Kebaikan Collagen

Kolagen atau Collagen adalah protein yang amat penting yang boleh didapati di seluruh badan kita. Malah, ia didapati dalam semua tisu perantara di dalam badan kita yang terdiri daripada kulit dan tulang, hingga ke organ-organ dan saluran darah. Collagen berfungsi dalam beberapa cara yang berbeza di dalam badan kita.

Kulit Salah satu fungsi yang paling ketara collagen adalah ia menyokong untuk kulit kita. Menurut Dr. Eric F. Bernstein University of Pennsylvania School of Medicine, collagen membentuk kira-kira 80 peratus daripada berat kering kulit anda. Collagen memberikan struktur kepada kulit, dan bekerjasama dengan elastin, untuk membolehkan kulit mempunyai fleksibiliti untuk diregangkan dan kembali ke bentuk asal (keanjalan).

Tulang Collagen juga mempunyai fungsi penting dalam tulang. Tulang terdiri daripada campuran Collagen dan mineral dipanggil hydroxyapatite. Kerjasama antara kedua-dua bahan ini membentuk struktur, fleksibiliti dan kekuatan tulang kita. Menurut penyelidikan yang dilakukan oleh Makmal Radiokarbon, di Universiti Waikato di New Zealand, kira-kira 30 peratus daripada tulang terdiri bahan-bahan organik, di mana Collagen membentuk 95 peratus daripada tulang kita.

Otot Collagen juga menyediakan fungsi penting untuk otot kita. Gentian Collagen menyediakan struktur yang kuat untuk untuk bergerak dan berfungsi sepanjang hari. Gentian Collagen bukan sahaja membentuk gentian otot rangka, malah ia juga menyokong otot lembut (seperti dalam pundi kencing dan sistem pembiakan) dan jantung anda (jantung) otot.

Salur Darah Collagen juga menyediakan fungsi penting dalam saluran darah kita. Collagen membentuk dinding urat, arteri dan kapilari badan. Ini memberikan kekuatan, struktur dan fleksibiliti salur darah yang kuat,  yang diperlukan untuk  mengangkut darah ke seluruh seluruh tubuh kita.

Tingkatkan fungsi dan kebaikan Collagen dalam tubuh anda dengan Shaklee Collagen Powder! Anda pasti puas hati!

Tunggu Dulu!!

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Yang Menderita Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Berjaya Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu dan Lebih Cerah. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran Yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza.

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone:  013-3355598

error: Content is protected !!