatutnya dapat nutrisi vitamin dan mineral dari makanan harian, tapi ironinya, kita semua pon makan sehari-hari tak lengkap nutrisi, vitamin dan mineral yang badan perlukan. Maka inilah koman-koman vitamin yang kesemua kita dewasa perlu.

Vitamin Untuk Menopause - Vitamin Untuk Kekeringan Faraj dan Vagina - Set Shaklee Untuk Ketatkan Faraj

<

Testimonial Set Vitamin Untuk Menopause

Gejala Menopause Tanda-tanda Menopause Menopos Kesan Menopause Putus Haid 7 (1)

>

Gejala Menopause Tanda-tanda Menopause Menopos Kesan Menopause Putus Haid 7 (1)

<

Gejala Menopause Tanda-tanda Menopause Menopos Kesan Menopause Putus Haid 7 (1)

 

Kenapa Kena Membeli Dengan Saya? 

Dengan pengalaman makan Shaklee sejak 2010 (hampir 8 tahun lamanya), saya sangat berpengalaman dengan kesemua Vitamin Shaklee. Dengan dosage yang tertentu dan konsultansi yang tertentu, insyaAllah anda akan dapat kesan terbaik sebagaimana yang saya sarankan. Pastikan membeli dengan kami untuk cara makan yang berkesan dan dosage yang berkesan.

>

Promosi Vivix Shaklee Klik Di Sini Harga Vivix Shaklee Beli Vivix Shaklee

Cara Beli Vivix Shaklee (KLIK SINI)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar Shaklee sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE dan SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee. “Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga!Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook” 

 

 

 

Kesan Menopause,
Simptom Menopause Pada Wanita,
Tanda Tanda Menopause Pada Wanita Malaysia,
Simptom Menopause,
Tanda Nak Menopause,
Tanda Awal Menopause Pada Wanita,
Tanda Menopause Awal,
Tanda Tanda Awal Menopause,
Menopause Wanita,
Tanda Awal Menopause,
Tanda Menopause Wanita,
Kesan Selepas Menopause,
Kesan Menopause Awal,
Menopause Pada Wanita,
Tanda Tanda Nak Menopause,
Tanda-Tanda Menopause Perempuan,
Simptom Menopause Perempuan,

error: Content is protected !!